Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z temperatura silnika prosze o pomoc

palermo444
14-04-07, 23:35
witam
po wymiania plynu chlodzacego wszystko bylo ok caly czas az tu nagle dzis otwieram garaz i chce normalnie jechac a tu temperatura wzrosla normalnie do 90 stopni nigdy sie tak nie dziala zawsze sie utrzymywala nastalym poziomie i wszystko bylo w normie :(:( czy to moze byc przyczyna walnietej pompy wody ???? a dodatek jeszcze wentylator caly czas chodzil a temp caly czas wzrastala ....... prosze o pomoc nie wiem co mam teraz zrobic ..... nie mam czasu na szykanie odpowiedzi moze ten temat byl juz poruszany ale nie wiem a samochod jest mi na gwalt potrzebny do roboty i musze szybko te ustare usunać
pzdrawiam Łukasz

tomiek
14-04-07, 23:39
po wymiania plynu chlodzacego
Odpowietrzyłeś układ?
Jaki silnik? - uzupełnij proszę profil bo nie będę zgadywał, że to V gen...

czy to moze byc przyczyna walnietej pompy wody ??
No, jak walnęła Ci pompa wody, to możesz przegrzać silnik, a jak przegrzejesz silnik to może walnąć Ci uszczelka pod głowicą...
A no tak! Przegrzewasz silnik juz chyba :/

palermo444
14-04-07, 23:43
tak mysalem jeszcze ze to termostar ale odrazu zgasilem go jak tylko zobaczylem ze temp wzrasta

a uklad odpowietrzalem ..... ale to sie stalo tak nagle jakby zniką wczesniej nawet nie bylo najmniejszych objawow wskazujacych a niedomaganie ukladu chlodzenia

[ Dodano: Pon 23 Kwi, 2007 ]
to był termostat wymianilem i juz wszysko ok

[ Dodano: Pon 07 Maj, 2007 ]
problem wócil jutro oddaje do mechanika
temp skacze jak powalona do góry na dół ale moze to byc wina czujnika lub wrrrrr uszczelka pod głowicą :(:(