Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Żarniki ksenonowe D2S

[H] Dylu [H]
09-09-11, 13:32
Siemano :)

Potrzebuję podpowiedzi od kogo¶, kto siedzi w temacie żarników ksenonowych :o

Barwa jednego ze ¶wiateł zaczyna mi się różnić od drugiego co jest sygnałem iż jeden z żarników po prostu się kończy.

W soczewkach siedz± palniki D2S, i takie też dwie sztuki muszę kupić.

Na allegro jest oczywi¶cie jaki¶ wybór, pocz±wszy od chinoli za kilka pln, aż do Osramów za 300 pln/szt :D

Problem w tym, że s± również Osramy oraz Philipsy w cenie ~100 pln za sztukę. Pytanie brzmi, czy kto¶ ma wiedzę czy te produkty s± oryginalne, czy jednak jest to podróba i nie ma sensu płacić za podrabiany napis.
Nie ukrywam, że nie u¶miecha mi się wydanie 600 pln za żarniki, więc jeżeli te "markowe" z przedziału ~100 pln za sztukę to lipa, wtedy kupię taniego no-name'a i będę go co sezon wymieniał :p

Jeżeli kto¶ co¶ wie, to proszę o info ;)

Jeżeli natomiast kto¶ ma jakie¶ sprawdzone żarniki o oznaczeniu D2S, to również poproszę o podpowiedĽ. Interesuje mnie barwa ¶wiatła z przedziału 4300k-5000k.

pzdr.
Dylu

spychu
09-09-11, 19:30
Ja wiem.

Kupowalem na allegro wlasnie zarniki Philipsa o oznaczeniu 85122 jak montowalem bixenon w Civicku, pozniej spalil mi sie jeden w Audi i tez kupilem te same od tego samego sprzedawcy i wszystko wygladalo na oryginal, tzn te kupione na allegro nie roznily sie niczym od zarnik Philipsa z InterCarsu za ponad 2 razy taka kwote :)

Problemow ze swieceniem nie ma absolutnie zadnych.

Kupowałem u tego sprzedawcy --> http://allegro.pl/philips-d2s-xenon-zarnik-oryginal-85122-audi-bmw-i1780902677.html

Paputek
28-10-15, 21:59
Panowie zrobię odkop z przed stu lat 😊 ale jakie palniki polecicie bo na Alegro jest masę badziewia . A u mnie w sklepach nic nie ma albo co¶ za 250 zł za sztukę ale co¶ typu hid i wła¶nie takie założyłem bo potrzebuje auta . Tylko opinie kr±ż± po necie ze mog± spalić przetwornice ? Ze same się spala to nic 😊 wiec szukam czego¶ w fajnej kasie i 5000k