PDA

Zobacz pełną wersję : obciannie końcówki tłumnika

Qbica
12-04-07, 07:43
MAm mały problem, kupiłem tłumnik ultera, jest już zamontowany i za daleko wystaje końcówka, czy jesli wyciąj bym kawałek zaraz przy puszcze i przyspawał to straciła by jakieś swoje właściwości? a cofanie go całego to znowu roboty dołoże na pół dnia...pytanie troche z dupy, ale chciałbym to skracanie na skróty zrobić...

Qukie
12-04-07, 08:10
straciła by jakieś swoje właściwości?

Właściwości końcówki ograniczają się tylko do wyglądu, nic poza tym, więc tnij śmiało.

Lcfr
12-04-07, 19:37
MAm mały problem, kupiłem tłumnik ultera, jest już zamontowany i za daleko wystaje końcówka, czy jesli wyciąj bym kawałek zaraz przy puszcze i przyspawał to straciła by jakieś swoje właściwości? a cofanie go całego to znowu roboty dołoże na pół dnia...pytanie troche z dupy, ale chciałbym to skracanie na skróty zrobić...

mniemam, ze masz tłumik z podejsciem od sedana
dlatego wystaje

w 5gen tłumiki tylne sa takie same (zaczepy) a róznaia sie długoscią podejscia (czyli tego kawałka rury od puszki do złączki ze srodkowym)
Tam wytnij kawałek i bedzie dobrze(jest to na tyle dobre, ze nie widac potem tego) i na pewno "wybierze" - wiem bo robiłem takie rzeczy juz.

Qbica
14-04-07, 15:23
thx