Zobacz pełną wersję : Dziwna sprawa z olejem
Witam
Mam pytanie zauwazylem wczoraj ze mam olej na silniku w okolicach wlewu oleju. Czy jest możliwe aby wyrzucilo mi olej do góry?, tzn przez korek wlewu. Dodam że korek było dobrze dokrecony. Mam to autko od niedawna i wczesniej tego nie było, ale ostatnio troche Hanie potestowalem, i nie wiem czy nie przesadzilem w takim razie.
Jak ktoś moze mi udzielic rady to bardzo proszę o pomoc.
Pzdr
prymus2103
13-04-07, 09:17
noo kolego trudna sprawa ja jak kupilem swoja honde do tez dostala w pedal bo zamulona troche byla , na poczatek proponuje abys sprawdzil uszczelke na korku wlewu moze byc nieszczelna albo jusz twarda i olej bedzie uciekal jak to niepomorze do bedziemy myslec dalej. pozdrawiam
Wiesz co sprawdzilem, ale tam nie ma zadnej uszczelki na tym korku :), przynajmniej ja takowej nie widze..
skolopendra
13-04-07, 15:15
przynajmniej ja takowej nie widze..
bez gumki to sie nie da :d
noo kolego trudna sprawa ja jak kupilem swoja honde do tez dostala w pedal bo zamulona troche byla , na poczatek proponuje abys sprawdzil uszczelke na korku wlewu moze byc nieszczelna albo jusz twarda i olej bedzie uciekal jak to niepomorze do bedziemy myslec dalej. pozdrawiam
w hondzie na korku wlewu oleju (na pokrywie zaworów) nie ma żadnej uszczelki !!!! Przynajmniej seryjnie jej tam nie ma...
Czyli to nie uszczelka :), W każdym razie moja Hania spala mi ok 1L oleju na 1000km, to chyba nie jest normalne, przebieg to 206000, o ile jest prawidlowy bo tego nie wiem na 100%, mam ja od 3 m-cy. Powiedzcie mi jak moge zmniejszyc to zuzycie, co trzeba wymienic lub naprawic. Jezdze na oleju 10W40.
Z góry dzięki
Dodam jeszcze że autko jest z gazem
w hondzie na korku wlewu oleju (na pokrywie zaworów) nie ma żadnej uszczelki
ziom, jest :) spojrz na korek dokladniej, jest taka stosunkowo twarda uszczelka :)
Powiedzcie mi jak moge zmniejszyc to zuzycie, co trzeba wymienic lub naprawic
maly remont - pierscienie plus uszczelniacze zaworowe