PDA

Zobacz pełną wersję : Poduszki powietrzne

ELMO666
11-04-07, 20:52
Witam! Wczoraj moja znajoma miala maly wypadek Civic'iem z 98 roku. Zaliczyla dzwona z fordem mondeo a dokladniej dostala w prawy bok . Do wymiany pojda : zderzak , lampa , chlodnica , nadkole , maska. Znajoma (wedlug policji ) wymusila pierszenstwo. Nie wiem z jaka predkoscia lecial gosc z forda , ale dlaczego poduszki NIE wystrzelily?? Troche to dziwne. Czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia ( chodzi mi tu o kompa lub inna mozliwosc) czy poduszki sa ok i czy wczesniej nie byly "uzywane"??

spychu
11-04-07, 21:09
Przy uderzeniu bocznym nigdy nie odpalają się poduszki czołowe. Bo czujniki od poduszek nie "łapią" uderzenia bocznego.

ELMO666
11-04-07, 21:24
Mowiac "prawy bok" mialem na mysli bardziej okolice lampy . Ze tak powiem mondeo nadzialo sie na prawy "róg" civic'a , wiec mysle ze poducha powinna sie obudzic

spychu
11-04-07, 21:28
Nie powinna.

Czujniki od AIR BAGow masz z przodu i z tyłu pod zderzakiem nie ma żadnych czujników z boku zderzaka tak więc zachowanie poduszek (o ile oczywiście są a nie same zaślepki) było jak najbardziej prawidłowe.

john6
22-04-07, 12:05
Czy ktoś z szanownych forumowiczów może dokładniej opisać gdzie znajdują się czujniki air bagów honda civic 3d 98r,foto mile widziane.