Zobacz pełną wersję : pali sie ikonka srs po wyciagnieciu zegarow- dlaczego? jak sobie z tym poradzic?
Witam! Jak w temacie. Zmienialem podswietlenie zegarow w mojej hondzie ek4 i jakims cudem nie chce "zgasnac" ikonka srs... dopiero po wlaczeniu swiatel ikonka znika. Domyslam sie, ze wystapil blad poduszek srs? Czy to normalne? Jak sobie z tym poradzic? Resetowalem kompa, ale z tego co wiem poduszki maja wlasny komputer...
Oto instrukcja kasowania bledu SRS. Sprawdzone osobiscie dziala.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?85800-SRS-%B6wiec%B1ca-kontrolka-!&highlight=kasowanie+bledu+srs
super, wpisywalem w wyszukiwarke i nic nie chcialo znalezc... Dzieki wielkie!
niestety, opisany sposob nie dziala :( jaka inna moze byc przyczyna swiecenia sie tej ikonki? i czy normalne jest to, ze gasnie ona po wlaczeniu swiatel, a po wylaczeniu ich srs ponownie sie zapala?
Hmm... Zerwana tasma, wywalona poduszka...
poduszki sa, ale tasma uszkodzila by sie przy zdejmowaniu zegarow? bo nie chce mi sie wierzyc, ze to taki zbieg okolicznosci...
Musisz mieć jakieś zwarcie, może coś na ścieżkach zegarów, bo to nie wygląda na błąd SRS. Przynajmniej w V gen było tak, że kontrolka SRS miała tylko zasilanie ze sterownika, i wypięcie zegarów nic nie robiło.
a czy normalne jest to, ze "blad" gasnie po wlaczeniu swiatel?
zwarcie albo cos zle podlaczyles, rozbierz i sprawdz dokladnie
kurcze, tylko co tu mozna zle podlaczyc? 4 wtyczki? a sciezek innych nie dotykalem... ale niestety chyba bede musial je rozebrac i posprawdzac...