Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Parowanko lamp..

Iwu
10-09-11, 09:51
Witam jakiś czas temu robiłem lampy ala typerR i długo po tym lampy nic parowały ani nić dodam że na rozgrzany klej fabryczny ktroego było od groma dodalem dobrego silikonu szczelnie i powoli to kleiłem kilka godzin, nie ma opcji niesczelnosci.. jechałem w ogromną ulewe i nic lampy nie parowały.. wczoraj byłem na myjni i dziś dziekuje 2 lampy zaparowane ... zrobiłem rundke po mieście troche uchyliłem uszczelke od zarowki i troche zeszło tej pary... nie mam weny tego znowu rozklejać i kleić bo na bank jeszcze szczelne na maxa, wiec co moze byc powodem?

mati_wwy
10-09-11, 10:59
Mogę się mylić, ale chyba przed zaklejaniem powinieneś usunąć z obudowy lampy stary klej i wtedy nałożyć silikon żeby wszystko było równo. Ja wczoraj robiłem światła al'a typeR i właśnie tak to zostało zrobione. zobaczymy czy u mnie nie będą parować. ;) jak sprawdzę to dam znać

Starstruck
10-09-11, 11:03
Prędzej czy później zaczną parować. Mi nie parowały półtora roku i pewnego dnia po myciu - bęc i para :). Potem 3-razy je jeszcze rozkleiłem, uszczelniałem i nic to nie dało. W końcu kupiłem nowe i teraz w nowej [H] też nie będę przerabiał, mimo że mega by pasowały :p.

jasiu0997
10-09-11, 11:22
hmm na logikę nie ma prawa parowac po rozklejeniu i sklejeniu na nowym kleju, ja bym te lempy rozkleił raz jeszcze i usunal oba te Twoje kleje dokładnie odtluscił i jakiś dobry klej kupił zeby miał konsystencję takiej masy uszczelniajacej albo gumy i problem powinien zniknac

fcek
10-09-11, 12:55
Ja mam oryginalne, nic nie przerabiane a mimo to jak np. w upalny dzień kiedy są porządnie rozgrzane umyje auto to sobie lubią zaparować. Ale bez tragedii może to wina różnicy temeratur gdy leje sie po nich dość chłodna w porównaniu z temp. lamp woda podczas mycia? Z resztą mnie to nie przeszkadza bo i tak w naszym pięknym kraju się jeździ cały czas na światłach. Więc po dłuższej chwili i tak odparowują. Sprawdź okolice żarówki od kierunkowskazu bo u mnie to się wydaje problemem gdyż kierunki są dużo bardziej zaparowane od reszty. Gdzieś też słyszałem że rozwiązaniem jest wrzucenie do lampy miedzy tylną obudowę a "lustro" takiego małego woreczka który pochłania wilgoć. Znajdziemy go chociażby w pudełku po butach. Ponoć zdaję to egzamin ale nie wiem na jak długo:(

woPo
10-09-11, 18:36
Żadna filozofia. Ja rozklejałem, skleiłem na stary klej, obleciałem sylikonem dookoła i spokój.

Iwu
10-09-11, 21:59
no własnie mi przy kierunku parują ;p no zobaczymy jak nie to demontaz niestety i od nowa ;p dzieki za odpowiedzi