Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : klimatyzacja automatyczna- kierunek nawiewu AUTO

cuubbee
26-08-11, 15:56
Witam, czy mógłby ktoś sprawdzić u siebie w Hance VII gen z klimatyzacją automatyczną, czy po ustawieniu siły nadmuchu na AUTO oraz górnego pokrętła z wyborem kierunku dmuchania na AUTO, czy po jakimś czasie chłodzenia przełącza się samoczynnie nadmuch z przednich kratek np. na nogi czy szybę?
U mnie tylko dmuchawa zwalnia po schłodzeniu wnętrza lub po zwiększeniu temperatury np z 19 na 21 stopni ale dmucha zawsze z przednich kratek

mycek
26-08-11, 16:28
z wlaczony AC czy bez wlaczonego AC chcesz wiedziec ?

cuubbee
26-08-11, 21:47
no chlodzenie jest raczej z AC :) włączonym

email
26-08-11, 23:20
u mnie jak jechałem nad morze to się zmieniało, ale po długim czasie dopiero i na chwile

Mxim555
28-08-11, 04:24
Mi przy włączonym auto/auto/22*/AC ON dmucha z górnych. To nawet logiczne, najgoręcej jest zawsze na górze, ciepłe powietrze unosi się w górę, zimne opada.

mycek
29-08-11, 07:54
zimne mi leci z gornych nawiewow, cieple leci z nawiewu na nogi. kwestia jaka temp. sobie tam ustawiasz :) wszystko na auto

owsikk
29-08-11, 18:55
W autach z klimą automatyczną są dwa czujniki temperatury, jeden na środku deski rozdzielczej przy szybie, drugi przy stacyjce w małej kratce co wygląda jak nadmuch na kluczyki. Czujniki łapią temperaturę na dwóch wysokościach. Wydaje mi się, że jak jest włączone AUTO to wtedy wyrównuje temperaturę w całym samochodzie, dlatego zmienia się kierunek nawiewu.

cuubbee
29-08-11, 20:33
W autach z klimą automatyczną są dwa czujniki temperatury, jeden na środku deski rozdzielczej przy szybie, drugi przy stacyjce w małej kratce co wygląda jak nadmuch
to wiem :)
właśnie mnie się nie zmienia kierunek wiatru - dlatego pytam, a słyszałem ze ma sie zmieniać :)

owsikk
29-08-11, 21:02
OK, nie przeczytałem ze zrozumieniem tego co napisałeś :P