Nevada
11-04-07, 08:40
czesc
w Civiku 5gen, D15B2 mam następujący problem:
auto zapala, 15-20 sek. pracuje dobrze, potem się dławi i pracuje jakby na 2-3 gary i po jakimś czasie gaśnie
każde kolejne odpalenie pogarsza sprawe, auto już nie pracuje równo, dławi się i gaśnie
z n-tym razem juz nie odpala
Zmieniłem kopułke i palec (były w słabym stanie)- bez zmian
Kable zapłonowe- bez zmian.
Podmieniłem cały aparat z kablami z drugiego auta- auto wogóle nie odpala
silnik kręci i nic więcej się nie dzieje.
Troche sie zdziwiłem, tamto auto stoi tez (czeka na naprawe blacharską, ale silnik jest OK i na chodzie)
co to k.. może być?
Dzisiaj mam zamiar założyyc z powrotem swój aparat, ale podmienie cewke i moduł z pożyczonego, może coś zagada...
Jakieś sugestie?
Dodam, że Civic ma LPG i jak zapala za pierwszym razem i jak się uda przełączyć na gaz to na gazie chodzi OK
w Civiku 5gen, D15B2 mam następujący problem:
auto zapala, 15-20 sek. pracuje dobrze, potem się dławi i pracuje jakby na 2-3 gary i po jakimś czasie gaśnie
każde kolejne odpalenie pogarsza sprawe, auto już nie pracuje równo, dławi się i gaśnie
z n-tym razem juz nie odpala
Zmieniłem kopułke i palec (były w słabym stanie)- bez zmian
Kable zapłonowe- bez zmian.
Podmieniłem cały aparat z kablami z drugiego auta- auto wogóle nie odpala
silnik kręci i nic więcej się nie dzieje.
Troche sie zdziwiłem, tamto auto stoi tez (czeka na naprawe blacharską, ale silnik jest OK i na chodzie)
co to k.. może być?
Dzisiaj mam zamiar założyyc z powrotem swój aparat, ale podmienie cewke i moduł z pożyczonego, może coś zagada...
Jakieś sugestie?
Dodam, że Civic ma LPG i jak zapala za pierwszym razem i jak się uda przełączyć na gaz to na gazie chodzi OK