Zobacz pełną wersję : potrzebne strojenie?
jak wyżej - czy przy tego typu modyfikacjach wymagane jest w ogóle strojenie?
kolektor 4-2-1 + wydech 2" + lekki zamach 4,5kg + skrzynia z d16z6 + wkładka k&n z zimnym dolotem
A jak Ty chcesz p2y od econo stroić:confused:
przejsciówka odb2b -> odb1 komp p28 robil ktos tak??
A jak Ty chcesz p2y od econo stroić:confused:
dlatego pytam czy jest sens w ogóle stroić przy takich modach - to że kompa muszę wymienić to wiem
Robił tak salvadore ale przy wiekszych modach.
Ja mam podobny setup i nie stroiłem, a AFR jest prawie poprawne.
Przelewa tylko minimalnie na wolnych no i przy 5 tyś i pełnym bucie też troche za dużo leje.
Ale Rysio mówił przy pomiarze AFR, że jest poprawnie i nie trzeba nic z tym robić.
Dolot, wydech - nie ma sensu tego stroić
Przelewa tylko minimalnie na wolnych no i przy 5 tyś i pełnym bucie też troche za dużo leje.
U mnie podobnie, dół troszkę podlany i góra tak od ok 6000obr. Znajomy stroiciel powiedział, że nie opłacalny temat.
przejsciówka odb2b -> odb1 komp p28 robil ktos tak??
Ja robiłem i tak mam nadal :p
Generalnie jeśli nie chcesz wymieniać wałka i klawiatury z d16 to możesz się wstrzymać z kupowaniem p28 i przejściówkami, choć z drugiej strony jeśli ma Ci kto wystroić to zawsze kiedyś będziesz mógł to sprzedać, towar bądź co bądź ale jest chodliwy i nie zginie
wrzuć od razu klawiaturę i wałek od d16z6 przejściówka na obd1 i p28 strojenie i będziesz zadowolony .... tak jak ja
dzięki chłopaki - zatem będzie strojenie ale dopiero jak wejdą grubsze mody bo faktycznie przy tym setupie co mam teraz to nie opłacalny jest interes
Dolot, wydech - nie ma sensu tego stroić
Zupełnie się nie zgodzę....
Mam calutki wydech 2,16" + dolot (parówa z odgrodzeniem i zimnym ze zderzaka) + lekki zamach. Na nowej mapie auto jedzie ZUPEŁNIE INACZEJ. Wg mnie sens jest jak najbardziej tylko troche szkoda duzej kasy bo przyrosty nie będą wymierne choć mocno zauważalne