Zobacz pełną wersję : Swap z d14a4 na D16Y7
Jak w temacie, co myślicie o swapie na d16y7 ?
Jaka cena będzie takiej przyjemności ?:) Moje d14 pije olej i zastanawiam się nad swapem wiec proszę was o pomoc :)
Jak to wygląda z wiązką i komputerem ?
Mam nadzieję że obędzie się bez komentarzy żeby brać d16y8:rolleyes:
blok Y7 z glowica za tysiaka znajdziesz ale w jakim stanie to hmm...
wstaw go zagra Ci na seri z A4
jak chcesz dac kompa z y7 to i wiazke z Y7.Bo drutowanie tej z A4 nie jest adekwatne do ceny gotowca Y7.
Najlepiej jakbyś szarpnął kompletnego swapa i przełożył wszystko p&p do siebie...a cena, różna różnista, można dobrze trafić za niewielkie kwoty i przeciwnie za większe ;)
Rozumiem wiec że wstawienie słupka z d16 na osprzęcie z d14 będzie grało ?
Może ktoś ma tak rozwiązane wiec przydałaby się opinia użytkującego :)
A zmiana kompa dużo da w tej sytuacji czy bez specjalnej różnicy ? Proszę o porównanie :)
A cenowo jak to mniej wiecej wychodzi ? Bo może opłaca się wrzucic coś innego
ale kompa nie zmienisz nie zmieniajac wiazki...
zagra blok na sprzecie D14 ale zagra minimalnie lepiej bo Nm nie tak jak kpl Y7 bo tam glowica lepsza.
tak wiem że trzeba zmienić wiązkę. Chodzi mi o różnice między d16 na osprzęcie z d14 a całkowity swap wszystkiego z d16
Rób po całości, po co rzeźbić w gównie. Ja niedawno wysadziłem d16z6 w miejsce d14a4 także conieco o kosztach i problemach mogę powiedzieć ale to zapraszam na PW. Ogólnie śmieszy mnie pytanie czy się opłacało. TAK k*&wa teraz zarabiam na nim :p
Co do ceny d16z6 to się orientuję ale d16y8 to ceny nie znam :)
swapa D16Z6/Y8 2/3tys calosc wychodzi jak ma byc zrobione dobrze.A i tak jest zawsze loteria z silnikami
silnik to i tak licze że będzie do remontu ;) Cóż trzeba będzie zbierać kaskę ;)
swapa D16Z6/Y8 2/3tys calosc wychodzi jak ma byc zrobione dobrze.
Mówisz że 2-3 koła za całość z robocizną wiązką itd czy sam swap? bo ciężko widze zmieścić się w 3 tyś nawet z zakupem, robocizną, płynami filtrami nie mówiąc że wypadało by chocby świece i rozrząd wymienić
Zmieścisz się, jak wiele rzeczy zrobi się samemu. Za d16z6 wołają 2- 2.5k.
Mówisz że 2-3 koła za całość z robocizną wiązką itd czy sam swap? bo ciężko widze zmieścić się w 3 tyś nawet z zakupem, robocizną, płynami filtrami nie mówiąc że wypadało by chocby świece i rozrząd wymienić
pisze ze calosc ale to i tak jest loteria co sie kupi....
Na forum bywaja swapy Z6/Z9 po 1.5K na allegro w podobnych cenach.
No ale srednio 2/2.5K
Plyn,2 filtry to 100zl tak wiec nie przesadzajmy:D Jak masz kpl wiazke to nie jest tak duzo roboty gorzej jak jakas "sztuka"
Owszem,swapujac w jakiejs firmie trzeba sie liczyc +1K pln ale jak ktos ma garaz,ogarniety z mechanika to zrobi to sam.
Ciebie ile we Wro swap wyniosl?
Plyn,2 filtry to 100zl tak wiec nie przesadzajmy:D
Płyn i dwa filtry 100zł ? :)
Ciekawie liczysz bo ja myślałem, że przy swapie wypadałoby wymienić olej z filtrem, płyn chłodniczy, płyn we wspomaganiu, rozrząd plus świece i olej w skrzyni a to już się nie robi 100zł tylko 600zł+ no ale i tak jestem ciekaw o jakim płynie i filtrach za 100zł mówiłeś :D
Swap był robiony w Częstochowie w ARG Performance (zdecydowanie polecam- ogarniają niesamowicie temat), koszt przekładki na PW można się zgłosić jak mówiłem wcześniej. Ale oleju i filtrów za 100 nie kupowałem. Podejście bardziej podobne do spycha miałem. Skrzynia też zalana MTFem.
To bylo w odpowiedzi na powyzszy post uzytkownika ze...plyn i filtry.
Wiec odpowiedz byla odnosnie plynu i filtrow...Spychu:D
oleju,paliwa,plyn do chlodnicy/Hampa30/Kenecht/40/Borygo20/
ja wymienialem paliwa bo bylo cos z nim nie tak po swapie.Myslalem wczesniej ze to regulator przelozylem inny i to nie bylo to.
Jak tak to idac za ciosem dalej by sie przydalo poduchy,kable itd itd i zawsze jeszce cos sie znajdzie:D
Na dobra sprawe,to zmieniajac olej to ja bym robil Hybryde i lekki zamach pchal ale to znow i tak bez konca mozna polemizowac...