PDA

Zobacz pełną wersję : Poci się przewód hamulcowy przy pompie

tommmmm
11-09-11, 13:10
Witam.Właśnie wymieniłem w swoim ej6 pompę na 1 calową z vti.Jest to pompa z wersji angielskiej więc jeden przewód musiałem poprzeginać bo wejście jest z drugiej strony.Przykręciłem oba przewody,nalałem płynu i zacząłem pompować w celu odpowietrzenia.Po chwili zobaczyłem że przewód będący bliżej przodu(ten wkręcany od góry) poci się tzn.pojawia się płyn na gwincie.Próbowałem to dokręcić ale się już nie dało więc odkręciłem i zakręciłem jeszcze raz i nadal to samo :( Mam pytanie co może być nie tak?Przewód do wymiany czy jak?Dodam że mam ABS
Proszę o pomoc

lukasz-lukasz
11-09-11, 13:39
Chopie masz przypiety temat w ktorym ten temat byl walkowany milion razy. Masz przewody do wymiany miedzy korektorem a pompa gdyz w wersji uk przewody musza byc inaczej zarobione.

tommmmm
11-09-11, 14:08
Szukałem w tym temacie ale nic nie znalazłem.Oba są do wymiany?Poci mi się tylko jeden.Kupię to w zwykłym motoryzacyjnym?Pytać się o przewody do vti czy jak?

Nemereth
11-09-11, 16:32
A Vti nie miało 15/16" cala ?
1" to z prelude albo VI gen civ nie ?

ok widze, masz VI :P

rem1k
12-09-11, 19:31
jezeli masz pompe z vti MB to musisz miec inaczej zarobione przewody tak jak przedmowca pisze a ze w oryginale masz stalowe przewody ktore bardzo ciezko zarobic w ten sposob musisz przejsc na miedziaki

Revoltec
26-09-11, 10:52
Z angielki vti jest 1 cal, ja właśnie u siebie wrzuciłem taka pompe, tez lekko pocił mi sie ten przewód, dokręciłem mocno i po problemie, jak masz dobry klucz to dokręcaj mocno ruszając troche przewodem zeby sie ułożył i bedzie ok.