PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne zjawisko z d16z6?

kubaty
16-05-05, 17:08
Mam taki problem z kodem numer 43 "uszkodzony obwód zasilania paliwem"- sprawdzić ciśnienie paliwa, regulator cisnienia paliwa i sondę lambda. silnik szarpał nierówno chdził jak by iskry niebyło w jakimś cylindrze. filtr paliwa wymieniłem wtryski sprawdzone oki .wpadłem na pomysł zdjecia wężyka podcisnienia z regulatora cisnienia paliwa od razu była poprawa . na muj rozum podniosłem troche cisnienie paliwa.ale przy jezdzie troche nierówno chodził obroty spadały.wpadłem na jeszce jeden pomysł jak zwiększyc jeszce troche cisnienie paliwa a manowicie zcisnałem wężyk powrotu paliwa i tu niespodzianka wszystko oki ??????czyzby pompa paliwa nie dawała rady juz ?a może regulator cisnienia paliwa? chiałbym wspomniec że byłem w aso podłączali do komputera cos tam pomajstrowali i stwierdzili ze mieszanka zła za uboga ale paliwo było oki .wyregulowali cos przy przepustnicy dawke podawanego powietrza chyba. nic sie nie zmienilo przez ich regulacje .ich komputer nic nie wykazał wszystko ok niby
a dalej chodzil jak traktor. teraz jeżdze z 1000km z tym zamknietny odplywem paliwa żeby podznieść cisnienie paliwa. może ktoś miał cos podobnego u siebie? jakieś pomysły co to może być? z góry dziekuje za odpowiedz

pozdrawiam wszytskich fanów hondy!!!!! :?

Amadeus
16-05-05, 17:32
Znajomy mial cos takiego , podjechal do ASO i tez wykazalo za uboga mieszanke , nie pamietam kodu powiedzieli mu ze cos moze z pompa, wiec sprawdz pompe moze juz nie wydala .

badyl
16-05-05, 18:36
teraz jeżdze z 1000km z tym zamknietny odplywem
co :shock: masz zablokowany odpływ paliwa :shock:
to napewno pompa nie daje rady skoro normalnie w tej chili jezdzi
Rada-wymiana pompy paliwa

BRACIA
16-05-05, 19:02
najlepiej to sprawdzic cisnienie paliwa jakie daje pompa na tloczeniu i gdy silnik pracuje wtedy mozna cos powiedziec, jeszcze sie nie spotkalem zeby pompa w hondzie padla a juz pare lat mam kontakt na codzien z tymi autami .

hcc
16-05-05, 21:13
a juz pare lat mam kontakt na codzien z tymi autami

no wreszcie na forum civic klubu:) mam nadzieje ze wszyscy skozystamy z twojej wiedzy "na codzien".

Pozdrawiam

SORRY za OT