Zobacz pełną wersję : Zegarek
Witam
Mam takie pytanie mianowicie wczoraj włożyłem radio do Hondy civic 95r. wcześniej miałem oryginalne i po włożeniu radia przestał mi sie podświetlać zegarek,przed włożeniem wszystko było ok, zegarek chodzi ale podświetlenia brak. Jak myślicie czego to może być wina ? Za każdą odpowiedz z góry dziękuje.
Pozdrawiam.
nie bardzo rozumiem jak zegarek moze chcodzic a brak jest podswietlenia...
zegarek oryginal w civic 95 wyswietla cyferki w taki sposób, ze albo je wyswietla (dziala) albo nie...(nie dziala)
Przepraszam może zle sie wyraziłem chodziło mi że jak włącze światła brak jest podświetlenia tego zegarka. Przed włożeniem radia wszystko było oki może to taki zbieg okoliczności że akrat w tym czasie sie przepaliła żarówka nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Przepraszam może zle sie wyraziłem chodziło mi że jak włącze światła brak jest podświetlenia tego zegarka. Przed włożeniem radia wszystko było oki może to taki zbieg okoliczności że akrat w tym czasie sie przepaliła żarówka nic innego mi nie przychodzi do głowy.
w hon dzie jak sie właczy swiatła to automatycznie jest sciemnainy zegarek..
i w dzień moze nie byc go widac...
Witam. Przeczytaj ten temat http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=17858
Może rozbierz to i przetnij ten kabelek żeby zawsze świeciło mocno.A może bezpiecznik poszedł :/ tylko że napisałem ze zegarek działa. :/
wiem wiem że sie ściemnia ale ja wczoraj w nocy jechałem i zegarek był ciemny a przed włożeniem radia sie świecił :(:( a i dzięki za link :)
wiem wiem że sie ściemnia ale ja wczoraj w nocy jechałem i zegarek był ciemny a przed włożeniem radia sie świecił :(:( a i dzięki za link :)
nadal wiec nie rozumiem jak moze dizlac i nie swiecic...
skad wiesz, ze dziala?
chodzi mi tylko o podświetlenie tegoż zegarka bo sam zegarek chodzi godzinę pokazuje tylko włączając światła w nocy zegarek jest ciemny ale godzinę pokazuje. Przepraszam trochę zamieszałem.
Poczekajcie!
A czy 1,4i z 95 roku to już nie jest VI gen?
rafuls3 chyba wszyscy myślimy, że chodzi o V generację. Uzupełnij profil bo widzę, że zachodzą jakieś nieporozumienia...
BNiestety nie mam pojęcia jak powinien świecić zegaek w VI genie, może rzeczywiście jest podświetlany...
1. odlacz od radia kabel "Light". Niebieski ?
2. sprawdz bezpiecznik backup
3. nie spiales czasami przy radiu czerwonego z żóltem razem ? +12 z backupem ?
Przepraszam ale ja sie nie znam za bardzo na tych generacjach ale to jest już chyba VI a co do radia to kupiłem tą redukcje z hondy na iso i tylko podłączyłem więcej nic nie robiąc.
Pozdrawiam.
zegarek w hondzie nie ma podświetlenia... jest wyświetlana tylko godzina na czarnym tle.
Przepraszam ale ja sie nie znam za bardzo na tych generacjach ale to jest już chyba VI
Zajrzyj do działu :nasze hondy" i porównaj sobie z chłopakami to będziesz wiedział jaki model masz.
Poza tym w numerze seryjnym (VIN) masz podany typ swojej Hondy.
Dzięki tak zrobię, a mój zegarek był podświetlony :)
oby napewno masz Honde? :coo21:
nie no może i był w końcu podświetlenie można zrobić...
Mam taki sam problem. Posiadam civic'a VI generacji (wersja GB 5d) i od początku nie działa podświetlenie zegarka. Czasomierz jest elektroniczny z zielonym monochromatycznym wyświetlaczem. Czy te zegarki są w ogóle podświetlane?
Z góry dzięki, pozdrawiam.