Zobacz pełną wersję : 2,25 czy 2,5 cala?
Witam. Postanowiłem zapytać w głownym temacie, bo pisałem w temacie o tłumikach ale tam chyba nikt nie zagląda, a potrzebuje uzyskać jakiejś konkretnej informacji i porady. Zrobiłem ostatnio swapa z D16z6 na B16A2 i zamierzam wybrać się do Eltec'a i zrobić kompletny wydech z kwasówki. Zamówiłem sobie kolektor ebayowy 2,5 cala na wyjściu i zastanawiam się o jakiej średnicy zrobić resztę wydechu? 2,25 czy 2,5 cala? Interesuje mnie co da lepszy przyrost mocy i czy 2,5 cala nie jest za duży? Z góry dzięki
daj 2,25, wystarczy w zuepełności.
Zapomniałem dodać, że w planach są dalsze modyfikacje silnika: może jakieś ostrzejsze wałki np. z ITr'a z talerzykami i sprężynkami, będę dłubał też troche ECU a dalej to zobacze jak z funduszami będzie.
j amam 2'25 jest okejos, tyle że kolektro seryjny, ale jak pojedziesz do El-teca to Wojtek Ci doradzi która średnica będzie lepsza, choc tak sobei myśłe ze skoro kolektor 2'5 to wydech tez taki powinien być...
2,25 cala wydech wystarczy, a seryjny kolektor ma na wyjściu 36-37mm więc jego też warto wymienić, bo blokuje :)
No dobra, a czy jak zrobie wydech 2,5 to moze to miec jakies negatywne skutki? Chodzi mi np. o to, czy nie pogorszy sie przebieg mocy i momentu w dolnym zakresie obrotow
Szymon Septic
15-04-07, 11:27
Wojtrek zalozyl do seryjnego B16A2 kolektor 4-1 z wyjsciem 2.5" i caly kpl wydech zrobil na 2.5" dalo mu to 10PS i 10NM wykresy masz w temacie o jego aucie....
ale jak pojedziesz do El-teca to Wojtek Ci doradzi która średnica będzie lepszaproste!!
seryjny kolektor ma na wyjściu 36-37mm więc jego też warto wymienić, bo blokuje
jeśli to do meni to wiem, zbieram fundusze :agent: