Zobacz pełną wersję : Civic dusi się i gaśnie
wisnia_wwy
19-08-11, 17:56
Siemanko, dzisiaj jechałem swoją Hondą Civic w dużą ulewę ok. 20 minut po czym zaparkowałem, gdy po 15 minutach chciałem ruszyć auto zaczęło się dusić, nie dało rady ruszyć, kiedy probowalem od razu samochód gasł. Do domu udało mi się dojechać na najwyższych obrotach ale cały czas przy dużym duszeniu sie, co się mogło stać?, myśle że może woda sie gdzies dostała?
Nawet nie napisałeś jaki civic, jaki silnik, czy jakieś modyfikacje ect. Może woda dostała się do dolotu ale to mało możliwe przy seryjnym.
wisnia_wwy
20-08-11, 11:23
wyszło na to że właśnie woda sie gdzieś dostała, postał pare godz. i wszystko znowu ok .
P.S. Honda Civic 1.4, d14a3
witam podczepiam sie pod watek. Posiadam seryjna hanie 1,3 HB V gen. Moj problem polega na tym ze przy ruszaniu moja tak jak by sie "dławiła" przez 2 sekundy po czym jak zlapie obrotow to jest luzik. Czasem tez mam tak na 2 i 3 biegu. Tak jak by ja cos blokowalo. Co to moze byc??
obelx1 przeczyść silniczek krokowy :)
Mam dokładnie takie same objawy jak wiśnia. Posiadam civa D15Z1 92r. Wisnia jeszcze twoja hanka tak się zachowuje mojej wystarczy ze teraz jest rano rosa i już są pierwsze objawy ale potem się uspokaja.
uszczelka przy aparacie zapłonowym albo kable WN
Ok dzięki sprawdze to a po wszystkim dam znać czy się powiodło :p