Zobacz pełną wersję : Podnoszenie mocy B16A2
Czesc, mam na imie Bartek, jestem tu nowy, to moj pierwszy post i chcialem sie przywitac....:D
Nosze sie z zamiarek kupna Civica B16A2 w najblizszym okresie. Chcialbym jednak wykrzesac z niego wiecej mocy. 200KM zadowoliloby mnie w pelni... powiedzcie mi jakie sa wszystkie mozliwosci... moze jakas sprezarka/turbo ? I jaka bylaby orientacyjna cena ewentualnych modyfikacji?
pozdro
:zasady:
1. http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=359808&sid=74d53bc4dfaa122fed1ac341aef8b1a4#359808
2. poczytaj to forum to znajdziesz odpowiez na te pytania
kup sobie auto 200PS i problem rozwiazany !!
kupienie auta 200ps nie jest rozwiazaniem problemu !!
200 KM to jakies 5-10 tys zł
bbrys, pogadaj z Mighty na priv - on wlasnie w swoim B16 montuje Turbo, jest w temacie. Przejrzyj tez jego temat o swoim aucie w dziale NASZE HONDY.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=6139
bylo razy w **** !!!! szukaj misiek!!
200 KM to jakies 5-10 tys zł
Z tym że znacznie bliżej 10 niż 5.
Z tym że znacznie bliżej 10 niż 5.a to już wszystko zależy co się robi i kto to robi :)
no aby podnieśc wolnossacego ze 160 do 200 to na same dobre graty trzeba wydac sporo gotówki.....
Nosze sie z zamiarek kupna Civica B16A2 w najblizszym okresie
"najbliższy okres" i "b16a2 w civic'u" to nie są blizkoznaczne zwroty, najpierw zacznij szukać, jak za kilka miesiecy znajdziesz zdrowe vti to wtedy zacznij myslec na modyfikacjami,
patrząc po wieku, doswiadczonym kierowcą raczej nie jestes, wiec te 160 Ci spokojnie wystarczy, choc jesli tot woje pierwsze auto to uwazam że i tak o ok. 70 za dużo
doswiadczonym moze nie, bo przejechalem na razie moze z 8tys km. 160Km bedzie ok bo jak an razie to jezdzilem samochodem rodzicow w ktorym jest 180km. civic vti 1992 sedaniek czeka na mnie az zarobie troche kasy bo w rodzinie jest, co do stanu jestem pewny, znam jego przeszlosc, 210kkm na liczniku 2wlasciciel od 11!!lat, wizualnie troche porysowany gdzies na parkingach ale ogolnie ok
160Km bedzie ok bo jak an razie to jezdzilem samochodem rodzicow w ktorym jest 180km
miszcz kierownicy :)
w n/a 10k i może do 200 się dobije