PDA

Zobacz pełną wersję : kod do radia

cysior
25-08-11, 09:28
Witam. Posiadam Civic 2007 LX wersja USA; ponieważ mam walnięte oświetlenie przycisków radia, brak RDS i inne minusy wersji hamerykańskiej postanowiłem zakupić używane radio z wersji europejskiej. Pytanie jest takie czy w wersjach europejskich także jest potrzebny kod do uruchomienia radia, a jeśli tak to gdzie zwykle taki kod jest naklejany/zapisany w Civic po 2006 roku? W amerykańskich wersjach jest to zwykle zewnętrzna część schowka po stronie pasażera

cysior
25-08-11, 16:43
po dogłębnym przekopaniu wątków znalazłem odpowiedź, ponoć wersje europejskie nie mają kodu. I słusznie bo ukraść badziewne radio z połową deski rozdzielczej mógłby tylko idiota...

Hoze
29-08-11, 17:02
Wersje europejskie nie mają kodu. PS, Cysior, za oryginalne radio dostałbyś więcej niż za niejedno nowe, i to nie No Name

cysior
30-08-11, 23:56
Radia fabryczne do Civica (używane oczywiście) można kupić na Allegro zazwyczaj w cenie 350 do 500zł, mnie się udało za 2 stówki; właśnie podłączyłem je i śmiga elegancko, w końcu mam RDS, łapie wszystkie stacje, godzina 22 a nie 10pm no i jakby dźwięk trochę lepszy :)