Zobacz pełną wersję : Dziwne zachowanie podczas jazdy bujanie,ściąganie na lewo...
Witajcie. Mam poważny problem z moją Hondą. Otóż strasznie ściąga mnie na lewo oraz towarzyszy temu dziwne zachowanie kierownicy nie wiem jak to opisać takie lekkie poszarpywanie. A przy małych prędkościach ok.5 km/h jakoś tak buja przodem. Proszę o pomoc co to może być. Wiem że najlepiej byłoby się wybrać do mechanika a, ale teraz nie mam takiej możliwości.
a może zapiekł Ci się jeden z zacisków
Nie wiem bo nie odkręcałem koła. Musiałbym zobaczyć.
tomalacivic
21-08-11, 20:10
To sprawdź ręko czy masz bardzo gorące felgi jeśli tak to może nie odbijać tłoczek jak pisał kolega a drugie czy nie masz guzów na oponie z przodu.
Felg nie mam. Mam zwykłe stalówki z kołpakami. Jutro zobaczę.
Felg nie mam.
To jak jeździsz? Na samych oponach?
P.S. Możesz też podnieść samochód i zakręcić kołem.
A stalówka to nie felga?
Moim zdaniem masz guza na oponie albo poleciał kord wewnątrz.
No tak. Myślałem że chodzi o alufelgi.
A wracając do tematów to nic na oponie się nie dopatrzyłem. Ale opony letnie są już u mnie 3 sezon a dostałem je wraz z samochodem a nie wiem ile poprzedni właściciel na nich jeździł. 2 opony były już klejone więc podejrzewam że to może być ich wina bo są już zużyte.
tomalacivic
23-08-11, 20:04
Mowie ci jedz do wulkanizatora niech ci sprawdzi opony i ciśnienie i od przy okazji luzy czy nie masz jakiś w zawieszeniu.
Uszkodzonego kordu nie zobaczysz na zewnątrz. Lepiej, tak jak radzi kolega wyżej, jedź do wulkanizatora