PDA

Zobacz pełną wersję : Foto silnika civica 6 gen

Rezeus
29-08-11, 17:55
Witajcie!
Znalazłem fajną hondę, jednak coś nie pasuje mi w zdjęciu poniżej między innymi kolektor. Jak uważacie, wszystko jest ok?

http://img98.imageshack.us/img98/3117/dsc02000t.jpg

spychu
29-08-11, 18:00
Tak wszystko jest ok.

Najnormalniejszy w świecie kolektor rurowy 4-2-1 owinięty bandażem termoizolacyjnym.

Chociaż ja bym się dużo bardziej zainteresował dlaczego ruda tak grasuje na pasie przednim i przyjrzał się również rudej na lewej podłużnicy.

Rezeus
29-08-11, 18:02
a tak poza tym wszystko jest ok?, ten dolot? może potrzebne dodatkowe zdjęcia? Ta rdza też wpadła mi w oko, w innych egzemplarzach było jej zdecydowanie mniej.

spychu
29-08-11, 18:09
Tak poza tym to zderzak przy grillu powinien być wpięty na plastikowe spinki a jest na zwykłą śrubę zapewne z nakrętką pod spodem i brakuje najniższej śruby mocującej lewy błotnik do pasa przedniego.

Dalej to brak jakichkolwiek spinek trzymających wężyki spryskiwacza do maski.

Dolot jak każdy jeden dolot. Nie wspomnę o mega syfie pod maską.

Jak chcesz to podeślij jakieś dodatkowe foty :)

Rezeus
29-08-11, 18:23
nie sądziłem że dowiem się aż tyle przesyłając jedno zdjęcie, twój post w zupełności mi wystarczy.

lar
29-08-11, 19:47
.

jasiek09
29-08-11, 19:51
Ja bym tego auto nie tykał...

Rezeus
29-08-11, 20:32
Ja bym tego auto nie tykał...

może podzielisz się swoimi wątpliwościami?;)
A tak swoja drogą na co w takich przypadkach zwracacie uwagę?

jasiek09
29-08-11, 21:09
może podzielisz się swoimi wątpliwościami? Hmm będzie problem z odkręceniem śrub przy wymianie czegokolwiek, wszędzie rdza później śruby się obrabiają- ogólnie nieprzyjemna robota. Po za tym rdza jest w takich miejscach że można się pokusić o stwierdzenie że auto wodowało. Sam wygląd komory silnika mnie odstrasza :)

bosavi1988
29-08-11, 21:36
Ona musiała mieć niezłego dzwona przecież ta lewa podłużnica jest cała pogniecona ?.Brak oryginalnych spinek grilla i zderzaka (pewnie ścięte przy dzwonie). Założę się, że po bokach na łączeniu błotnika z zderzakiem też śruby z nakrętkami żeby przód jako tako spasować ;)

Rezeus
29-08-11, 22:22
Temat już chyba wyczerpany, muszę powiedzieć że spisaliście się na medal, nie spodziewałem się tak szczegółowej interpretacji jednego zdjęcia. Dzięki wszystkim za odpowiedzi

RRa
30-08-11, 12:35
przypomniało mi się jak strzelił mi wąż od płynu chłodniczego i zabryzgało wszystko f pisdoo.. Wyglądało to mniej więcej tak jak na zdjęciu...