Zobacz pełną wersję : Problem z paskiem rozrzadu D16Z6
Panowie mamy w aucie ziomka nastepujacy problem...mianowicie pasek rozrzadu po wymianie (oczywiscie caly komplet,czyli pasek rolka+pompa wody) caly czas nam sie zsuwa.. :/ nie zakladana byla gorna oslona dzieki czemu zauwazylismy cala sytuacje...mianowicie mimo ze byl poprawiany kilka razy po odpaleniu znowy dotyka oslony i lekko trze :/ co moze byc przyczyna tego?? pasek napiety jest w miare dobrze,czyli nie za luzno i nie za mocno...chyba ze za luzny jest bo w trakcie pracy widac na nim drgania.... :/
Zapewne brak podkładki ustalającej z którejś strony kółka rozrządu na wale lub napinacz jakiś krzywy ale raczej to pierwsze.
Ilo zębowy pasek jest włożony ?
jak kolega pisal podkladki ustalajace na wale
jak kolega pisal podkladki ustalajace na wale
wiec co teraz mozna zrobic??ustawic,wymienic?? jesli ustawic to jak??z gory dziekuje za odpowiedz :)
Ilo zębowy pasek jest włożony ?
104,tak jak powienien miec d16z6....
wiec co teraz mozna zrobic??ustawic,wymienic?? jesli ustawic to jak??
no ale masz te podkładki czy ich nie masz?? moze odwrotnie założone
wiec co teraz mozna zrobic??ustawic,wymienic?? jesli ustawic to jak??z gory dziekuje za odpowiedz Po prostu je/ją włożyć.
Po prostu je/ją włożyć.
zgadza sie :) faktycznie przeoczylismy ta sprawe,brakowalo podkladki...tak to jest jak sie czlowiek spieszy :/ nic na szybko panowie....Dziekuje wam za pomoc :)
odkopie temat. Ja podkładki mam założone (jeśli chodzi o te na wale korbowym) tylko nie wiem czy dobrze, wygląda mniej więcej tak )I I( mam je założyć odwrotnie?
Pasek obciera o osłonę na wysokości napinacza dodam że pasek, napinacz, pompa wody wszystko jest nowe i kasy nie żałowałem (graty brałem od sivego).
ok już wiem że dobrze złożyłem tak jest wg. manuala. Problem cały czas występuje dodam że zauważyłem że gdy kręcę wałem w drugą stronę (przeciwną do pracy) pasek nachodzi na koła zębate a nawet wychodzi na drugą stronę.
gdy kręcę wałem w drugą stronę (przeciwną do pracy) pasek nachodzi na koła zębate a nawet wychodzi na drugą stronę.
A po co kręcisz w drugą stronę? Będzie przeskakiwał nawet.
nic nie przeskakuje:D temat nadal aktualny w wolnej chwili sprawdzę inny napinacz
dopchnij napinacz reka i dopiero skontruj, nieraz sprezyna jest wyjechana i sama nie jest w stanie naciagnac paska