Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : montaz elektrycznych lusterek ej9

Paputek
06-09-11, 13:50
witam wszystkich jesli juz byl takie temet a nie znalazlem to z gory przepraszam :)
chodzi mi o to ze ma ej9 kupilem honde wogole bez zadnej elektryki i zrobilem juz sobie szyby elektryczne centralny zamek wszystko kupowalem oem z rozbitych hond teraz naszlo mnie mnie na elektryczne lusterka i podgrzewane, i problem polega na tym ze kupilem wlacznik z forum z kostka w w aucie mam jakas inna kostke jesli to ta bo mam wolna kostke spieta razem z kablami bo tylnych przeciw mgnielnych to ta kostka wogole ?? prosil bym o jakies rade czy mi jakiejs wiazki brakuje czy co jeszcze pozdrawiam

Paputek
07-09-11, 08:34
panowie nikt nie ma jakis pomyslow czy wiazke mam za malo rozbudowana w desce czy co ??

s3b
07-09-11, 10:41
Raczej nie powinno być problemów z założeniem elektrycznych lusterek. Kupujesz sobie przełącznik do lusterek elektrycznych z jakiegoś rozbitka, potem wrzucasz elektryczne lusterka i po prostu podciągasz sobie kable do lusterka prawego i lewego, ale najlepiej zrobić to przez ten peszel, który idzie w drzwiach, żeby było estetycznie. Dobrze by było jakbyś dorwał też oryginalne kable, które idą do kostek w lusterkach oraz do przełącznika, który będzie na desce.

Paputek
07-09-11, 10:57
witam o to chodzi ze mam cala wiazke elektryczna drzwi oem z civica bo robilem szyby i centralny na tym , mam teraz wylacznik oem do lusterek tylko teraz tak wylacznik mam z kostka ktora ma 9 przewodow a w desce mam kostke co ma 4 przewody , bo mialem wolna kostke przypieta ko przewodow o wylacznika przeciwmgielnych tylnik i teraz nie wiem o co chodzi :)

s3b
07-09-11, 10:59
Wiesz co na odległość ciężko coś doradzić. Najprościej podjechać do jakiegoś dobrego elektryka, zapłacisz 20-30 zł i będziesz miał problem z głowy :) Ewentualnie odpalasz miernik i sprawdzasz przejścia między kablami :)

Paputek
07-09-11, 11:04
no wiem :) tylko czemu w 1 kostce jest tyke przewodow a w drugiej o polowe mniej to mnie zastanawia ?? myslalme ze moze wiazka w desce jest malo rozbudowana czy cos no nie wiem i dlatego szukam jakiejs pomocy :)