Zobacz pełną wersję : Problem z doborem - sprzęgło exedy d16z6
Witam, problem polega na tym że znalazłem Sprzęgło Honda Exedy HCK2026 w pewnej hurtowni, po rozmowie z pracownikiem, stwierdził że pasuje do civic, hr-v, i nawet do jakiegoś accorda. Gdy jednak usłyszał ,że to ma być do del sola EH6 cena zmieniła się o kilkadziesiąt zł. Właśnie nie wiem czy to sprzęgło rzeczywiście różni się czymś np jest mocniejszy docisk i przez to cena jest inna czy po prostu chcą sobie zarobić więcej? Może ktoś zakładał HCK 2026 do d16z6
Zmień hurtownie bo się goście nie znają, albo szukają jelenia. Sprzęgło Exedy HCK 2026 pasuje do d-serii.
Sprzęgło Exedy HCK 2026 pasuje do d-serii.
Nie do każdej
Sprzęgło Exedy HCK 2026 pasuje do d-serii.
Tylko do tej z kołem zamachowym 212mm czyli pod d16z6 podjdzie.
Najlepsza cena jaką znalazłem na to sprzęgło do D16Z6 jest w jdmshop.pl
Wlasnie tez tam znalazlem i chyba sie zdecyduje ale po nowym roku;) tyle ze ja mam d16y7, to trzeba zmienic kolo zamachowe na jakies inne czy podejdzie?
ja wsadzlem do mojego Y7 i pasuje wlasnie HCK2026
Dla potomnych - miałem mały problem z hck2026, dlatego po założeniu sprzęgła i nałożeniu skrzyni zróbcie przynajmniej jeden pełny obrót wałem korbowym zanim poskładacie cały osprzęt do kupy :) w tym roku wrzuciłem 3 komplety tego sprzęgła, do d14z4, d15b2 i mojego d15z3 i oczywiście tylko u mnie były jaja :p
A jakie Exedy pasuje do d15b7? Bo interesuje mnie a nie chciałbym źle zakupić.
A jakie jaja były i co pomoże ten obrót?
Dla potomnych - miałem mały problem z hck2026, dlatego po założeniu sprzęgła i nałożeniu skrzyni zróbcie przynajmniej jeden pełny obrót wałem korbowym zanim poskładacie cały osprzęt do kupy :) w tym roku wrzuciłem 3 komplety tego sprzęgła, do d14z4, d15b2 i mojego d15z3 i oczywiście tylko u mnie były jaja :p
Pomoże oszczędzić czas, bo jak złożysz już wszystko, odpalisz i usłyszysz dość dobitnie jak docisk minimalnie koliduje z obudową sprzęgła to pomnożysz sobie roboczogodziny x2 :) Wszystko złożyłem poprawnie ale nity na docisku dosłownie minimalnie wadziły o obudowę, malutka rzeźba i już wszystko grało, tylko szkoda było roboty. Gdybym od razu po zarzuceniu skrzyni na silnik przekręcił ręcznie wałem to bym to wyczuł, stąd sugestia :)
Odgrzeję kotleta:
był kiedyś na forum gość, który oferował sprzęgła exedy po 350zł za komplet.
Pamiętacie o kogo chodzi?
Pejot
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?149303-Nowe-rozrz%B1dy-sprz%EAg%B3a-hamulce-piasty-cz%EA%B6ci-silnikowe
W komplecie ze sprzęgłem Exedy występuję taka mała saszetka smaru, do czego ona służy?
Do posmarowania wielowypustu na wałku sprzęgłowym, po którym pracuje tarcza. Delikatnego posmarowania i wytarcia nadmiaru.