Zobacz pełną wersję : Filtr kabinowy
Szukam filtru kabinowego i zauważyłem że są dwa rodzaje. Czym się różni filtr do wersji z klimą i bez klimy bo nie łapię.
Różnica w cenie dość duża (ok 20zł)
Heh stary temat ale gdyby ktoś tu zajrzał to podpowiem że nie rozmiarem a tym że do klimatyzacji filtry posiadają węgiel aktywny i za to się dopłaca przeważnie drugie tyle co kosztuje filtr;p a tak to gabaryt jest ten sam ;)
Zazwyczaj są 2 rodzaje z weglem i bez. podobno te z węglem są lepsze i dłużej wytrzymują(niestety tego nie potwierdze). wątpie żeby się rozmiarem rózniły
Filtry z węglem aktywnym polecane są dla alergików i osób z chorobami drug oddechowych. Lecz ma to sens w nowych autach gdzie układ wentylacji jest jeszcze czyściutki. Zauważyłem również że ten węglowy stawia delikatny większy opór i w sumie szybciej się zapycha i gorzej z niego śmierdzi. Zawsze zamawiam zwykłe papierowe firmy Hart i nie ważne czy do mojej Hondy czy do samochodów klientów i nigdy złego słowa nie usłyszałem
ps. Łuka do mojej Hondy zawsze przywożą dwa rodzaje różniące się delikatnie rozmiarami :)
Jest jeszcze taka opcja że podobno te węglowe ograniczają wpadanie zapachów z zewnątrz (co trochę mnie dziwi) ale nie moge powiedzieć że nie bo na niektórych pudełkach tak piszą.
skolopendra
04-01-11, 18:38
co trochę mnie dziwi) ale nie moge powiedzieć że nie bo na niektórych pudełkach tak piszą.
węgiel aktywny jest filtrem samym w sobie .dlatego jest składnikiem masek-pegazek :D