PDA

Zobacz pełną wersję : Zegarek

rafuls3
15-04-07, 02:40
Witam
Mam takie pytanie mianowicie wczoraj włożyłem radio do Hondy civic 95r. wcześniej miałem oryginalne i po włożeniu radia przestał mi sie podświetlać zegarek,przed włożeniem wszystko było ok, zegarek chodzi ale podświetlenia brak. Jak myślicie czego to może być wina ? Za każdą odpowiedz z góry dziękuje.
Pozdrawiam.

Lcfr
15-04-07, 08:14
nie bardzo rozumiem jak zegarek moze chcodzic a brak jest podswietlenia...

zegarek oryginal w civic 95 wyswietla cyferki w taki sposób, ze albo je wyswietla (dziala) albo nie...(nie dziala)

rafuls3
15-04-07, 09:52
Przepraszam może zle sie wyraziłem chodziło mi że jak włącze światła brak jest podświetlenia tego zegarka. Przed włożeniem radia wszystko było oki może to taki zbieg okoliczności że akrat w tym czasie sie przepaliła żarówka nic innego mi nie przychodzi do głowy.

Lcfr
15-04-07, 10:13
Przepraszam może zle sie wyraziłem chodziło mi że jak włącze światła brak jest podświetlenia tego zegarka. Przed włożeniem radia wszystko było oki może to taki zbieg okoliczności że akrat w tym czasie sie przepaliła żarówka nic innego mi nie przychodzi do głowy.

w hon dzie jak sie właczy swiatła to automatycznie jest sciemnainy zegarek..
i w dzień moze nie byc go widac...

llukas
15-04-07, 10:19
Witam. Przeczytaj ten temat http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=17858
Może rozbierz to i przetnij ten kabelek żeby zawsze świeciło mocno.A może bezpiecznik poszedł :/ tylko że napisałem ze zegarek działa. :/

rafuls3
15-04-07, 15:00
wiem wiem że sie ściemnia ale ja wczoraj w nocy jechałem i zegarek był ciemny a przed włożeniem radia sie świecił :(:( a i dzięki za link :)

Lcfr
15-04-07, 18:09
wiem wiem że sie ściemnia ale ja wczoraj w nocy jechałem i zegarek był ciemny a przed włożeniem radia sie świecił :(:( a i dzięki za link :)

nadal wiec nie rozumiem jak moze dizlac i nie swiecic...
skad wiesz, ze dziala?

rafuls3
15-04-07, 19:03
chodzi mi tylko o podświetlenie tegoż zegarka bo sam zegarek chodzi godzinę pokazuje tylko włączając światła w nocy zegarek jest ciemny ale godzinę pokazuje. Przepraszam trochę zamieszałem.

tomiek
15-04-07, 20:49
Poczekajcie!
A czy 1,4i z 95 roku to już nie jest VI gen?
rafuls3 chyba wszyscy myślimy, że chodzi o V generację. Uzupełnij profil bo widzę, że zachodzą jakieś nieporozumienia...
BNiestety nie mam pojęcia jak powinien świecić zegaek w VI genie, może rzeczywiście jest podświetlany...

lakazs
15-04-07, 22:25
1. odlacz od radia kabel "Light". Niebieski ?

2. sprawdz bezpiecznik backup

3. nie spiales czasami przy radiu czerwonego z żóltem razem ? +12 z backupem ?

rafuls3
16-04-07, 02:00
Przepraszam ale ja sie nie znam za bardzo na tych generacjach ale to jest już chyba VI a co do radia to kupiłem tą redukcje z hondy na iso i tylko podłączyłem więcej nic nie robiąc.
Pozdrawiam.

alex_waw
16-04-07, 09:30
zegarek w hondzie nie ma podświetlenia... jest wyświetlana tylko godzina na czarnym tle.

tomiek
16-04-07, 09:54
Przepraszam ale ja sie nie znam za bardzo na tych generacjach ale to jest już chyba VI
Zajrzyj do działu :nasze hondy" i porównaj sobie z chłopakami to będziesz wiedział jaki model masz.
Poza tym w numerze seryjnym (VIN) masz podany typ swojej Hondy.

rafuls3
16-04-07, 10:00
Dzięki tak zrobię, a mój zegarek był podświetlony :)

pirat
16-04-07, 10:06
oby napewno masz Honde? :coo21:

alex_waw
16-04-07, 10:09
nie no może i był w końcu podświetlenie można zrobić...

Westfield
12-11-08, 19:25
Mam taki sam problem. Posiadam civic'a VI generacji (wersja GB 5d) i od początku nie działa podświetlenie zegarka. Czasomierz jest elektroniczny z zielonym monochromatycznym wyświetlaczem. Czy te zegarki są w ogóle podświetlane?

Z góry dzięki, pozdrawiam.