Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pasowanie maski.

carlosv
15-08-11, 21:40
Mam pytanie, znalazłem podobny problem na forum ale dotyczył tylko VIgen.
Czy w przypadku V generacji maski od hatchback'a, qp i sedana są takie same?
Z góry dzięki za odpowiedź.

bednar
15-08-11, 21:45
są bardzo podobne, ale z pewnością nie takie same.

sebush
15-08-11, 21:54
coupe i hatchback ma ten sam przód

bednar
15-08-11, 22:22
znajomy handlarz twierdzi, że raz kupił maskę od qp i nie pasowała do HB

//edit

wchodzi na zawiasy, ale jest inny garb i maska od qp jest dłuższa o kilka centymetrów

Wojtec12345678
15-08-11, 22:28
znajomy handlarz twierdzi, że raz kupił maskę od qp i nie pasowała do HB

//edit

wchodzi na zawiasy, ale jest inny garb i maska od qp jest dłuższa o kilka centymetrów

Pierwsze słysze :eek: maska z HB i coupe są takie same, jak i drzwi,błotniki,zderzak przedni i światła przednie...

Od sedana jest inna maska może taką miał Twój handlarz...

carlosv
15-08-11, 23:01
Rozumiem, bo sprawa jest taka że mam możliwość kupienia okazyjnie maski z laminatu, robioną do hatchbacka, to jest lekka maska (4,3kg, to spora redukcja jak na samą maskę a jak wiadomo sedan swoje waży:)) nie ma oryginalnych wzmocnień tylko takie podstawowe żeby sie nie wyginała przy duzych prędkosciach, sama góra, do montażu na zapinki, bez mocowań zawiasów i zamka. Chodzi mi o same wymiary góry maski i jej ogólny kształt. Czy taka maska podejdzie mi do sedana? Jeżeli ktoś wie to proszę o odpowiedź i z góry dzięki:).

bednar
15-08-11, 23:10
Od sedana jest inna maska może taką miał Twój handlarz...

nie wiem, możliwe, nie będę się kłócił, bo nie miałem z tym osobiście do czynienia.

Czy taka maska podejdzie mi do sedana?

Wychodzi na to, że HB i QP są takie same, ale właśnie ta z sedana najwyraźniej jest inna.

carlosv
15-08-11, 23:45
Wychodzi na to, że HB i QP są takie same, ale właśnie ta z sedana najwyraźniej jest inna.

kurcze, nie dobrze. Nie chcę w ślepo kupować i stąd moje pytanie. Póki co poczekam na inne wypowiedzi.

Wojtec12345678
16-08-11, 00:13
Hb i coupe są takie same na 1000 % :cool: Do Sedana nie podejdzie od Hb

Infi
16-08-11, 13:50
lepiej zmien handlarza jak mu maska od coupe nie pasuje do hatchbacka... do slupka drzwi hatchback i coupe sa w pelni zamiennie. SEDAN ma kazda czesc przednia inna (w stosunku do hb i qp)

carlosv
16-08-11, 20:28
Hb i coupe są takie same na 1000 % :cool: Do Sedana nie podejdzie od Hb

OK, to już wszystko jasne, dzięki za info i właściwie mozna temat zamknać. Chyba że ktoś coś wie więcej. Dzieki.