Zobacz pełną wersję : regulacja zaworow
mam takie pytanko.moze ktos wie jaka powinna byc szczelina na zaworach w 1,3 16v.na sssacym i na wydechowym.z gory dzieki pozdro narka.czekam na jakies skazowki
Na ssącym - 0.18 - 0.22, a na wydechowym - 0.23 - 0.27.
Grześ Jagielski
29-04-07, 17:50
ja jezdze na 0.15 i 0.20 :D troszke na sportowo, nic sie nie dzieje, silniczek ladnie pracuje i moc tez fajna jak na 1.3 16V :)
ja jezdze na 0.15 i 0.20 :D troszke na sportowo, nic sie nie dzieje, silniczek ladnie pracuje i moc tez fajna jak na 1.3 16V :)
bardzo mądrze...
Wiesz przeciez lepiej od wszytkich inzynierów hondy, ze Twoje nastawy luzu sa lepsze...
Zdajesz też sobie na pewno sprawe jakie sa skutki za małego luzu zaworowego...
Gratuluje takich pomysłów... :/
to sie podepne a w d16z2 :d
mariusz123
03-05-07, 18:14
racja nie ma co schodzic ponizej dolnej granicy manuala......bo z czasem wypali sie zaworki i bedzie masakra,koszta ogromne.....
Grześ Jagielski
04-05-07, 10:54
bardzo mądrze...
Wiesz przeciez lepiej od wszytkich inzynierów hondy, ze Twoje nastawy luzu sa lepsze...
mam nadzieje że Twoje prognozy się nie sprawdza :d ale jak coś mi sie będzie działo to napewno sie pochwale i odradze ludzią takich pomysłów ;) chyba że znajdzie się ktoś w tym całym naszym gronie kto równiez jeździ z zaworami nie ustawionymi tak jak w książce piszą :d :d pozdrowionka
bardzo mądrze...
mam nadzieje że Twoje prognozy się nie sprawdza :d ale jak coś mi sie będzie działo to napewno sie pochwale i odradze ludzią takich pomysłów ;) chyba że znajdzie się ktoś w tym całym naszym gronie kto równiez jeździ z zaworami nie ustawionymi tak jak w książce piszą :d :d pozdrowionka
brak prawidłowego luzu zaworowego moze doprowadzic do znacznych uszkodzeń...
problem w tym, ze o tych uszkodzeniach dowiadujesz sie dopiero po jakims czasie(przebiegu)...