Zobacz pełną wersję : Foto silnika civica 6 gen
Witajcie!
Znalazłem fajną hondę, jednak coś nie pasuje mi w zdjęciu poniżej między innymi kolektor. Jak uważacie, wszystko jest ok?
http://img98.imageshack.us/img98/3117/dsc02000t.jpg
Tak wszystko jest ok.
Najnormalniejszy w świecie kolektor rurowy 4-2-1 owinięty bandażem termoizolacyjnym.
Chociaż ja bym się dużo bardziej zainteresował dlaczego ruda tak grasuje na pasie przednim i przyjrzał się również rudej na lewej podłużnicy.
a tak poza tym wszystko jest ok?, ten dolot? może potrzebne dodatkowe zdjęcia? Ta rdza też wpadła mi w oko, w innych egzemplarzach było jej zdecydowanie mniej.
Tak poza tym to zderzak przy grillu powinien być wpięty na plastikowe spinki a jest na zwykłą śrubę zapewne z nakrętką pod spodem i brakuje najniższej śruby mocującej lewy błotnik do pasa przedniego.
Dalej to brak jakichkolwiek spinek trzymających wężyki spryskiwacza do maski.
Dolot jak każdy jeden dolot. Nie wspomnę o mega syfie pod maską.
Jak chcesz to podeślij jakieś dodatkowe foty :)
nie sądziłem że dowiem się aż tyle przesyłając jedno zdjęcie, twój post w zupełności mi wystarczy.
Ja bym tego auto nie tykał...
Ja bym tego auto nie tykał...
może podzielisz się swoimi wątpliwościami?;)
A tak swoja drogą na co w takich przypadkach zwracacie uwagę?
może podzielisz się swoimi wątpliwościami? Hmm będzie problem z odkręceniem śrub przy wymianie czegokolwiek, wszędzie rdza później śruby się obrabiają- ogólnie nieprzyjemna robota. Po za tym rdza jest w takich miejscach że można się pokusić o stwierdzenie że auto wodowało. Sam wygląd komory silnika mnie odstrasza :)
bosavi1988
29-08-11, 21:36
Ona musiała mieć niezłego dzwona przecież ta lewa podłużnica jest cała pogniecona ?.Brak oryginalnych spinek grilla i zderzaka (pewnie ścięte przy dzwonie). Założę się, że po bokach na łączeniu błotnika z zderzakiem też śruby z nakrętkami żeby przód jako tako spasować ;)
Temat już chyba wyczerpany, muszę powiedzieć że spisaliście się na medal, nie spodziewałem się tak szczegółowej interpretacji jednego zdjęcia. Dzięki wszystkim za odpowiedzi
przypomniało mi się jak strzelił mi wąż od płynu chłodniczego i zabryzgało wszystko f pisdoo.. Wyglądało to mniej więcej tak jak na zdjęciu...