Zobacz pełną wersję : brak iskry
Mam problem z iskrą. Rano samochod normalnie odpalil ale po ok 1km zgasl i nie moge go odpalic. Silnik normalnie kreci ale nie pali i nie ma iskry. Nie jestem mechanikiem i nie wiem co moze byc. Autko to civic VI gen d15z6
Możliwe, że Aparat zapłonowy padł.
Ceny wahają się od 100-250 zł.
a da sie jakos sprawdzic co nawalilo czy wymieniac wszystko i jak sie trafi to ok a jak nie to wszystko nowe?
Zgadaj się z kimś i podmień to wtedy będziesz wiedział co uszkodziło się.
Też obstawiam aparat, potrafisz zmierzyć miernikiem napięcia?
cewka i/lub moduł w aparacie
Mam ten sam problem przy tym samym silniku, naprawiłeś to w końcu, na początek zmierzyłem obwód cewki i ten od niskiego napięcia jest daleki od ideału więc zacznę od tego a u ciebie jak ?
Wyciągnij cewkę i sprawdź czy nie jest okopcona. Ostatnio też mierzyliśmy cewkę i niby było ok a okazała się zjarana....
Ale u mnie cewka jest cała w nalocie rdzy to raz, a druga sprawa że na uzwojeniu niskiego napięcia przekracza znacznie wartość podaną w manualu, zastanawiam się tylko czy wymiana jej załatwi sprawę czy moduł jeszcze
Nowa cewka i śmiga aż miło, przy okazji wpadł nowy palec tak pro forma, oring wałka oraz uszczelka kopułki.
ja miałem dokładnie to samo tylko w d14a4 i wymieniłem palec i kopułke i wszystko śmiga:)
sprawdziłem wszystko, podlaczyłem komputer i tez nic nie pokazało. Co może byc jeszcze, bo ja już nie wiem o co chodzi
Nikt nie wie co jeszcze moze byc przczyna?