Zobacz pełną wersję : Problem z klimatyzacją
[H] Dylu [H]
17-04-07, 06:49
Wczoraj troszke pojezdzilem na klimie w ciagu dnia, a dzis rano jak wsiadlem do auta i wlaczylem zaplon i jak ruszyl nawiew to myslalem ze padne :) dziwny zapach wilgoci, zapocenia...nie wiem jak to nazwac...auto ma klime nabita w ubieglym sezonie przez poprzedniego wlasciciela...od kad ja mam malo uzywalem klimatyzacji bo to moje pierwsze cieple dni z tym autkiem...
Co i jak zeby pozbyc sie tego nieprzejemnego zapachu ??
..bleeee..jedz do serwisu i niech Ci odgrzybia system bo to na bank zasyfiona klima jest..sprawdz UV szczelnosc i dopieronabijaja..pzdr...
[H] Dylu [H]
17-04-07, 07:18
szczelnosc jest OK, klima nabita, chlodzi mocno, nawet bardzo mocno...tylko zapach nieprzyjemny
Dylu [H]]dzis rano jak wsiadlem do auta to myslalem ze padne :) dziwny zapach wilgoci, zapocenia, ...nie wiem jak to nazwac...
Co i jak zeby pozbyc sie tego nieprzejemnego zapachu ??
odgrzybić ;) :d :aloha:
Pamiętaj, że chociaż raz na miesiąc klimę należy uruchomić na kilkanaście minut w celu smarowania podzespołów!
Tutaj 2 adresy do zakładów: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=28095
Dylu [H]]szczelnosc jest OK, klima nabita, chlodzi mocno, nawet bardzo mocno...tylko zapach nieprzyjemny
...no bo pewnie Ci nieogrzybili a napelnili....druga opcja jest taka ze tez odgrzybiacz tak wali i musi przeczyscic system :aloha:
[H] Dylu [H]
17-04-07, 08:52
odnowiłem właśnie kontakt ze znajomym z ASO Hondy...czyszczenie układu + wymiana filtra kabinowego : 50 PLN, po godzinach oczywiście :aloha:
ale z filtrem 50pln ? :agent:
[H] Dylu [H]
17-04-07, 09:26
ale z filtrem 50pln ? :agent:
tak :agent:
Niektóre 6geny nie mają filtra
Niektóre 6geny nie mają filtra
ale te z klima mają
Ja mam klimę i nie mam filtra.
[H] Dylu [H]
17-04-07, 13:26
Ja mam klimę i nie mam filtra.
no to zobaczymy jutro jak to jest u mnie jak sie znajomek z ASO zabierze za to :)
a tak na marginesie, w sprawie twego siga...nie wiem czy to zamierzone, ale w oryginale jest : Honda - The Power of Dreams, a nie "Honda - power of the dreams " :aloha:
Dylu [H]]a tak na marginesie, w sprawie twego siga...nie wiem czy to zamierzone, ale w oryginale jest : Honda - The Power of Dreams, a nie "Honda - power of the dreams " :aloha:
Czepiasz się :-P
[H] Dylu [H]
17-04-07, 14:37
Czepiasz się :-P
no juz lepiej :brawo:
Dylu [H]]bratex napisał/a:
ale z filtrem 50pln ?
tak
Tak z czystego serca powiem Ci - wez wiecej kasy bo sam filtr po max znizkach jest drozszy :)
P.S. bardzo Ci klima muli auto ?? Bo u mnie az ciezko sie rusza....
[H] Dylu [H]
17-04-07, 17:11
oj klima muli hanie... muli...
a kasy wiadomo ze wezme wiecej, ale 2 razy slyszalem ze bedzie 50% kosztow serwisu ASO gdzei taka usluga z filtrem kosztuje ok 100...wiec z wyzszej matematyki wynika ze to okolice 50 pln :)
Samo napełnienie w ASO kosztuje od 145 do 160 zł, a ze sprawdzeniem szczelności to 230 zł krzyknell.
[H] Dylu [H]
17-04-07, 21:51
Samo napełnienie w ASO kosztuje od 145 do 160 zł, a ze sprawdzeniem szczelności to 230 zł krzyknell.
ale ja NIC nie bede napelnial i sprawdzal...bedzie wymiana filtra, co trwa pare chwil i nawalenie pianki w kanaly powietrzne...
nie ma co dywagowac...powiem wam jutro ile kosztowalo :)
[ Dodano: Sro 18 Kwi, 2007 ]
klima odgrzybiona :) mam nadzieje :) okarze sie za pare dni... faktycznie nie mam filtra kabinowego co BARDZO zdziwilo znajomego z ASO...
koszty jakie ponislem.............25 pln :aloha: z filterkiem bylo by ,jak juz pisalem, 50 pln :) po za ASO of koz :agent:
Witam. Co trzeba zrobić z klima po zimie i jaki sredni koszt.
Bo wiem ze mozna nabijac, odgrzybiac, filtr zmienic ale co trzeba konkretnie zrobic zeby byla w 100% sprawna? Samochod to Coupe Vgen.
Jeśli wszystko działa, gas jest w środku, włączałeś kilka razy w zimie, to nic, tylko używać!
Wszystko działa tzn chłodzi, ale nie używałem klimy przez cała zime, więc nie wiem jaki jest jej stan wewnątrz. Jak sprawdzić czy jest gaz?
Włączyć. Jak go będzie mało lub za mało, to sprężarka nie zaskoczy.