Zobacz pełną wersję : sprzeglo sei slizga; jaki koszt?
witam od pewnego czasu slizga mi sei sprzeglo (tak sadze) tzn dodaje gazu sprzeglo puszczone, obroty ida w gore predkosc sie nie zmienia, z czasem to przechodzi
i teraz chcialem spytac osoby ktore mialy cos podobnego bo nie wiem czy musze wymienic cale sprzeglo ,czy moze docisk
szukalem w archiwum ale cos konkretow odnosnie slizgania sei nie znalalzem , prosilbym o pomoc Geje
pozdro 2k500
Ja miałem coś takiego jeszcze w Renault 19 GTS i wymieniłem samo sprzęgło, bo docisk był w porządku.
a ktos sie orientuje w kosztach samego sprzegla??? bo nei wie mczy moze nie sciagac lepiej ze stanow Exedy
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=33730&item=7973038711&rd=1
a ktos sie orientuje w kosztach samego sprzegla???
nie żebym był beszczelny, ale sprzedawca w sklepie lub hurtowni będzie wiedział ile kosztuje
no ok nie odebralem tego beszczelnie , tylko tak pytalem dla informacji zeby mial odniesienie ile np ktos dal tutaj z forum za sprzeglo a ile np beda chiec w sklepie w moim miescie i czy nie beda ze mnie zdzierac
i dlatego pytalem
Szukaj na forum, temat juz sie przewijal.
Najprawdopodobniej tarcza sprzegla do wymiany. Moze byc rowniez lozycko i w najgorszym przypadku razem z dociskiem.
Koszty nie powinny byc duze. Do mnie tarcza sprzegla w JC Auto kosztuje 100 PLN.
zanim zaczniesz wymieniać sprzęgło (chyba jak już będziesz miał wyjętą skrzynię to warto przy okazji zrobić komplet - łożysko, tarczę i doscisk) to spróbuj je może odpowietrzyć, ewentualnie wymienić płyn.
Dokladnie tak jak napisal siemaR rob calosc jesli trzeba ... koszt w Hondzie to okolo 2500 PLN niestety tez mnie to bedize czekalo bo zaczyna mi sie slizgac powyzej 4k obrotow, wiec jesli masz juz nabite na liczniku 200k km to wymieniaj calosc ... zeby miec pewnosc to na wlaczonym silniku i przy otwartych drzwiach wcinij sprzeglo i je pusc jesli uslyszysz roznice..niestety szykuj kase
zeby miec pewnosc to na wlaczonym silniku i przy otwartych drzwiach wcinij sprzeglo i je pusc jesli uslyszysz roznice..niestety szykuj kase
Jakas bzdura. W prawie kazdym samochodzie bedzie slyszalna roznica bo to lozyska. Ja mam nowe sprzeglo w integrze a slychac roznice...
Jak ktos chce to mam akurat do sprzedanai komplet - tarcza, docisk i lozysko. 700zl bym za nie chcial. Firma NKK. Nie otwierane nawet. Kupilem na zapas, ale jak widac to co mam sie trzyma, a pewnie bede zmienial silnik wiec mi sie nie przyda. Wiecej na GG.
zeby miec pewnosc to na wlaczonym silniku i przy otwartych drzwiach wcinij sprzeglo i je pusc jesli uslyszysz roznice
mozna tak sprawdzic ale musisz sie lepiej na tym znac bo róznice zawsze bedziesz słyszał,a najlepiej to Ci piwiedza jak wyjmą skrzynie mechanicy którzy bedza to robic,
ogólnie jak bedzie sie lekko kreciło i bedzie szumiało(miało luzy)to niestety trzeba wymienic,a podejrzewam ze przy przebiegu rzedu 200tys to nie ma co szukac oszczednosci bo moze sie zemscic i bedzie wiecej wtedy kosztowało.
]Pozdro600 :D
hmm samochod ma na liczniku juz 253 tysie, jest z niemiec ja nim zrobile mjakies 20 tysiecy jak narazie nie mam pojecia kiedy sprzeglo bylo zmieniane, a teraz zauwazylem cos dziwnego ze jakby wszystko wrocilo do normy, nie slizga sie ani nic dosc dziwne moze tarcza byla brudna nie wiem , ale tak czy inaczej byla to jakas oznaka ze sprzeglo pada i czas sie za nie zabrac zeby pewnego dnia nei stanac gdzies
prosilbym o zamkniecie tematu bo jzu wszystko wiadomo