Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lmpa przednia - regulacja w pionie

mycek
01-09-11, 12:10
Hej.

Mamy taki problem ze lewa lampa podczas przekrecania od regulacji swiatel nie zmienia swojego polozenia. Prawa dziala normalnie i podczas regulacji zmienia sie wysokosc swiatel.

Co i gdzie mozna sprawdzic co stalo sie z lewa lampa?

P.S.
w prawej jak zmieniam zarowke to slychac takie brzeczenie, w lewej lampie taki objaw nie wystepuje

marioZ
01-09-11, 12:19
Prawdopodobnie padł ci silniczek. Ja miałem taką przypadłość tyle że silniczek nie miał sil unosić reflektor.

mycek
02-09-11, 09:56
orientujesz sie gdzie i za ile mozna taki silniczek dostac ?

marioZ
02-09-11, 21:01
Wiesz silniczek kupiłen na allegro. ale można go nabyć w sklepach z cześciami do auta tylko musisz numer zobaczyć jaki Ty masz, u mnie był to Bosh taki jak na foto. Koszt 50 zł

http://www.acsw.home.pl/zdjecia_allegro/silniczki_reflektorow/silniczek%20reflektorow%2014_resize.jpg

rafal
03-09-11, 09:56
U mnie również ostatnio padł silniczek lewej lampy. Niby słychać, że kręci ale nic nie opuszcza. Jak znajdę nieco czasu to go wymienię. Z tego co patrzyłem to można go wyciągnąć bez wyciągania reflektora?

marioZ
03-09-11, 21:58
nie wiem jak u Ciebie, ale ja musiałem reflektor wyciągnąć oraz rozszczelnić. potem zabawa z silikonem :)

owsikk
04-09-11, 12:13
W lampach przed liftem było sporo zachodu żeby wyciągnąć silniczek regulacji, trzeba wyciągać lampę tak jak pisał marioZ. Rafal ma polifta w tych lampach silniczki są na wierzchu :)

Blackem
17-09-11, 17:27
Mozesz regulować wysokośc świateł bez zmieniania tego padniętego silniczka. Od góry patrząc na niego widać otwór, jak sobie poświecisz latareczką w niego zobaczysz zęby od mini koła zębatego. Teraz śrubokrętem przesuwasz zęby - przesuwając je w lewo bedziesz podnosił żarówkę (albo inaczej wpychał gałkę silniczka w reflektor, co powoduje podnoszenie żarówki).

Pozdro