PDA

Zobacz pełną wersję : problem z D15B2 w sedanie- zapalanie i praca silnika

Nevada
11-04-07, 08:40
czesc

w Civiku 5gen, D15B2 mam następujący problem:
auto zapala, 15-20 sek. pracuje dobrze, potem się dławi i pracuje jakby na 2-3 gary i po jakimś czasie gaśnie

każde kolejne odpalenie pogarsza sprawe, auto już nie pracuje równo, dławi się i gaśnie

z n-tym razem juz nie odpala

Zmieniłem kopułke i palec (były w słabym stanie)- bez zmian
Kable zapłonowe- bez zmian.

Podmieniłem cały aparat z kablami z drugiego auta- auto wogóle nie odpala
silnik kręci i nic więcej się nie dzieje.
Troche sie zdziwiłem, tamto auto stoi tez (czeka na naprawe blacharską, ale silnik jest OK i na chodzie)

co to k.. może być?

Dzisiaj mam zamiar założyyc z powrotem swój aparat, ale podmienie cewke i moduł z pożyczonego, może coś zagada...

Jakieś sugestie?

Dodam, że Civic ma LPG i jak zapala za pierwszym razem i jak się uda przełączyć na gaz to na gazie chodzi OK

ceelx
11-04-07, 08:46
a filtr paliwka to wymienial ??
moze przewody paliwowe zapchane i moze paliwo nie dochodzi

Nevada
11-04-07, 09:03
dopiero co kupił sprzęta i tak to wygląda...
a jak najlepiej sprawdzić czy odpowiednia ilość paliwka dochodzi?

wieshaq
11-04-07, 09:20
Dzisiaj mam zamiar założyyc z powrotem swój aparat, ale podmienie cewke i moduł z pożyczonego, może coś zagada...
obstawiam ze zagada.. cewka jest najczestsza wada aparatow do b2.

Nevada
11-04-07, 09:23
ale wiesz, ja już podmnieniałem cały aparat od kumpla i była kupa- tylko kręcił i nic więcej...

wieshaq
11-04-07, 09:25
cos musiales zle podlaczyc..
przyczyna jeszcze moze byc w systemie paliwowym ale sam ja odrzuciles bo pisales ze zapala, pracuje dobrze a potem raz na 3 raz na 4 cylindy wiec palio dochodzi a objaw jest typowy dla systemu zaplony

ceelx
11-04-07, 10:12
Dodam, że Civic ma LPG i jak zapala za pierwszym razem i jak się uda przełączyć na gaz to na gazie chodzi OK

a moze pumpa :?: :speszony:

Nevada
11-04-07, 10:14
no właśnie możliwe, nie wierze by filtr paliwa był tak zawalony że silnik by nie działał
dzisiaj zmienie pompe :hinczyk:

wieshaq
11-04-07, 10:15
o nie doczytalem tej informacji o LPG..
to zmienia postac rzeczy. a wogole co pokazuje komputer?

skolopendra
11-04-07, 15:14
wykręć wtryski i oglądnij je

a wcześniej zobacz czy niema specjalnie większego nagaru na którejś ze świec

jacek_bp
11-04-07, 15:21
Czesc.
W tamtym roku mialem podobnie, u ciebie tez jest tak ze jak zlapie temperature to zaczyna sie jakby dlawic "kleka" jakby palil na 3 gary? Czy nawet jak jest zimny tak masz.
U mnie sam nie poradzilem. Elektryk dlubal dwa wieczory, nie wiem co bylo dokladnie, bo z racji czasu jaki poswiecil powiedzial ze mi nie zdradzi, chyba ze znowu nawali. Ale to co mi powiedzial to ze aparat zaplonowy jest i byl sprawny, cos z zasilaniem sie stalo. Poszukaj dokladnie po kablach. Jezeli mnie nie oszukal mowil o zaslianiu aparatu.

Nevada
11-04-07, 17:40
eeeee, rozwiązałem sprawe

jako że auto dopiero kupiłem to nie wiedziałem w czym rzecz
otóż okazało się że nie ma benzyny w baku, a wskaźnik źle pokazywał :aloha:
dolałem paliwka i auto odżyło :d

E57
11-04-07, 18:39
okazało się że nie ma benzyny w baku
:brawo: :aloha: :brawo:

wieshaq
11-04-07, 20:30