Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Silnik wycieraczek przednich Civic VI 98r. 1,4i S

dra87
21-08-11, 23:09
Witam!
Szukam silniczka wycieraczek przednich do mojej Civic z 98r. 1,4iS 5D.
W związku z tym proszę Was forumowiczów o pomoc!
Po pierwsze chciałabym wiedzieć czy musi to być do tego konkretnego modelu czy jakieś inne modele Hondy miały montowane takie same silniczki? Wie ktoś?
I po drugie, jeśli ktokolwiek ma "na zbyciu" takową część, bo jego autko poszło do rozbiórki itp. bądź zna kogoś kto dysponuje takimi częściami, bardzo prosiłabym o jakieś namiary!
I podkreślam, interesuje mnie sam silniczek, nie cały mechanizm! ;)
Z góry dzięki:)
Pozdrawiam!

johny-b
22-08-11, 09:41
Do angielek pasują całe mechanizmy z V gena. Powtarzam, całe mechanizmy. Z wersji UK silniczki nie pasują.

wrcsti
22-08-11, 10:09
xtygrysekx, Ralf

marhyl
24-08-11, 13:04
allegro.pl

Bonless
24-08-11, 14:03
Jak się popieści to od Accorda VI gen. też podejdzie :)

dra87
24-08-11, 14:12
allegro.pl
Proszę sobie darować tego typu odpowiedzi.. Równie dobrze mogłeś napisać www.google.pl ;)
Prosiłam o ludzi, namiary, a nie linki do oczywistych serwisów, od których poszukiwania zwykle się zaczyna. Także uprzedzam, wszelkie allegro, ebay, tablica, świstak, czesci24.pl, moto.gratka, czesci.v10.pl są przeze mnie systematycznie przeglądane..

Za pozostałe odpowiedzi bardzo dziękuję!

szastal
24-08-11, 22:04
Z wersji UK silniczki nie pasują.

Weź tego głośno nie mów bo mój o tym nie wie i tak sobie z 2 rok działa, a jak się dowie że nie pasuje to jeszcze gotów się wykręcić i opuścić moje auto - pasują jak najbardziej tylko trzeba sobie nowe śruby dopasować (otwory montażowe), a druga sprawa że było już chyba kilka tematów o tym.

Lucas.FK2
25-08-11, 00:59
Na 300% podchodzi mechanizm od 5 gena bo sam mam kupowałem u Ralfa akurat mi sie pofarciło,że mieli chłopaki,bo nie łatwo trafić. Od razu Ci mówię poszukiwaczko,że poszukaj sobie od Civic'a 5 generacji bo to trwalsze mechanizmy niż seryjne od naszego modelu. Nie płać więcej jak 150zł to tylko mechanizm który zapewne komuś zalega lub bedzie jeszcze jakiś czas zalegał.

marhyl
25-08-11, 07:09
Ja mam taki silniczek wyjęty z Civica 5 d 1996

johny-b
25-08-11, 08:13
Nie płać więcej jak 150zł
za mechanizm z wysyłką na forum zapłaciłem 50 zł

wrcsti
25-08-11, 08:17
LUDZIE!!! Czy Wy czytaliście czego Dorotka szuka?:(

Szukam silniczka wycieraczek przednich do mojej Civic z 98r. 1,4iS 5D.
Marhyl napisz do Niej na PW.

johny-b
25-08-11, 11:26
LUDZIE!!! Czy Wy czytaliście czego Dorotka szuka?:(

Marhyl napisz do Niej na PW.

Z własnego doświadczenia wiem, że zakup samego silniczka to te same koszta jak mechanizmu.
Poza tym przełożenie silniczka jest trudniejsze od przełożenia mechanizmu :)

Lucas.FK2
25-08-11, 16:10
Poza tym przełożenie silniczka jest trudniejsze od przełożenia mechanizmu
Dokładnie tak jak mówisz. :) Ty kupiłeś za 50zł a ja nie miałem czasu na forumowe okazje.

dra87
26-08-11, 20:46
Z własnego doświadczenia wiem, że zakup samego silniczka to te same koszta jak mechanizmu.
Poza tym przełożenie silniczka jest trudniejsze od przełożenia mechanizmu :)

Gdzieś obiło mi się o uszy, że właśnie cały mechanizm jest o wiele droższy, ale możliwe, że mi się wydawało, bo głuchnę z roku na rok :P
poza tym mechanik mi powiedział, że wymiany wymaga tylko silniczek, ale póki co o wiele łatwiej jest znaleźć mechanizm, więc jeśli znajdzie się cały mechanizm w przystępnej cenie, to kupię bardzo chętnie :)

a druga sprawa że było już chyba kilka tematów o tym.

W takim razie bardzo przepraszam, sama nie cierpie zaśmiecania forów, sprawdzałam wcześniej tematy jakie do tej pory były związane z silniczkami/mechanizmami wycieraczek, ale chyba słabo szukałam, bo nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania :P
Grunt, że otworzyłam wątek w dobrym miejscu! :p (a z doświadczenia wiem, że wiele ludzi nagminnie wrzuca tematy gdzie popadnie, aczkolwiek na tym forum jeszcze tego nie zauważyłam:) )

G6.
06-09-11, 10:52
http://allegro.pl/silnik-wycieraczek-mechanizm-civic-96-2000-5d-przo-i1807150713.html

To moja aukcja - możemy oczywiście się dogadać i zejść z ceny ;)

Jak coś w aukcji jest nr tel lub mail .
Pozdrawiam

dra87
13-09-11, 10:59
Niestety weszłam na forum, gdy aukcja była już zakończona:P

Ale ale! Kupiłam już cały mechanizm z 5 generacji (50zł na allegro) i pasuje idealnie, a co najważniejsze - działa i cichutko pracuje, czego nie można było powiedzieć o poprzednim.
Także dziękuję wszystkim za porady i potwierdzam - mechanizmy z 5 gena pasują do 6 :)
Pozdrawiam