Zobacz pełną wersję : Poduszki powietrzne
Witam! Wczoraj moja znajoma miala maly wypadek Civic'iem z 98 roku. Zaliczyla dzwona z fordem mondeo a dokladniej dostala w prawy bok . Do wymiany pojda : zderzak , lampa , chlodnica , nadkole , maska. Znajoma (wedlug policji ) wymusila pierszenstwo. Nie wiem z jaka predkoscia lecial gosc z forda , ale dlaczego poduszki NIE wystrzelily?? Troche to dziwne. Czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia ( chodzi mi tu o kompa lub inna mozliwosc) czy poduszki sa ok i czy wczesniej nie byly "uzywane"??
Przy uderzeniu bocznym nigdy nie odpalają się poduszki czołowe. Bo czujniki od poduszek nie "łapią" uderzenia bocznego.
Mowiac "prawy bok" mialem na mysli bardziej okolice lampy . Ze tak powiem mondeo nadzialo sie na prawy "róg" civic'a , wiec mysle ze poducha powinna sie obudzic
Nie powinna.
Czujniki od AIR BAGow masz z przodu i z tyłu pod zderzakiem nie ma żadnych czujników z boku zderzaka tak więc zachowanie poduszek (o ile oczywiście są a nie same zaślepki) było jak najbardziej prawidłowe.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów może dokładniej opisać gdzie znajdują się czujniki air bagów honda civic 3d 98r,foto mile widziane.