Zobacz pełną wersję : obciannie końcówki tłumnika
MAm mały problem, kupiłem tłumnik ultera, jest już zamontowany i za daleko wystaje końcówka, czy jesli wyciąj bym kawałek zaraz przy puszcze i przyspawał to straciła by jakieś swoje właściwości? a cofanie go całego to znowu roboty dołoże na pół dnia...pytanie troche z dupy, ale chciałbym to skracanie na skróty zrobić...
straciła by jakieś swoje właściwości?
Właściwości końcówki ograniczają się tylko do wyglądu, nic poza tym, więc tnij śmiało.
MAm mały problem, kupiłem tłumnik ultera, jest już zamontowany i za daleko wystaje końcówka, czy jesli wyciąj bym kawałek zaraz przy puszcze i przyspawał to straciła by jakieś swoje właściwości? a cofanie go całego to znowu roboty dołoże na pół dnia...pytanie troche z dupy, ale chciałbym to skracanie na skróty zrobić...
mniemam, ze masz tłumik z podejsciem od sedana
dlatego wystaje
w 5gen tłumiki tylne sa takie same (zaczepy) a róznaia sie długoscią podejscia (czyli tego kawałka rury od puszki do złączki ze srodkowym)
Tam wytnij kawałek i bedzie dobrze(jest to na tyle dobre, ze nie widac potem tego) i na pewno "wybierze" - wiem bo robiłem takie rzeczy juz.