Zobacz pełną wersję : Problem z skrzynia basowa sama gasnie
Bartollo185
03-09-11, 12:45
Witam mam problem takiego typu podczas jazdy samochodem momentalnie gasnie mi skrzynia basowa czasem pojezdze 15 min a czasem godzine i po prostu gasnie przod glosnikow gra lecz skrzynka odmawia wspolpracy. Patrzylem po wszystkich kablach wszystko gra z reszta jezdze z tym sprzetem juz ponad 2 lata i nigdy nie bylo problemu. Uwazam ze to wina wzmacniacza ze jakies "gowienko" sie w nim nagrzewa i nie podaje produ dalej na skrzynke ... Przed oddaniem sprzetu do fachowca prosze Was o jakies podpowiedzi bo moze ktos tez mial taki problem i okazal sie on prosty do rozwiazania samemu. Pozdrawiam Bartek
Son - Goku
03-09-11, 13:15
skoro twierdzisz że piecyk odmawia posłuszeństwa przez nagrzanie.
Gdy skrzynia przestaje działać, sprawdź wtedy czy wzmacniacz podaje sygnał na skrzynie, będziesz wtedy wiedział że to jego sprawka.
Miernikiem a jak nie to innym głośniczkiem sprawdź czy gra na tym kanale co skrzynia podłączona jest.
I tyle. . .
Witam mam problem takiego typu podczas jazdy samochodem momentalnie gasnie mi skrzynia basowa czasem pojezdze 15 min a czasem godzine i po prostu gasnie przod glosnikow gra lecz skrzynka odmawia wspolpracy. Patrzylem po wszystkich kablach wszystko gra z reszta jezdze z tym sprzetem juz ponad 2 lata i nigdy nie bylo problemu. Uwazam ze to wina wzmacniacza ze jakies "gowienko" sie w nim nagrzewa i nie podaje produ dalej na skrzynke ... Przed oddaniem sprzetu do fachowca prosze Was o jakies podpowiedzi bo moze ktos tez mial taki problem i okazal sie on prosty do rozwiazania samemu. Pozdrawiam Bartek
A czy czasem akumulator nie jest niedoladowany i przez to ci pada sub. ja mialem identyczna opcje ze sub sie wylaczal gdy mialem stary aku i jechalem i nagle jeb nie ma suba bo juz poprostu nie bylo odpowiedniego napiecia. po zmianie aku na nowy problem sie rozwiazal.
ale to wgl radio by przygasało i czuł by że silnik ciężej idzie
Bartollo185
04-09-11, 13:38
Hmm to wyglada tak ze teraz w sumie juz wogole nie gra a wczesniej po prostu diody z wzmaka gasly ze nie dostawal pradu ;/ Pojade jutro do fachowca zobaczymy co zaradzi