Zobacz pełną wersję : Odchudzenie koła zamachowego
Witam,mam pytanie odnośnie odchudzenia koła zamachowego. Jak to zrobić żeby było bezpiecznie i jak wyważyć ?? Zwykły tokarz sobie poradzi ?? Ewentualnie proszę o namiar na jakies firmy w okolicach Warszawy które tym sie zajmują i orientacyjny koszt :D
Wojtec12345678
09-09-11, 14:07
Wyślij do otoczaka... koszt to ok 150 zł przetoczy i wyważy
http://allegro.pl/tuning-lekkie-sportowe-kolo-zamachowe-kjs-1-4mili-i1810822361.html
Wyślij do otoczaka... koszt to ok 150 zł przetoczy i wyważy
Otoczak i nikt inny.
Juz odelżył sporo kół do civiców. Robi dobrze.
A radzikowski??
Nie znam.
Nie znam.
A taki Warszawski fachura od sprzęgieł itd.
Radzikowski tez ogarnie jak należy, ale nie wiem czy nie za dużo większą kasę...
Gadalem to powiedzieli że muszą zobaczyć zamach a cena może dojść do 500 zł
To lepiej wyślij do otoczaka :D
Rowniez polecam Otoczaka :)
Nie znam.
młody jesteś :P
Odchudzić koło zrobi każdy zakład zajmujący się obróbką silników.
robiłem koło u otoczaka, z wszystkimi wysyłkami wyszło 190zł. Mogę go z czystym sumieniem polecić!;)
Podobnie jak koledzy mogę polecić Otoczaka. Mam od niego koło po odelżeniu przejechałem jakieś 18 tys km i żadnych niedogodności..
za dużo już o tym Otoczku ale i jak z czystym sumieniem polecam - 3 lata już latam na odchudzonym zamachu od niego i zero problemów
Michalll_1991
11-10-11, 18:39
Ciekawi mnie na ile macie odelzone zamachy ?
do ilu kg. mozna odelzyc zamach bez styku w d15b7?
tyle ile w reszcie kół z D seri... 4,5/4,4kg zależy. Każdy odchudzający powinien wiedziec ile może z danego koła zebrać by było bezpiecznie.
Ja miałem w d15b7 z 8 kg na 5kg czuć róznice:)
7,2-7,5kg miałeś dokładnie.
no możliwe na niedokładnej wadze było ważone:P a tak przy okazji wie ktoś ile waży koło z b18c4?
bednar_ek35
12-10-11, 08:50
Ja ma odelżone na 4.175 i troche telepie budą:p
Ja ma odelżone na 4.175 i troche telepie budą:p
dziwna sprawa bo nie powinno. Na pewno wszystko git wyważone? :D 4,1 (Prawie 4,2) to jeszcze nie taki hardcore by taka maniana sie działa.
prędzej telepie budą przez co innego :)
bednar_ek35
12-10-11, 22:33
Jak zostało mi odesłane takie założyłem,silnik ma już 300tyś przelotu bez remontu tak więc pewnie ma już luzy tu i tam,chyba że jeszcze jest taka możliwość że przy zakładaniu bujnołem wałem i przestawiłem otwory ale czy to ma znaczenie to niewiem.
Wojtec12345678
15-10-11, 22:48
Ja mam z serii 4,2 kg i nic nie telepie, może jest źle wyważone...