Zobacz pełną wersję : Problem z plynnoscia/sory za kiepski temat
wiec niedawno zauwazylem w swoim aucie nastepujaca rzecz, po dodaniu gazu powiedzmy do 4k obrotow i odjeciu nastepnie na chwile tegoz gazu (na tym samym biegu) auto zamiast plynnie przyspieszyc szarpie nie b. mocno ale wyraznie wyczuwalnie
jako ze auto mam od niedawna i to pierwsze to nie mam pojecia czym to jest/moze byc spowodowane
auto ma najechane nieco ponad 100k km i nie tak dawno wymienialem filtry i swiecie
prosze o jakies sugestiei z gory za nie dziekuje
mam sugestie - jak chcesz płynnie przyspieszać to nie odejmuj na chwilę gazu ;) Nie rozumiem Twojego problemu :roll:
Pewnie chodzi mu o to że po krótkotrwałym zdjęciu nogi z gazu, kiedy ponownie zaczyna go dodawać, nie przyspiesz równomiernie.
Moim skromnym zdaniem filtry, filtry i jeszcze raz filtry (powietrza i paliwa). No w ostatecznosci (kable, swiece, kompulka i palec).
SAJENS
a na którym biegu. na jednym czy na wszystkich są te objawy i przy jakiej prędkości
nie chodzi mu o to ze jak zdejmuje sie nige z gazu tylko caly czas trzymajac na gazie jest taki chwilowy lekko odczowalny brak mocy i tez to u siebie mam a nie wiem czym jest spowodowane. myslalem ze to tylko moj problem ale wczoraj przejechalem 1000km civicem 5d z 2004 roku i tez to jest, nie za kazdym razem ale ok czasu do czasu ok 3-4 tys robi sie taka "dziura"
miałem kiedys taki sam problem w kilku autach, skonczyl sie jak kupilem vti :D
no wiec faktycznie nie chodzi oto ze zbytnio zdejmuje noge z gazu i nie jedzie szybciej:P
SAJENS; filtr powietrza paliwa i swiece sa nowe praktycznie, zostal by palec i kopulka ew kable\
emg; no praktycznie ka kazdym biegu raczej przy nieco wyzszych obrotach
hosi dokaldnie jak mowisz, jak sie przyspiesza i zmieniasz bieg na wyzszy to jest wszystko ok, przy jakich obrotach bym tego nie robil, tylko jak odejme gazu i znow przyspieszam
miałem kiedys taki sam problem w kilku autach, skonczyl sie jak kupilem vti :D
bo to turbo dziura byla a teraz palko n/a sobie kupiles :D :D :D :D :D