Zobacz pełną wersję : Rozsypały sie panewki od podpory wału B18
Hej
Wyjmowałem tłoki i jakoś pierdołowato wyciągałem podporę wału - zresztą niepotrzebnie i mi się wysypały panewki dolne sztuk trzy. Przyznam szczerze że nie bardzo mam ochotę wywalać wał. Może jakoś dojdę która gdzie szła po odciskach do podpory. Są tam jeszcze oznaczenia cyfrowo literowe. Podpowiedzcie czy można jakoś dojść która gdzie szła czy ryzykować i ładować jak leci czy wywalać blok i wał?
Co masz na myśli przez "wywalanie" bloku i wału? Jeżeli nie będziesz miał pewności która gdzie była, to (według mnie) jedynym sensownym rozwiązaniem jest zakup kompletu nowych panewek :)
Obecnie blok jest na samochodzie zdjąłem głowicę, wypchnąłem tłoki. Jeżeli będę zmuszony wymienić panewki to czeka mnie kolejny dzień roboty - wyjęcie bloku, rozebranie, wyjęcie wału korbowego + kasa na panewki - i o tym myślałem żeby wywalić = wyjąć z budy. I teraz czy jest jakaś szansa na to żeby dojść która była gdzie. Patrzyłem po odciskach na podporze i chyba są jakieś szanse ale sam nie wiem.
ja bym zalozyl juz nowe....koszt nie jest az taki ogromny a jak nie trafisz to i tak masz robote :D:D bo bedzie trzeba rozbierac....
Czy koszt nie jest ogromny... Hmm, około 1000 zł za komplet korbowych w Haparts. No chyba, że mówimy o zamiennikach, które są niebezpieczne ;)
około 1000 zł za komplet korbowych w Haparts
Tam sie nie kupuje oni ogolnie maja drogo...Nie zapominajmy tez ze to silnik nie za 500 zl ale za prawie 3 klocki.
Jesli wyjales tloki by zmienic je na inne to ja bym sie nie bawil w sztukowanie tego co sie rozsypalo.
Yotomeczek86
08-09-11, 12:55
Tam sie nie kupuje oni ogolnie maja drogo...Nie zapominajmy tez ze to silnik nie za 500 zl ale za prawie 3 klocki.
Jesli wyjales tloki by zmienic je na inne to ja bym sie nie bawil w sztukowanie tego co sie rozsypalo.
To kup w Aso Hondy, na pewno będzie taniej.
Warto kupić oryginalne panewki, bo jak się kupi jakieś zamienniki to potem milion łez że panewka strzeliła...
Ja bym ACL pakowal i spokojna glowa.
Yotomeczek86
08-09-11, 13:42
Nie ma lepszych panewek niż OEM
Tam sie nie kupuje oni ogolnie maja drogo...
Po jaką cholerę tak piszesz?? Dlaczego tak stwierdzasz?
Poprosiłbym Cię o modyfikację wpisu, ale lepiej, żeby ludzie nałapali z ciebie szydery.
kornel861 zapomniał Ci jeszcze doradzić, abyś wsadził pergamin pod panewki, w ogóle będzie tip-top.
Pasuj te panewki, które masz. Poszukaj, jak się pasuje panewki.
To kup w Aso Hondy, na pewno będzie taniej.
Warto kupić oryginalne panewki, bo jak się kupi jakieś zamienniki to potem milion łez że panewka strzeliła...
a kto powiedzial ze OEM tylko w ASO dostaniesz i po co placic ich przebitke.
ja nie napisalem ani slowa o zamiennikach...:D
Poprosiłbym Cię o modyfikację wpisu, ale lepiej, żeby ludzie nałapali z ciebie szydery.
kornel861 zapomniał Ci jeszcze doradzić, abyś wsadził pergamin pod panewki, w ogóle będzie tip-top.
Pasuj te panewki, które masz. Poszukaj, jak się pasuje panewki.
a ja prosil bym Cie albo o zmiane okularow albo kurs czytania ze zrozumieniem...Przeczytaj co ja pisalem jeszcze raz pomysl i dopiero odpisz:D
Pisalem o czesciach a nie co i jak skladac.Nie dodawaj od siebie.Ja wiem ze Ty pewnie wiesz wszystko o sinikach i wogole wiesz wiecej no ja nie znam sie tak jak Ty wiec wypowiadajac sie uwzgledniam to!:D
a jak radzisz by pasowac uzywki spowrotem no spoko ale dla mnie to druciarstwo...Bo raz sie uda a raz H%^ strzeli.
no a co do HA nie neguje sklepu ale to nie te czasy ze "renoma" sklepu swiadczy o poziomie ale to co maja do zaoferowania i w jakiej cenie...
Robilem 3 silniki wiesz szukalem w miare dobrych cen na OEM,Cosmetic i Race i w HA nie bylo dobrej ceny.Ogolnie malo tam towaru bylo...
Wiec znalazlem je w innym miejscu:D
bo nie wiem jak dla Was ale dla mnie przy jednorazowym zamowieniu na 3tys zaoszczedzic na tym samych zesciach gdzie indziej 5stow to duzo.
...ja nie szukam spiny to jest forum i jak komus brak dystansu to proponuje isc na spacer...I nie popadaj w patos.
.
bo jest drogo w ch*j
ktoś sobie ładnie na tym przycina
zamawiałem częsci z ebay , w haparts sa 2 albo 3 razy droższe
a panewki leicały do mnie z pureto rico:D
jak bym miał płacić takie złodziejskie ceny to by mi sie remontu odechciało
Cosmetic
:D:D
a nie L'oreal paris?:D