Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dołożenie elektrycznych szyb civic 1,4 i 16V 5d fastback

zgre
08-09-11, 08:10
Witam szukałem na forum ale niestety nic nie znalazłem, chodzi mi o montaż elektrycznych szyb w przednich drzwiach w mojej hance, gdyż oryginalnie mam jedynie otwieranie siłą mięśni. Wystarczy tylko zakupienie 2 silniczków i podpięcie ich do instalacji czy coś jeszcze jest potrzebne. Proszę o wskazówki, porady itp.

Lucas.FK2
10-09-11, 17:50
Też chce to ogarnąć za 300zł można kupić pełen komplet z wiązkami,bo tam cały mechanizm trzeba wymienić.

P4wlut3K
11-09-11, 22:06
Jestem na świeżo po swapie 4ch elektrycznych szyb. Jak ktoś chce przyoszczędzić na siłownikach to idealnie pasują od Rovera 400 ;) Ja wiązek nie miałem więc położyłem od zera wszystkie kable. I z tym schodzi najwięcej czasu wg. mnie. Schemat całej instalacji jest na forum w manualu do 5d/Aero. Potrzebne będą obowiązkowo przyciski, moduł elektr. szyb, który jest w drzwiach kierowcy i 1 przekaźnik który ma się znaleźć w skrzynce bezpieczników pod kierownicą. Będzie problem z wyprowadzeniem zasilania dla każdej szyby po oddzielnym bezpieczniku, wiec albo rzeźba albo wszystkie razem. Dodatkowo można sobie zrobić sterowanie szyby pasażera z jego drzwi, manual również jest na forum.

zgre
13-09-11, 12:49
Kolego p4wlut3k ja mam szyby na "korbke" wiec raczej nie mam modulu sterownika szyb czy moze jednak jest?

P4wlut3K
16-09-11, 16:12
Ja też miałem na korbkę i też go nie miałem więc u Ciebie będzie tak samo. Jest on potrzebny by sterować tylko i wyłącznie szybą kierowcy w specyficzny sposób. Pozostałe szyby steruje się z panelu koło ręcznego lub z drzwi.