Zobacz pełną wersję : dziwne zachowanie jakby szarpie na niskich biegach podskakuje
nie wiem co to dziwna sprawa moze mial ktos cos podobnego
No sprzęgło robi kangurka tak zwanego, trzeba się za nie wziąć ;)
tzn ? konkretnie co z tym
tarcza jest wylizana, nie daje już rady.
no fakt bierze bardzo wysoko ostatnio jakby nie ma sily przyspieszać ale biegi wchodza bez najmniejszych problemow
a jak bierze wysoko to obiaw wyslizganej tarczy i by sie zgadzalo
a nie chodzi Ci czasem o to że jak jedziesz na 1 bądź 2 bez gazu lub z małą ilością gazu, to autko szarpie?
I na spalonym sprzęgle będą Ci biegi wchodzić. To nie ma nic do gadania, biegi zmienia się za pomocą skrzyni biegów, a sprzęgło tylko ją łączy jako całość z silnikiem.
nie nie chodzi mi o to mam ten samochod 3 lata wiec chyba wiem :) jak sie nim jezdzi
szarpanie to szarpanie a tu skacze kangurek
prponowal bym sprawdzic przerwy na swiecach przez to czesto szarpie jak sie z niskich obr wcisnie gaz to najpierw szarpniecie dopiero jazda przynajmniej u mnie tak bylo
swiece nowe maja niecały miesiąc i kable rowniez wszytko ngk
To jak:
przy przyspieszaniu czy dojeżdżaniu np do świateł na biegu to masz?
Podepnę się pod temat. Przy ruszaniu na pół sprzęgle kiedy trzeba delikatnie podciągnąc (np. w korkach) całe auto mi drży. To jest właśnie tzw kangurek?. Kiedy ruszam dynamicznie i nie muszę mieć tak długo wciśniętego sprzegła to problemu nie ma.
na moj prosty rozum to jeszcze moze byc od filtru paliwa jeszcze tak zeby sie nie wpedzac w zbedne koszty kopulke by mozna wyczyscic roboty na 10 minut a moze pomoc jesli to nie pomoze pozostaje szukac dalej moze ktorys czujnik zle wartosci podaje w ksiazce od hanki wszystkie wartosci sa podane co ile powinno miec multimetr i mozna wiekszosc posprawdzac
Panowie witam. Mam taki problem ze swoją Hanią. Coś podobnego. Kupiłem parę dni temu. Jadąc np. 40-50 km/h na 3 biegu, kiedy ujmę lub dodam gazu auto trzykrotnie skoczy, bardzo lekko, wyczuwalne tylko na równym asfalcie. Jaka może być przyczyna. Sprzęgło bierze wysoko, ale o ile słyszałem to tak w hondzie jest. Czy jednak to już sprzęgło?
A jak wuyglądają obroty na biegu jałowym?
A jak wuyglądają obroty na biegu jałowym?
Chodzi mi o to, czy obroty (wskazówka) pływa góra-dół?
Na jałowym pracuje równiutko. Obroty w normie. W czasie równomiernej jazdy również. Najgorzej odczuwalne podczas przyśpieszania lub ujmowania na 2. Może po prostu już wiek auta. W końcu 11 lat już ma.