PDA

Zobacz pełną wersję : Waga Eh3 ?

Japoniec
14-05-05, 12:07
Wczoraj pojechalem zwarzyc moja Civic Si 92 rok.
Po wywaleniu seryjnych foteli , tylniej kanapy , wstawieniu dwoch kubelków 3,6 kg waga mojego auta wynosi z pustym bakiem równo 1000 kg. Moje pytanie jest nastepujace ile wg danych katalogowych wazy Civic Si bo raz czytam ze 980 kg a raz ze 1075 i bardziej waga 1075 kg czesciej jest przy Vti a nie Si. Tak wiec ile panowie waza wasze Hondy Si bo chcialbym wiedziec ile z wagi mi spadlo po zabiegach odciazajacych :D

Pozdro Japoniec :mrgreen:

elmer
14-05-05, 12:22
Co to za fotele, ktore waza 3,6 kg?

Japoniec
14-05-05, 12:42
Tanie polskie :mrgreen: . Waga Seryjna Eh3 wiesz cos na jej temat ?

elmer
14-05-05, 13:51
1995 Civic Si Hatchback 1084 kg
http://66.102.9.104/search?q=cache:gNHbKEedF3sJ:www.wabe.net/silum/95CivicHatchbackSpecs.html+curb+weight+civic+si&hl=pl&client=firefox-a

Pomaga Ci to cos? Jak sie chwile zastanowisz, to zrozumiesz, ze Twoje pytanie jest kompletnie bez sensu - ze wzgledu na rozne standardy podawania masy (z kierowca, bez, gotowy do jazdy, z nominalna iloscia plynow, kompletnie pusty, z roznym wyposazeniem, nie wiadomo jakie wyposazenie mial akurat Twoj egzemplarz ze wzgledu na rozne wyposazenie na rozne rynki itd. itp.). Jak chcesz wiedziec, ile odchudziles, to trzeba sie bylo wazyc przed odchudzaniem, a tak to jest bladzenie po omacku. Albo zwaz rzeczy, ktore powymieniales i seryjne, ktore zastapiles.

A o fotele zapytalem, bo np. takie Sparco z wlokna weglowego za 3000PLN+ za sztuke waza po 4.5-5 kg, i po prostu chcialem wiedziec, co masz u siebie.

Pozdrawiam