PDA

Zobacz pełną wersję : fotele, kierowcy i pasażera bujają się.

Blord
03-09-11, 22:14
Witam, czytałem już kilka tematów o bujających się fotelach w Civicu Vgen, ale większość mówi że to łożyska.

Dzisiaj oglądałem dokładnie fotele i u mnie fotele bujają się tylko na lewej szynie z przodu, z tyłu i a prawej strony nic a nic.

Jak to można naprawić?

Marcin1792
03-09-11, 22:28
Wypadlo jakby takie male lozysko wlasnie:) taka jakby rolka, na szynie powinny byc dwie

Blord
03-09-11, 22:45
no właśnie nie wiem jak to wygląda, bo moze bym sobie to zrobił albo kupił gdzieś w sklepie, tylko nie wiem co to ma być xd

Marcin1792
03-09-11, 23:56
Poczytaj, coś było już

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?112340-Bujaj%B1cy-si%EA-fotel-Civic-V-gen

Blord
04-09-11, 11:31
ma ktoś zdjęcie tych rolek jak to wygląda?

PS fotele bujają mi się tylko od zewnętrznej strony!

Marcin1792
04-09-11, 19:36
Na kazdej szynie sa te rolki, zobacz czy nie lezy gdzies w samochodzie:)

Blord
04-09-11, 19:55
szukalem, całe auto przetrzepałem i nie ma.

Blord
19-09-11, 09:59
Odświeżam!

Wczoraj wyjąłem fotel pasażera, włożyłem w szyny te 4 kulki z łożyska od roweru, idealnie pasowały mniej więcej 9mm, smar etc no ale niestety kulki praktycznie wyskakiwały zanim je wlożyłem w szyne, i tak ciągle. Udało mi się kilka razy załozyć idealnie ale kulki praktycznie za 3-4 odsuwaniu fotela wylatują i fotele bujają się jak się bujały.

Inaczej mówiąc, te kulki to BZDURA! W najbliższym tygodniu kupuje dwa fotele bo szkoda zabawy z tymi.

thompson17
19-09-11, 16:49
kulki to nie bzdura :D
tylko trzeba niestety zeszlifować dwa zabezpieczenia żeby włożyć i odpowiednio ustawic kulki w szynie fotela na odpowiedniej pozycji, troche zabawy jest, ale nie pisz głupot ze kulki to bzdury.
ważne jest też odpowiednie ustawienie rolek,
jak ktoś nie jest wykolejeńcem manualnym to sobie poradzi, druga opcja- kupić fotele :D

Blord
19-09-11, 19:37
Ja raczej kupie fotele całe, bo ostatnio zaczeło mi się jeszcze oparcie bujać, i mam dosłowie babciny fotel bujany.

kenny
20-09-11, 12:48
Ja raczej kupie fotele całe, bo ostatnio zaczeło mi się jeszcze oparcie bujać, i mam dosłowie babciny fotel bujany.

Nie ru...aj tyle w samochodzie :p

A dołożenie kulek to sprawdzony sposób.