Zobacz pełn± wersję : zmiana silnika z D15b2 na .. i tu jest pytanie.. POMOCY!!
Wiem ze bylo o tym w **** ale przegladam te tematy i nic sensownego w nich nie ma a ze az tak nie siedze w temacie to pytanie co zamontowac i ile przeróbek sie z tym wiaze? chcial bym cos ok 120-140 kucy pod maska.. moje typy to D16Z4/5 i D16A8/9 jakie przeróbki w przypadku tych silników mnie czekaja i co oprocz silnika trzeba wymienic??? pomocy!!
tehCleaner
11-04-07, 22:44
hmm a moze F20C VTEC? a tak na powaznie to jak juz chcesz zmieniac silnik tylko po to zeby miec wiecej pod nog± to zmien na cos lepszego, np 1,6vti, albo z d15ba zrób 120kucy:D
pozdr.
nie stac mnie na VTI bo to koszt rzedu 4000-5000tys.. w sumie sprzedaje civica dokladam ten hajs i kupuje CRXa albo jakies inne monstrum np mazde 323 GTR tak ze VTI odpada... musi byc kompromis cena/moc/jakosc :D
ze VTI odpada... musi byc kompromis cena/moc/jakosc :D
tak to tylko w erze...
mysle ze na poczatke spokojnie starczy d16z6/9 a pozniej jakies mody
D16Z5 to taki jak był w CRXsie tym 125 koni ?? jasli tak to taki dokladnie sobie upatrzylem teraz pytanie do pokumanych.. bedzie ten silnik zgrywal sie z moja skrzynia z d15b2?
EDIT: bedzie to juz wiem.. ale czy wiazka w aucie pozostaje ta sama czy moze tez trzeba ja wumieniac i wogole to jesli sa takie same kompy te obd1 to trzeba je zmieniac.. nie mam o tym zielonego pojecia... niech sie ktos rozpisze na ten temat
chodzi mi o ten silnik
http://img.otomoto.pl/photos/original/C2/C251/C25187/C2518758_4.jpg