Zobacz pełną wersję : montaż elektrycznych OEM szyb
Siemanko, Szukałem i szukałem ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi, mianowicie dziś zabrałem się za montaz elektrycznych szyb w swoim EG3, ale nie mogę nigdzie znaleść tej kostki co powinna iść do drzwi ( wiązkę co jest w dzwiach posiadam)
jezeli to ważne to mam ASR wspomaganie i klime
Jakie kostki masz w drzwiach (mam na mysli te od strony kabiny)?
Moze masz tak jak ja, ze wiazke dla elektryki musisz sobie sam dolozyc. Mialem kostke dwupinowa, w ktorej byly tylko kable od glosnika.
PS. ASR to raczej nie masz;)
no właśnie mam 2 piny na głośniki , ale jak lookałem na tą wiązkę do elektryki w drzwiach to jest 13 pinów...
No to wychodzi ze brakuje Ci kabinowej czesci wiazki pod elektryke. Domyslam sie, ze nie masz elektrycznych lusterek ani centralnego zamka?
Kostke ktora dostales ze sterownikami szyb trzeba jakos polaczyc z samochodem, dlatego wygodnie miec tez wiazke ktora idzie w kabinie. Teraz albo dorobisz sobie samemu, ale skolujesz wiazke.
Pomocny link: montaz elektryki szyb (http://honda-tech.com/showthread.php?t=2337026)
no właśnie nic nie mam z tych rzeczy, ale wiązke to jakiś kawałek od tych bajerów elektrycznych czy wtedy całą wiązkę kabinową ??
Ja kupilem tu na forum cala (nawet skrzynka bezpiecznikow byla) i z niej sobie wycialem potrzebne kable. (Ale mozesz szukac samej elektryki, a nuz ktos ma)
W linku ktory wrzucilem jest pokazane co i jak. Potrzebujesz tez przekaznika od elektrycznych szyb, jesli nie masz (taka czarna kostka wpinana do skrzynki z bezpiecznikami)
to już mam :P
jeśli może to napisz mi na pw ile daleś za te kabelki :D
dobra w sztukowanie nie mam zamiaru się bawić, szukam całej wiązki kabinowej ale w niedalekiej przyszłości chce wstawiać B serie, to wiązkę będe misiał znowu zmieniać?? czy teraz szukać jakiejś odpowiedniej ??
To bys musial popytac ludzi ktorzy robia swapy. Ja po swapie na B nie mialem wiazki pod elektryke nadal.
Ja bym zrobil tak: teraz po taniosci szukaj tej wiazki od elektryki, a przy okazji swapa ja sobie po prostu zostawisz.
To jest pare kabli ktore ida od jednych drzwi, przez skrzynke bezpiecznikow, do drugich.
a wiązka kabionowa w D i w B serii sa takie same ?? czy czymś sie różnią??
W EG3 jest zupełnie inna wiązka kabinowa bo to gaźnik. Nie ma wtrysku i pompy paliwa elektrycznej, kompa OBD1 i wielu innych rzeczy.
Manual elektryki szyb w jajku jest w dziale teksty, nie trzeba szukać, wystarczy wejść.
bo teraz planuję przerabiać na d13b7 to ta wiązką którą teraz kupię bedzie pasować od B seri ?? czy znowu trzeba bedzie wymieniać??