Zobacz pełną wersję : Civic EM2 lampy Depo silniczki regulacji lamp
solidsnake1987
03-09-11, 13:36
Witam.
Mam następujący problem zakupiłem do Civica EM2 reflektory przednie DEPO dokładnie takie http://allegro.pl/nowy-reflektor-honda-civic-sedan-01-03-depo-lewy-i1788086635.html
Byłem szukać do nich silniczków regulacji i nie wiem jaka to powinna być końcówka może ktoś miał styczność z tymi lampami i wie jakie to są silniczki?
Z góry dziękuje za pomoc.
Tu jest zdjęcie tej końcówki z lampy
http://imageshack.us/photo/my-images/718/depodu.jpg/
Wydaje mi się że we wszystkich samochodach końcówką silniczka regulacji poziomu świecenia lampy jest kulka. Tak też wygląda to u Ciebie.
Co do rodzajów silniczków niestety ale nie wiem. Może podpytaj sprzedającego lampy na allegro. Może będzie wiedzieć.
Otwór montażowy lampy wskazuje natomiast, że silniczek powinien mieć 3 wypustki a po włożeniu należało go obrócić o 15-20 stopni. Powinien trzymać się bez żadnych wkrętów montażowych.
Witam,
mam dokładnei ten sam problem. Zakupiłem również DEPO reflektory i nastał zonk po rozpakowaniu, bo okazało sie, ze potrzebne są silniczki do regulacji.
Mnie martwi taka sprawa... Silniczki trzeba teraz znaleźć i zamontować, ponieważ w tej chwili bez nich reflektor w środku chodzi góra dół niemal bezwładnie.
Po pierwsze - jak znaleźć silniczek do akurat tych lamp DEPO? Czy oryginane będą grały?
Po drugie - Czy same silniczki wystarczają by reflektor unieruchomić?
Po trzecie - chyba najważniejsze - Czy po zamontowaniu silniczków, będzie mozłiwa regulacja ręczna reflektorów? (czy regulacja wtedy odbywa się przez otwór, którego widac patrząc od góry na silniczku?) Pytam ponieważ nie mam instalacji poprowadzonej do regulacji elektrycznej.
Wymieniałem rok temu reflektory na Depo i:
- silniczki ze starych oryg. lamp pasowały P&P
- można było regulować wysokość świecenia ręcznie
- reflektor po zamontowaniu silniczka nie latał.