Zobacz pełną wersję : Honda zaczęła pracować dosłownie jak traktor
Witam! prosze o pomoc!
zrobiłem już wszystko co było w mojej mocy tzn wymieniłem świece kopułke palec przewody aparat zapłonowy a honda chodzi jak traktor słychac takie pyrkotanie... nie równo pracuje jak zdejmowałem przewody ze swiec to na pierwszej swiecy i na trzeciej spadały obroty a na drugiej i czwartej bez zmian pracowała tak samo co to może być, pomóżcie jak możecie... Pozdrawiam
skolopendra
12-04-07, 06:41
d13b2 wiec raczej nei wtryski,
no tak :hinczyk:
d13b2 wiec raczej nei wtryski, a moze zawory klekocza i do regulacji sie nadaja, chodzi tak na zimnym - cieplym silniku ?, na luzie czy jak ja krecisz to tez ... ???
jak zmieniałeś kopułkę może pomyliłeś kolejność kabli i nie pali na 2 i 4 cylindrze - wnioskuje z twojego opisu ??
a kompresje mierzyłeś? jeśli paliwo i iskra jest to może ciśnienia na cylindrze brak i nie pali
a pompa paliwa dobre ciśnienie podaje ??
d13b2 wiec raczej nei wtryski, a moze zawory klekocza i do regulacji sie nadaja, chodzi tak na zimnym - cieplym silniku ?, na luzie czy jak ja krecisz to tez ... ?
na wolnych obrotach tak chodzi na zimnym i na ciepłym zaworów nie regulowałem jeszcze,
jak zmieniałeś kopułkę może pomyliłeś kolejność kabli i nie pali na 2 i 4 cylindrze - wnioskuje z twojego opisu
wszystie te części wymieniłem w momencie kiedy zaczeła mi nie równo pracować
a poza tym sprawdzałem póxniej jak jest u kolegi i u mnie tak samo jak u niego było
a kompresje mierzyłeś? jeśli paliwo i iskra jest to może ciśnienia na cylindrze brak i nie pali
tego nie sprawdzałem...
a jeśli to to jest przyczyną to co sie zepsuło?? co bedzie trzeba wymienić?? pozdr
a pompa paliwa dobre ciśnienie podaje
tego nie wiem
a po za tym zauważyłem ze skąds sie olej pluje blok jest mokry....
jezli dzwiek jest podobny to tyrkotania starego diesla i glosniej jest na zimnym silniku to moga to byc wlasnie zawory, a co do oleju na bloku to podejrzewam ze poci sie uszczelka pod pokrywa zaworow, a wiaze sie to na szczescie z niewielkim wkladem finansowym :)
ona nie chodzi jak diesel tylko dosłownie jak ursus jakiś purkocze i nierównomiernie...