Zobacz pełną wersję : p06 przerobione na p73+IAB zagada po przejsciu obd0--->0bd1 w CRX EE8 ???
kristico86
05-09-11, 19:16
jak w temacie - jakiś czas temu nabyłem do swojego b18c4 przerobionego p06 z wgranymi mapami b18c4 i obsługa IAB...jako ze auto w którym to śmigało uległo destrukcji postanowiłem przełożyć silnik b18c4 do EE8 - wykonana została przejściówka obd0--->obd1 dołożone kabelki od sondy, Iaba nie będzie bo mam inny kolektor...i teraz pytanie czy ten mój komp będzie się nadawać ???? wiązka silnikowa EE8 (odpowiednio pozmieniane kabelki do aparatu zapłonowego)....
bo w obd1 vtec jest w pinie A8 a w obd2 (b18c4) w A15 (czy się mylę??)
i czy b18c4 ma knock sensor ???
Komp będzie dobry, układ pinów jest identyczny, ale VTEC jest na A4 - zależy też którym schematem/manualem sie posługujesz.
kristico86
05-09-11, 20:09
oj mój błąd miało być A4 a nie A8 :)
wszystko zgodne ze schematem obd0 (pw0) ----> obd1 i po sprawdzeniu w kilku źródłach zgadzało się wszystko także powinno być oki :) kolega zgodnie z rozpiska pinów PW0 z której ja korzystałem robił swapa i wszystko bangla u niego :)
zależy też którym schematem/manualem sie posługujesz.
Furious tzn ze są rożne schematy ???
są różne opisy pinów kompów obd1 i obd2 ;)
kristico86
05-09-11, 20:21
a które to są te dobre ????
oba ale na jednych numeracja idzie raz gora raz dol a na drugich najpierw gora od lewej do prawej a pozniej dol