Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Światełka ( żaróweczki ) w hondzi

arek997
24-08-11, 22:48
Witam forumowiczów. Ostatnim pojazdem jaki użytkowałem przed zakupem Hondzi Civic była Vectra, w której miałem xenonki. Troszkę się do nich przyzwyczaiłem dlatego tez po wejściu do Hondzi ciężko było mi się przyzwyczaić do innego typu oświetlenia tj. świateł mijania. Dlatego tez zwracam się o poradę czy ktoś użytkuje lub też użytkował inne żaróweczki aniżeli fabryczne, które dawałyby nieco lepsze - przede wszystkim jaśniejsze światło. Nie chodzi mi o pseudo xenony a normalne żaróweczki. Proszę o info w zakresie marki, nazwy, kosztów zakupu oraz czasu eksploatacji innych żaróweczek, które byłyby lepsze od tych fabrycznych. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Adam79
25-08-11, 00:14
Miałem Philips bluevision były super, o wiele lepsze oświetlenie drogi od oryginalnych żarówek H7- jedyny minus to średni czas świecenia to około 3 miesiące(oryginalne philipsy- z takimi civ z salonu wyjechał- swieciły 1,5 roku) później stosowałem H7 z syfmarketu za 7 zł. Teraz w nowym aucie mam biksenony skrętne więc wiem o co tobie chodzi-oświetlenie jest naprawdę super.

wirtold
25-08-11, 08:20
Jeszcze w punciaku używałem Osram Nightbreaker - byłem z nich bardzo zadowolony, wytrzymały u mnie 9 miesięcy a potem poszły razem z samochodem, może nawet świecą do dzisiaj :D

Alix
25-08-11, 14:17
Ja też używałem Osram Nightbreaker, z żywotnością bywało różnie ale świeciły dobrze zawsze do samego końca i dawały fajny śnieżnobiały kolor reflektorów (a nie pożółkniętego czy pseudoniebieskiego jak niektóre nawet markowe mają). U żony w Suzuki wytrzymują po kilka miesięcy, ale ciągła jazda miejsca z gaszeniem i zapalaniem sprawia że nawet diody u niej się palą. W moim byłym Avensisie żyły dłużej.

Ja bym postarał się znaleźć OEMowy zestaw ksenonowych reflektorów na wtórnym rynku - da się przełożyć i to naprawdę zrobi różnicę, jakiej nie zrobi Ci żadna żaróweczka. Ksenony w Civic są naprawdę super - nocą jeżdżę trochę, sprawdzają mi się doskonale!!! Jedyny powód dla którego tak naprawdę szarpnąłem się na wersje Exe w salonie. I warto było.

Lynx07
25-08-11, 16:19
Ja też używam Osram Nightbreaker, w porównaniu z wcześniej używanymi żarówkami rewelacja zarówno pod względem żywotności jak i oświetlenia drogi.