Zobacz pełną wersję : Zakłamanie prędkości
Niedawno wybierając się na pewien dalszy wyjazd zamocowałem sobie GPS TomTom. Po kilku kilometrach zaczaiłem że coś mi nie gra. Na GPS prędkość wskazuje o ~7 km/h mniej niż na moim prędkościomierzu. Wydaję mi się że pomiar w takich urządzeniach powinien być w miarę dokładny. Czy wy również coś takiego zauważyliście?
PS Koła są 17-stki..
Już był ten temat wertowany :D to normalne
Ok znalazłem ten temat o którym piszesz.
No to ciach!
Chcesz bardziej dokladna predkosc to zrob sobie ta mini diagnostyke na centralnym wyswietlaczu.
Kras czy byłbyś łaskaw przybliżyć temat bardziej dokładnego wskazania aktualnej predkości czyli co jak i gdzie :)
Jest gdzies tutaj manual. Generalnie chodzi o wywolanie diagnostyki audio.
1.Wyłączamy radio
2.Trzymając klawisze 1i6 przyciskamy 2razy Power(zał.radio)
3.Zaswieci sie nam wyraz "diagn"
4.Przyciskając cyfry mamy testy wyświetlacza
5.Wciskamy 5 i mamy wyswietlone VSP - to jest predkosc jaka widzi komputer bezposrednio ze skrzyni. Moze sie nie zgadzac idealne z GPS jesli masz juz troche zuzyte opony, albo inne opony niz te na ktorych wyjechal z fabryki (wbrew pozorom potrafia sie roznic mimo identycznych oznaczen).
to jest predkosc jaka widzi komputer bezposrednio ze skrzyni
A to ciekawe! Z jakiej skrzyni??? Możesz rozwinąć?
Czujnik VSS. Polecam lekture na necie.
Dla leniwych http://www.engine-light-help.com/speed-sensor.html
Wyrażaj się na drugi raz precyzyjniej. Nie widzę związku między "czujnikiem" a "skrzynią"! :cool:
Nigga please, myslalem ze to forum samochodowe :p
A ja myśłałem, że to Media Markt nie jest dla idiotów! :p
Hohoho, wujek staszek mistrz cietej riposty:D