Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Awaria podnosnika szyby.

szymonesq
13-04-07, 12:55
Witam,

Uszkodzil mi sie podnosnik szyby od strony pasazera, tzn. jak chce ja opuscic to dolem odsunie sie od uszczelki i na tym koniec. Jak przelocze na podnoszenie to zostaje dopchnieta to uszczelki... silniczek niby dziala ale szyba sie nie opuszcza. Ma ktos doswiadczenie w tym temacie?

Pozdrawiam;

Civic Aerodeck 5d 98r.

ps2039
13-04-07, 19:56
Przyznam, że nie bardzo wiem jak Ci pomóc. Najlepiej zdejmij boczek i sprawdź szybę i jej ułożenie na prowadnicy. Jeśli to jest ok., to może wina zużytego i uszkodzonego mechanizmu szyby (może złamany ząbek na prowadnicy) ... Jeśli silniczek pracuje to znaczy, że albo prowadnica uszkodzona, albo źle wyregulowana szyba na niej.

był też temat o problemie z szybą, poszukaj a może coś tam ciekawego wyczytasz.

pozdrawiam

prymus2103
14-04-07, 10:18
no ja kolego przerabialem wczoraj ten temat okazalo sie ze prowadnica szyby poprostu sie obluzowala i szybe zablokowalo , tak wiec jak kolega jusz wspomnial to najlepiej sciag boczek to bedzie widac wszystko jak na dloni nietrzeba jechac do mechanika sam mozesz to zrobic:)

szymonesq
16-04-07, 13:11
Dzieki, za info; Chyba macie racje z ta prowadnica bo po sobotnich testach zauwazylem ze szyba czasami opuszcza sie normlnie - wyglada na to ze sie klinuje przy opuszczaniu...bo silnik chce ale nie daje rady.

Pozdr.