Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Chcę kupić honde, zna ktoś to auto? Warto?

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

pablo_020
25-01-09, 20:48
Witam mam pytanie. Kupuję honde jakoś na dniach. Wiem ze pewnie nie ten dział ale może bedzie ktoś z was mogł pomóc
chodzi dokładnie o nawiew w hondzie civic 1,5 vtec econo. Nie działa nawjew na szybe przednia po wcisnieciu przycisku odpowiedniego. Natomiast zalącza sie dopiero po wlaczeniu nawiewu na kierowce. Wiecie co trzeba zrobić lub może coś jest żle podłaczone ?

mido
26-01-09, 00:56
wie ktoś coś więcej o tym autku ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7631704

pablo_020
26-01-09, 09:11
wie ktoś coś więcej o tym autku ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7631704

Z tego co widze to coś jest nie tak z dzwiami od kierowcy jakis inny kolor maja i do tego troszeczke odstaja.

Goblin72
26-01-09, 09:18
Panowie jest takie oto autko http://moto.allegro.pl/item539067507..._z_nemiec.html wygląda zacnie chociaż tył jakiś inny ma kolorek. Nie wiem podobne autko stało za miedzą u sąsiadów ale za dużo większą cenę. Ale własnie jest jedno ale ktoś kiedyś wspominał o tym handlarzu z Bydgoszczy ze jest nie za bardzo uczciwy moje pytanko czy ktoś wie coś o nim i o autku. z góry dzięki wielkie

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=26068 tu masz troche do ogarniecia tematu. :)

makoś
26-01-09, 14:47
Zauważyłem na forum firmę ojciec.net i bardzo pochlebne opinie na jego temat. Jednak mam coraz więcej obaw, bo coś mi tu "śmierdzi". Zaczęło się od tego ze po prostu do niego zadzwoniłem i był delikatnie mówiąc niesympatyczny. Może miał zły dzień, ale na razie postanowiłem poczekać na jakieś opinie na jego temat, zanim się do niego wybiorę. Poszperałem trochę na forum i znalazłem "cytat" że Sylwia crx.vti jest tym handlarzem.
ygor
ten handlarz to nasza koleżanka crx.vti
co też wzbudziło moją ciekawość, bo telefon odbiera mężczyzna- czyli rozumiem ze to " para handlarzy" . Poza tym zastanawiam się czy ten koleś nie jest administratorem tego forum bo co tu robi jego reklama - ale nie znam się i nie mnie to oceniać?.
Zastanawiam się też czy też czy te pochlebne komentarze "wazeliny"
Czaju1
www.autoojciec.net Byłem w poprzednią niedziele u niego i naprawdę bardzo konkretny sprzedawca.(na parkingu zadbane autka nie jakieś złomy jakich wiele na naszym rynku) Gdybym nie znalazł mojej to już byliśmy ugadani że miał mi sprowadzać. Polecam .
to przypadkiem nie są opinie jego samego wystawione przez jego znajomych. Być może się mylę ale przypuszczalnie mam racje.
Czy ktoś może zna tego handlarza i kupował u niego auto?
A może ktoś zna innego godnego polecenia gdyż już dłuższy czas szukam VIgen. w 3D?

Witam wszystkich poszukujacych Hondy,Tez poszukiwalem samochodu jak wy i trafilem na (ojciec.net) NIESTETY... :( , jest juz za póżno poniewaz kupilem od tych Państwa Honde civic, i powiem szczerze ze nie jestem zadowolony wrecz zawiedzony (WIEM ZE JEST ZASADA WIDZIALY GALY CO BRALY) ale nie powinno sie tak traktowac klijeta, tym bardziej ze ten pan byl bardzo przekonujacy... auto nie warte bylo nawet 12 tys a zaplacilem 16,500tys juz po duzym upuście 1000zl :( tak ze nie polecam tego pana :( gdybym wiedzial wcale bym tyle kilometrow nie pojechal... :( PAMIETAJCIE JEDNO NIE UFA SIE NIKOMU ZADNEMU HANDLARZOWI CZY MA DOBRA OPINIE CZY REKLAMĘ CZY BÓG WIE CO JESZCZE HANDLARZ TO HANDLARZ ON MUSI NA NAS ZAROBIĆ NIE MA WYJĄTKÓW pozdrawiam i badzcie czujni

crx.vti
26-01-09, 15:13
Witam wszystkich poszukujacych Hondy,Tez poszukiwalem samochodu jak wy i trafilem na (ojciec.net) NIESTETY... :( , jest juz za póżno poniewaz kupilem od tych Państwa Honde civic, i powiem szczerze ze nie jestem zadowolony wrecz zawiedzony (WIEM ZE JEST ZASADA WIDZIALY GALY CO BRALY) ale nie powinno sie tak traktowac klijeta, tym bardziej ze ten pan byl bardzo przekonujacy... auto nie warte bylo nawet 12 tys a zaplacilem 16,500tys juz po duzym upuście 1000zl :( tak ze nie polecam tego pana :( gdybym wiedzial wcale bym tyle kilometrow nie pojechal... :( PAMIETAJCIE JEDNO NIE UFA SIE NIKOMU ZADNEMU HANDLARZOWI CZY MA DOBRA OPINIE CZY REKLAMĘ CZY BÓG WIE CO JESZCZE HANDLARZ TO HANDLARZ ON MUSI NA NAS ZAROBIĆ NIE MA WYJĄTKÓW pozdrawiam i badzcie czujni

Niestety w wiekszości Polskie salonówki nie zadawalają klienta.

teg
26-01-09, 19:02
makoś, ale o co chodzi, o cenę, czy coś nie tak z samochodem?

FIGUS
26-01-09, 19:07
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=26068 tu masz troche do ogarniecia tematu. :)

Wielkie dzięki za konkretne info. Teraz wiem ze nie mam co patrzeć na samochody od tego kolesia:(
pzdr

makos jakieś szczegóły bo powiem szczerze ze przyglądam się ofercie 'autoojciec' w poszukiwaniu ładnej qp '00 :) ale się nic nie pojawia ale kto wie. konkrety konkrety...

mst
26-01-09, 19:14
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7556772

Oglądał ktoś? Coś ktoś widzi na zdjęciach :)?

Z góry dzięki.

s3kawek
26-01-09, 23:46
Od tego ojca kumpel kupił civica i jak już było po wszystkim to sobie przycisnął do odcięcia i wyskoczył check engine. Po restarcie było ok do momentu jak się nie przekroczyło 5 tys rpm. Walnięta była lambda.

86largo86
26-01-09, 23:59
Szukam Hondy Civic z lat 1998-1999 w 5D z mozlwie jak najwiekszym wypasue jesli coś znajdziecie prośze o podesłanie mi linku, b ja juz kilka obejrzalem i okazały to se koljene pomylki mozecie o tym przeczytac na www.bezwypadkowe.pl :D

sterosta
27-01-09, 00:28
@86largo86

Jestem w podobnej co Ty sytuacji, dokładnie ten sam przedział rocznikowo, i podobne wymagania. Faktycznie duzo egzemplarzy to szrot. Sam ogladałem kilka, których nigdy bym nie kupił, jednak i tak znalazły one nabywce :/ Jakby komuś wpadło coś w oko - polska północna - (pomorskie, warminsko mazurskie, kujawsko pomorskie) to prosze o jakies info :D Pozdrawiam

crx.vti
27-01-09, 09:45
Takie drobiazgi jak cena i walnięta lambda nie są przyczynami do pisania złej opinii , sama jeżdżę teraz 2001 rok i było wszystko cacy do póki mu nie przycisnęłam ,zaświecił sie check engine i tragedii z tego nie robie. poza tym to nie są nowe samochody i każdy musi sie liczyć ze coś może sie stać i ze dobrze by było zaprowadzić auto do mechanika i powymieniać olej ,filtry i wszystko co potrzeba, a jak sie tego nie robi bo szkoda złotówek no to później trzeba dokładać. No sorry ale za to to ja nie odpowiadam.
Pod względem blacharskim nikt mi niczego nie zarzuci, bo zdaje sie ze w tym wątku to jest najbardziej brane pod uwagę!
a wnętrze to jak u człowieka. jak wybierasz kobietę na żonę to tez nie wiesz czy jej serce nie stanie po tygodniu małżeństwa:)

s3kawek
27-01-09, 10:06
Takie drobiazgi jak cena i walnięta lambda nie są przyczynami do pisania złej opinii

Pozwól że ja będę decydował co jest dla mnie przyczyną do pisania złej opinii. Poza tym piszę jak jest, bez oceniania czy krytykowania, bo każdy sobie zinterpretuje jak będzie chciał.

Deidra
27-01-09, 14:51
Od dłuższego już czasu poszukuje sprawnej H Civic 6g po lifcie (ciężko znaleźć coś odpowiedniego ostatnimi czasy), parę H już obejrzałem i powoli dochodzę do wniosku że graniczy z cudem kupno egzemplarza w dobrym stanie... Wyszukałem ostatnio taką H i mam zamiar ją pooglądać ale zanim to zrobię przezornie zapytam czy ktoś coś o niej wie?? lub czy widzi na zdjęciach jakieś "nieprawidłowości":
http://otomoto.pl/honda-civic-99rok-76tys-km-dzien-w-kraju-C7477710.html
Byłbym wdzięczny za jakieś informacje, sugestie z nią związane.

makoś
27-01-09, 16:05
No to teraz ja opowiem cos o tym auto.ojciec.net poniewaz zakupilem u tego Pana auto...
Pani crx.vti to jego zona ktora mi przyslala na priv reklame. Ta Pani siedzi w sieci (CIVIC CLUB PL) i pilnuje wizerunku ich firmy a jej mąż handluje autami... "zauważcie ze użytkownik ( crx.vti ) ma najwiecej odwiedzin w dziale (CHCĘ KUPIĆ HONDE, ZNA KTOŚ TO AUTO? WARTO?) " Pojechalismy z kolega i obejrzelismy wszystkie hondy, jak na ich stan to naprawde ceny z kosmosu, ale to dlatego ze by mozna bylo zejsc do ceny jaka tak naprawde chcial. Moja Hania byla wystawiona na 17,500 tys (pierwszy wlasciciel mial byc heh....) ale po dlugim namysle sprzedal mi ja za 16,500 tys powiedzial ze tylko przod byl ciachniety dodam ze hania byla po lifcie 2000r na fulu. Szczerze powiedziawszy nie chce robic nikomu na złość na forum bo WIDZIALY GALY CO BRALY ale po czasie wyszlo wszystko na jaw gdzie byl samochod uderzony i jakie tak naprawde usterki mialo to auto, ile trzeba bylo i bedzie w niego jeszcze wlozyc... Pan St__ch jest tylko zwyklym Handlarzem i chce zarabiac jak kazdy Polak ;) i ja to rozumiem...,szkoda tylko ze naszym kosztem, przeciez nie ma lepszej reklamy na swiecie jak OPINIA i PROFESINALIZM Gdybym wiedzial ze tak bedzie wcale bym do niego nie jechal.

Chcieliscie konkrety i szczegoly wiec prosze....
1-Wymiana tulei tylniego wahacza (cukierki) komplet, koszt z robocizna 450zl byly obie rozerwane i rzucalo na karzdym dolku na prawo i lewo
2-wymiana oleju (byl bardzo brudny) koszt 130zl
3-zbierznosc robiona 2x 130zl i nadal auto siaga w prawo
4- tak jak napisal ( s3kawek ) z tym check engine tez byl numer... od zakupu auta nie swiecila mi sie kontrolka silnika wlasnie ten check engine i zastanawialo mnie to od samego poczatku dlaczego????? dzis sie dowiedzialem bo bylem w ASO podlaczyc sie pod komputer koszt podlaczenia 150zl tylko heh..... i co? i tu mam pytanie do Pana Sra__a od kiedy sie wyjmuje zarówkę kontrolki od CHECK ENGINE gdy przestaje dzialać SONDA LAMBDA ????????????????? koszt sondy 860zl (aso)
5-Drzwi od strony kierowcy byly po jakiejs kolizj bo zaczyna szpachel mi pekac
6- wgniecenia na dachu (ktos musial przebiec po haneczce) bo sa 2 wgniecenia. Podkreslam ze garazuje swoja haneczke od zakupu
7-ustawienie zaworow bylo 30zl i nic nie dalo poniewaz mechanik powiedzial ze jest do wymiany wałek rozrzadu, nie mam pojecia ile to kosztowac bedzie z robocizna...
Wszystko to potwierdzilo dzis ASO po ogledzinach auta
aha bym zapomnial kupujac auto dostalem ksiazeczke serwisowa oczywiscie nie oryginalna :) tylo z jakiejs stacji diagnostycznej i tam bylo wpisane ze byla wymiana oleju,rozrzadu,pompy wody... Wiec oczywiscie odrazu wymienilem procz pompy wody bo odziwo byla w nienagannym stanie ;)

Niecale 2 msc temu kupilem auto i nie wierze ze przez ten czas przy mojej spokojnej jezdzie moglo sie to wszystko popsuć.... wiem jedno nie bylo warto :(
ps. zwracajcie uwage na kazde szczegoly przy zakupie swojejo wymarzonego auta i nawet jesli bedzie to trwalo pol dnia (nie ma ze sprzedajacemu sie gdzies spieszy niech stoi i czeka...) tu chodzi o nasza KASE

+ dzis bylem na sprawdzeniu katalizatora bo mialem caly czas problem ze sonda i okazało sie ze katalizatora nie ma wogole !!! tzn jest sama obudowa bez wkładu porcelanowego KATALIZATORA BRAK :( nowy zamiennik 550zl i znow wydatek PS: (uwazajcie co kupujecie)

-Arturo-
27-01-09, 16:17
No to teraz ja opowiem cos o tym auto.ojciec.net poniewaz zakupilem u tego Pana auto...
Pani crx.vti to jego zona ktora mi przyslala na priv reklame. Ta Pani siedzi w sieci (CIVIC CLUB PL) i pilnuje wizerunku ich firmy a jej mąż handluje autami... "zauważcie ze użytkownik ( crx.vti ) ma najwiecej odwiedzin w dziale (CHCĘ KUPIĆ HONDE, ZNA KTOŚ TO AUTO? WARTO?) " Pojechalismy z kolega i obejrzelismy wszystkie hondy, jak na ich stan to naprawde ceny z kosmosu, ale to dlatego ze by mozna bylo zejsc do ceny jaka tak naprawde chcial. Moja Hania byla wystawiona na 17,500 tys (pierwszy wlasciciel mial byc heh....) ale po dlugim namysle sprzedal mi ja za 16,500 tys powiedzial ze tylko przod byl ciachniety dodam ze hania byla po lifcie 2000r na fulu. Szczerze powiedziawszy nie chce robic nikomu na złość na forum bo WIDZIALY GALY CO BRALY ale po czasie wyszlo wszystko na jaw gdzie byl samochod uderzony i jakie tak naprawde usterki mialo to auto, ile trzeba bylo i bedzie w niego jeszcze wlozyc... Pan St__ch jest tylko zwyklym Handlarzem i chce zarabiac jak kazdy Polak ;) i ja to rozumiem...,szkoda tylko ze naszym kosztem, przeciez nie ma lepszej reklamy na swiecie jak OPINIA i PROFESINALIZM Gdybym wiedzial ze tak bedzie wcale bym do niego nie jechal.

1-Wymiana tulei tylniego wahacza (cukierki) komplet, koszt z robocizna 450zl byly obie rozerwane i rzucalo na karzdym dolku na prawo i lewo
4- tak jak napisal ( s3kawek ) z tym check engine tez byl numer... od zakupu auta nie swiecila mi sie kontrolka silnika wlasnie ten check engine i zastanawialo mnie to od samego poczatku dlaczego????? dzis sie dowiedzialem bo bylem w ASO podlaczyc sie pod komputer koszt podlaczenia 150zl tylko heh..... i co? i tu mam pytanie do Pana Sra__a od kiedy sie wyjmuje zarówkę kontrolki od CHECK ENGINE gdy przestaje dzialać SONDA LAMBDA ????????????????? koszt sondy 860zl (aso)
6- wgniecenia na dachu (ktos musial przebiec po haneczce) bo sa 2 wgniecenia. Podkreslam ze garazuje swoja haneczke od zakupu
7-ustawienie zaworow bylo 30zl i nic nie dalo poniewaz mechanik powiedzial ze jest do wymiany wałek rozrzadu, nie mam pojecia ile to kosztowac bedzie z robocizna...
aha bym zapomnial kupujac auto dostalem ksiazeczke serwisowa oczywiscie nie oryginalna :) tylo z jakiejs stacji diagnostycznej i tam bylo wpisane ze byla wymiana oleju,rozrzadu,pompy wody... Wiec oczywiscie odrazu wymienilem procz pompy wody bo odziwo byla w nienagannym stanie ;)

Niecale 2 msc temu kupilem auto i nie wierze ze przez ten czas przy mojej spokojnej jezdzie moglo sie to wszystko popsuć.... wiem jedno nie bylo warto :(
ps. zwracajcie uwage na kazde szczegoly przy zakupie swojejo wymarzonego auta i nawet jesli bedzie to trwalo pol dnia (nie ma ze sprzedajacemu sie gdzies spieszy niech stoi i czeka...) tu chodzi o nasza KASE

Dzieki za info Makoś.

FIGUS
27-01-09, 18:53
szczerze i konkretnie dzięki za info jednak nie wolno ufać nikomu:/ w tym kraju. Nawet jak kogoś polecają.
pzdr

teg
27-01-09, 19:18
To bym wychwycił - w życiu nie kupię auta, którego nie sprawdzę na stacji diagnostycznej.

To też przy kupnie sprawdzę na stacji...

To także jest dla mnie oczywiste - trzeba sprawdzić, czy się zapalają i gasną w odpowiedniej kolejności kontrolki. No i podłączyć auto pod komputer!

Warto dodać w umowie kupna-sprzedaży, że auto jest bezwypadkowe. 99% osób na to nie pójdzie - wtedy trzeba zapytać, dlaczego i już znamy przeszłość auta.

Dla zainteresowanych, podaję, co "usmażyłem":
http://rapidshare.com/files/189322200/LISTA_KONTROLNA.xls
Często podczas sprawdzania samochodu ekscytujemy się i zapominamy o wielu sprawach, taka lista bardzo się przydaje. Aha - UPG oznacza: uszczelka pod głowicą ;)

Bardzo mi przykro, że kupiłes auto w takim stanie :( Naprawdę, nikomu nie można już ufać! Tak jak inne rzeczy rozumię, to wykręcenia żarówki od kontrolki już nie. Ciekaw jestem tłumaczenia...

crx.vti
27-01-09, 19:19

Auto było Polską salonówką wiec normą jest robienie zawieszenia,Jesli miałes wątpliwości trzeba było nie kupować albo pojechać na serwis . co do żarówki nie wątpie ze sam ja wykręciłeś , chciałeś dolać oliwy do ognia bo teraz nikt tego nie udowodni czy była czy nie.To tyle na temat.

teg
27-01-09, 19:34
zaznacz jeszcze ze tak jak już pisałam Auto było Polską salonówką
A jak wiadomo, w salonach wykręcają żarówki od Check Engine.

a wszyscy wiedzą ze są ludzie którzy nie dbają o auta
Czyli sprzedajecie auta, o które ludzie nie dbają?

Jesli miałes wątpliwości trzeba było nie brać
Niestety, został oszukany, dlatego nie miał wątpliwości.

makoś też częściowo jest sam sobie winien. Oczywiście został oszukany, ale popełnił podstawowe błędy podczas sprawdzania auta. Auto trzeba zabrać na stację diagnostyczną, podłączyć pod komputer, zbadać miernikiem grubości lakieru.

makoś
27-01-09, 19:37
Jesli miałes wątpliwości trzeba było nie brać, albo zwrócić ,bo jest jakiś czas na zwrot towaru jesli nie jestes zadowolony. To tyle na temat.

Teraz po fakcie mozna tak mowic.... no ale jest juz za pozno. Poprostu bede madrzejszy nastepnym razem przy zakupie auta i niech to bedzie przestroga dla innych kupujacych.
Ale szczerze przyznam ze numer z tym CHECK ENGINE byl dobry, dalem sie nabrac ;)

teg
27-01-09, 19:49
polecam na przyszłość:

http://bezwypadkowe.net/

Spoko makoś, teraz doprowadź Hanię do stanu bdb powoli i przynajmniej wiesz, co masz, heh... Rozumiem Cię, bo za pierwszym razem dałem się oszukać w ten sam sposób - nie sprawdziłem wystarczająco dokładnie, zadziałały emocje. A potem wsadziłem w auto drugie tyle, za ile je kupiłem.

Barry
27-01-09, 19:51
No to ja też dorzucę coś od siebie.
Tak mnie zapewniał sprzedawca, że bezwypadkowe, że super a jednak dwie jakieś przygody były.
Mimo, iż oglądałem to przeoczyłem. Dojrzałem o wiele później.
A kto jest sprzedawcą ?

Właściciel banera na stronie głównej.:mad:

Nie polecam !

hellboy
27-01-09, 20:09
zaznacz jeszcze ze tak jak już pisałam Auto było Polską salonówką,a wszyscy wiedzą ze są ludzie którzy nie dbają o auta . Jesli miałes wątpliwości trzeba było nie brać, albo zwrócić ,bo jest jakiś czas na zwrot towaru jesli nie jestes zadowolony. To tyle na temat.

trzeba mu było złomu nie wciskać - też nie byłoby tematu. auto.ojciec.net => black list
Pzdr

Barry
27-01-09, 20:21
trzeba mu było złomu nie wciskać - też nie byłoby tematu. auto.ojciec.net => black list
Pzdr

Całkowicie się z Tobą zgadzam.

Mało tego to gość kręci szafy.

peq
27-01-09, 20:41
Yo, wie coś ktoś o tym sprzedawcy. Może jakieś uwagi. Gość w rozmowie powiedział że kupił za 1k euro samochód miesiąc temu a na zakup wystawia fakturę. Samochód prawdopodobnie po modach jakichś silnika bo 130km bez v-tec to chyba dosyć niecodzienne. Może ktoś mieszka blisko i mógłby rzucić okiem. Wszelkie uwagi byłyby bardzo pomocne.
http://allegro.pl/show_item.php?item=537777381

crx.vti
27-01-09, 21:15
Każdy ma pawo do swoich opini.

Barry
27-01-09, 21:19
Jeżeli chodzi o liczniki to fakt. Będzie więcej za zgodą świadka.

teg
27-01-09, 21:30
Szczerze - a kto nie kręci. Już o tym pisałem. Polacy mają taką mentalność, wolą 150kkm kręcone z 350kkm, niż prawdziwe 250kkm. Pisałem już gdzieś, kolega ma Astrę '92 co ma autentyczne 390kkm na liczniku. Wystarczy wsiąść do środka i strach bierze, ile mają te niby-150kkm, skoro ta po 390kkm wygląda tak dobrze.

Co nie zmienia faktu, że jest to oszustwo.

EDIT: Pani Sylwia crx.vti zlikwidowała swoje zdjęcie a avatara. I wcale się nie dziwię, tu już chyba auto.ojciec.net jest spalony.

FIGUS
27-01-09, 21:54
Każdy ma pawo do swoich opini, jednak 3 złe opinie nikogo nie zraziły bo klubowicze zaglądają do nas...
chyba tutaj się mylimy:/ zniechęciły i to bardzo a samo podejście do problemu tym bardziej. Nie wierze ze auto.ojciec nie ma pojęcia o stanie samochodów które sprzedaje, ale wciskać bubel łatwo. Jedna opinia może i nie zniechęcała ale coraz więcej sie pojawia się tych złych.

Barry
27-01-09, 22:06
Podczas kupna auta długo z tym sprzedawcą rozmawiałem i pojęcie mam na pewno, inaczej by nie handlował.
W końcu jak się ściąga auta to trzeba się dobrze orientować. A te wykręty Pani Sylwii są żałosne i mocno nie
na miejscu.

FIGUS
27-01-09, 22:23
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7608136 a mam takie pytanie oglądał ktoś ten model. Dość długo stoi już w necie najpierw na gratce a później i na allegro. Może dlatego ze cena wysoka i brak elektryki (ale w opisie nie zabrakło elektryki :)) Zapewnienia są ze bezwypadkowa :?

Jns
27-01-09, 23:04
żal i tyle może i zaglądają ale chyba zeby zobaczyc czego nie kupywac

piotrlyszcz
27-01-09, 23:19
Hehehe dobrze pocisneliście ''auto ojciec'' bo skoro wałują kolegów to trzeba miec honor i nie udzielać sie w temacie bo tylko winny sie tłumaczy..taka prawda

DomN
27-01-09, 23:36
co sadzicie o tym?? mam nie daleko jutro zadzwonię co na zdjęciach widzicie niepokojącego
http://moto.allegro.pl/item540033987_honda_civic_coupe_97r_1_6_16v_105km_ klima_szyberd.html#gallery

FIGUS
27-01-09, 23:41
co sadzicie o tym?? mam nie daleko jutro zadzwonię co na zdjęciach widzicie niepokojącego
http://moto.allegro.pl/item540033987_honda_civic_coupe_97r_1_6_16v_105km_ klima_szyberd.html#gallery

na oko to maska dziwnie spasowana ale mogę się mylić:) i w opisie "o mocy 105mk V-tec" chyba y7 nie miały.

DomN
27-01-09, 23:46
z tym V-tec to wiadomo że kolo jest głupi i nie wie co pisze albo szuka jelenia który nie wie nic :D
a gdzie maska zle spasowana od przodu przy grilu ??

FIGUS
27-01-09, 23:52
lewa strona albo złudzenie z błotnikiem. A z tym jeleniem to może udawać głupa ze się nie zna itp :) kto tam go wie. Bądź czujny.

peq
28-01-09, 00:07
Yo, wie coś ktoś o tym sprzedawcy. Może jakieś uwagi. Gość w rozmowie powiedział że kupił za 1k euro samochód miesiąc temu a na zakup wystawia fakturę. Samochód prawdopodobnie po modach jakichś silnika bo 130km bez v-tec to chyba dosyć niecodzienne. Może ktoś mieszka blisko i mógłby rzucić okiem. Wszelkie uwagi byłyby bardzo pomocne.

Sorki za spam ;p

mido
28-01-09, 00:46
Zna ktoś może ten egzemplarz ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7646974

eVok
28-01-09, 14:11
nie to żebym bronił kogoś ale czy jechałeś przed zakupem tym samochodem?zanim kupiłem kiedyś swoją oglądałem inny egzemplarz u znajomego w komisie i na jeździe wyszło że ściąga więc po prostu nie dociekałem co może być przyczyną tylko go nie kupiłem.

makoś
28-01-09, 16:47
Tak jak napisał Barry. Mimo, iż oglądałem to przeoczyłem. Dojrzałem o wiele później. samochod leci w prawo kiedy puszczasz kierak a ja jechalem trzymajac w obu. nie jestem znawca poprostu zaufalem firmie ktora moim zdaniem wygladala na profesionalna chocby z tego wzgledu ze przebywaja na forum CKPL...

Barry
28-01-09, 16:48
Tak jak napisał Barry. Mimo, iż oglądałem to przeoczyłem. Dojrzałem o wiele później. samochod leci w prawo kiedy puszczasz kierak a ja jechalem trzymajac w obu. nie jestem znawca poprostu zaufalem firmie ktora moim zdaniem wygladala na profesionalna chocby z tego wzgledu ze przebywaja na forum CKPL...

Samo ściąganie to nie dowód, że był walony. Może trzeba ustawić kąty z tyłu. Jedź na diagnostykę i obejrzyj podłużnicę.
Zawsze pozostaję sprawa w sądzie jeżeli to wielka tragedia. Chociaż w Polsce oszustom wolno wszystko.

Cena 10 900 jest podejrzanie niska jak za ten rocznik. Poza tym trochę duża szczelina między maską a grilem.
Błotnik źle spasowany. Bierz czujnik lakieru.

eVok
28-01-09, 17:49
samochod leci w prawo kiedy puszczasz kierak a ja jechalem trzymajac w obu
hmm,jeśli mocno leci to mimo wszystko powinno być czuć nawet trzymając dwoma rękoma.może być wina opon że ściąga.

nie jestem znawca poprostu zaufalem firmie ktora moim zdaniem wygladala na profesionalna chocby z tego wzgledu ze przebywaja na forum CKPL...
na forum przebywa bardzo dużo ludzi którzy cos sprzedają,jest nawet czarna lista.nie można ufać komuś tylko na słowo tylko brać ze sobą osobę bardziej znającą się na rzeczy lub jechać na jakąś stację diagnostyczną.z wypowiedzi początkowych to wynika że to auto to straszna kupa a jak wypisałeś później to są wady auta używanego i słowo oszust jest przynajmniej lekkim nadużyciem moim zdaniem.
sprzedając lata temu swoje samochody na giełdzie miałem styczność z ludźmi którzy za cenę 10latka chcieli kupić nowe auto,niestety w używanym zawsze cos wyjdzie a nawet kupując salonowe auto możesz kupić przelakierowane.i w takim przypadku słowo oszustwo jest ok.

DomN
28-01-09, 18:09
pisałem, dzwoniłem zero kontaktu :/
Opole CIVIC COUPE 97r. 10,9k zł + opłaty

a co o tych sądzicie

Zduńska Wola CIVIC COUPE 96r. 10,8k zł + opłaty
http://moto.allegro.pl/item540262105_honda_civic_coupe_1_6_16v_pelne_wypo sazenie_bdb.html#gallery

Ostrołęka CIVIC COUPE 97r. 12,9k zl
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7628456

Stalowa Wola CIVIC COUPE 99r. 18,7k zł
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6727332
w 99 był lifting ze zderzakiem z przodu czy od 00r. tył ma lampy z liftu i jakoś klapa z tyłu wydaje mi się krzywa

Bennyhonda
28-01-09, 20:03
http://otomoto.pl/mitsubishi-eclipse-super-stan-klima-C7632276.html

co sadzicie o tym ;) ktos gdzies niedaleko mieszka ? ktos kupowal juz podobne auto , jakies sugestie miule widziane

tytus
28-01-09, 20:49
czemu tak nagle posypało się tak wiele negatywów pod adresem autoo.oj...net?
nie będe tu bronił handlarza...
ale czemu wcześniej nikt nic nie napisał? i nie przestrzegł kogoś kto właśnie szuka Hanki dla siebie?
Kolego nie znasz się na zakupie fury, bierz ze sobą mechaniora. Dobry weźmie od Ciebie 200-300 PLN. Przy cenie bryki 15000-16000PLN warto.
Z drugiej strony taka reklama na tym forum powinna o czymś świadczyć o ... rzetelności, a pozytywnych wpisów też nie wdzę

makoś
28-01-09, 20:57
czemu tak nagle posypało się tak wiele negatywów pod adresem autoo.oj...net?
nie będe tu bronił handlarza...
ale czemu wcześniej nikt nic nie napisał? i nie przestrzegł kogoś kto właśnie szuka Hanki dla siebie?
Kolego nie znasz się na zakupie fury, bierz ze sobą mechaniora. Dobry weźmie od Ciebie 200-300 PLN. Przy cenie bryki 15000-16000PLN warto.
Z drugiej strony taka reklama na tym forum powinna o czymś świadczyć o ... rzetelności, a pozytywnych wpisów też nie wdzę

No wiec ja tez tak uwazam ze jak ktos sie reklamuje to powinien do sprawy podchodzic profesionalnie prawda? no przeciez sie reklamuje tak? wiec nie powinien szmelca wciskac tym bardziej za takie pieniądze. Jak ktos jest wpożądku to grata nie wciśnie (oczywiscie jezeli mu zalezy na dobrej opini...)

eVok
28-01-09, 21:41
w jednej aukcji SCKP na rzecz WOŚP było umieszczenie banera na naszym forum na 1 miesiąc.crx.vti wygrała aukcję i dlatego jest reklama a na forum udzielała się już jakiś czas temu i nikt się nie skarżył.dziwne?

makoś
28-01-09, 21:51
eVok napisał-
jak wypisałeś później to są wady auta używanego i słowo oszust jest przynajmniej lekkim nadużyciem moim zdaniem.-
To powiedz mi dlaczego w ogloszeniu napisal tak.... Honda Civic Salon PL Klima W-wa
Cena:

17 900 PLN / 4 508 EUR
Typ:

Hatchback
Informacje:

Rok produkcji: 2001, Data rejestracji: 03/2001, Przegląd: 05/2009, Ubezpieczenie: 01/2009, 143 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 90 KM (66 kW), Pojemność skokowa: 1396 cm3, srebrny-metalic,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO (oczywiscie nie do konca), kupiony w polskim salonie, bezwypadkowy, zarejestrowany w Polsce

pojechalem obejrzec auto z mysla ze bedzie w takim stanie jaie bylo opisane... a na samym wejsciu mowi mi sprzedawca ze bylo jednak po wypadku WIEC O CO TU CHODZI??? napewno zrobil opis bezwypadkowy z mysla ze jak ktos przyjedzie tyle km to zapomni ze w opisie bylo ze bewypadkowy????? to ma sie nazywac RZETELNOSC?

No wiec ja tez tak uwazam ze jak ktos sie reklamuje to powinien do sprawy podchodzic profesionalnie prawda? no przeciez sie reklamuje tak? wiec nie powinien szmelca wciskac tym bardziej za takie pieniądze. Jak ktos jest wpożądku to grata nie wciśnie (oczywiscie jezeli mu zalezy na dobrej opini...)

Zreszta niech kazdy mysli sobie co tam chce,ja wiem jedno... NIE UFAC ZADNEMU SPRZEDAJACEMU , A TYM BARDZIEJ ZADNEMU HANDLARZOWI
BĄDZCIE CZUJNI...

eVok
28-01-09, 22:10
ale dowiedziałeś się od niego że był powypadkowy?nie po kupnie w ASO Ci o tym powiedzieli tylko handlarz powiedział?to po co kupowałeś?i co to znaczy powypadkowy?wypadek to jest wtedy jak są ranni inaczej jest to zdarzenie drogowe czyli fura cokolwiek skasowana a nie drzwi uszkodzone bo szpachla pęka.sorki ale wydaje mi się że robisz z igły widły i tyle.piszesz szmelc,ćwiartkę ma wstawioną?podłużnice spawane?nie ma poduszek tylko zaślepki?

NIE UFAC ZADNEMU SPRZEDAJACEMU , A TYM BARDZIEJ ZADNEMU HANDLARZOWI
BĄDZCIE CZUJNI...

a o tym to już pisałem i inni też.nie znasz się to bierzesz kogoś kto się zna

vrod
28-01-09, 22:18
Człowieku śmieszny jestes, widać chyba pierwszy samochód kupiłeś i teraz płaczesz, weź pod uwage że samochód kupiłeś używany a nie nowy!!!Te rzeczy które wymieniasz nie są żadnymi tragediami i jak wspominał eVok są to sprawy użytkowe, gdzie byłeś jak kupowałeś auto?czemu wtedy taki cwany nie byleś, skończ już swoje żale bo zanudzasz te forum, pojedź do salonu, kup nowy i wtedy nie bedziesz mial do czego sie przyczepić, i to widząc co tu piszesz to i do nowego bys sie przyczepił,skoro masz taki zły samochód to go sprzedaj, nie widze problemu, inny kupi, zrobi co mu bedzie w nim przeszkadzać i bedzie jeździł i cieszył sie hanką!!!A i napewno nikt CI nic nie wciskal, bo POlska to kraj wolny i każdy sam wybiera co kupuje:) a na stronie nie jedna hanka wystawiona, wiec miałeś w czym wybierać.Wiec juz naprawde skończ swoje żale, albo załóż jakis swój blog i tam możesz żalić sie do woli.Pozdrawiam

joko
28-01-09, 22:29
Dobra ciii:P Panowie co sądzicie o tej Hani???
http://www.motoallegro.pl/item541998555_homda_civic_coupe.html
wydaję się dobrą ofertą, co myślicie o tych uszkodzeniach???

nedbv
29-01-09, 00:26
Człowieku śmieszny jestes, widać chyba pierwszy samochód kupiłeś i teraz płaczesz, weź pod uwage że samochód kupiłeś używany a nie nowy!!!Te rzeczy które wymieniasz nie są żadnymi tragediami i jak wspominał eVok są to sprawy użytkowe, gdzie byłeś jak kupowałeś auto?czemu wtedy taki cwany nie byleś, skończ już swoje żale bo zanudzasz te forum, pojedź do salonu, kup nowy i wtedy nie bedziesz mial do czego sie przyczepić, i to widząc co tu piszesz to i do nowego bys sie przyczepił,skoro masz taki zły samochód to go sprzedaj, nie widze problemu, inny kupi, zrobi co mu bedzie w nim przeszkadzać i bedzie jeździł i cieszył sie hanką!!!A i napewno nikt CI nic nie wciskal, bo POlska to kraj wolny i każdy sam wybiera co kupuje:) a na stronie nie jedna hanka wystawiona, wiec miałeś w czym wybierać.Wiec juz naprawde skończ swoje żale, albo załóż jakis swój blog i tam możesz żalić sie do woli.Pozdrawiam

Ostrzega przed "zaufanym handlarzem".

wisnia8686
29-01-09, 00:35
eVok i vrod piszecie bzdury straszne koleś oszukuje i nabiera latwowiernych na rozbite fury i wy, a wszczegolnosci Ty jako moderator eVok powinienes przyczynic sie do tego zeby zbanowac ojca zeby juz nikogo wiecej nie oszukał :/

sterosta
29-01-09, 00:53
@ up. fakt faktem wiele tych wad o których pisał makoś było do wyłapania, po głębszym przyjrzeniu się. Ale zgadzam się ze nie powinno być ściemy w ogłoszeniu ze bezwypadek, a pozatym ten cały numer z kontrolką był zrobiony z premedytacją, co jest jawnym oszustwem a tego ja nie pochwalam i mysle ze znajdzie sie kilka osób które myśla podobnie.

joko
29-01-09, 08:10
dobra już no:) chce kupić tą hondę co o niej myślicie??:) warto??? na auykcji gdzie nie była uszkodzona stała za 15900
http://www.moto.allegro.pl/item541998555_homda_civic_coupe.html

eVok
29-01-09, 09:00
jeszcze tylko podsumuję to co dla mnie jest jasne:
1.

od zakupu auta nie swiecila mi sie kontrolka silnika wlasnie ten check engine i zastanawialo mnie to od samego poczatku dlaczego?????
2.

pojechalem obejrzec auto z mysla ze bedzie w takim stanie jaie bylo opisane... a na samym wejsciu mowi mi sprzedawca ze bylo jednak po wypadku

tylko z tych 2 powodów nie kupiłbym tego samochodu.i nie byłoby szumu.

eVok i vrod piszecie bzdury straszne koleś oszukuje i nabiera latwowiernych na rozbite fury i wy, a wszczegolnosci Ty jako moderator eVok powinienes przyczynic sie do tego zeby zbanowac ojca zeby juz nikogo wiecej nie oszukał :/
oszustwo to jest podpięcie kontrolki check pod kontrolkę abs'u.wtedy kupujący jest przekonany że jest wszystko OK.kontrolka sie zapala i gaśnie :) samo wyjęcie żarówki też jest oszustwem ale łatwym do wyłapania i od kupującego zależy czy chce się dać oszukać w ten sposób czy nie.

a odnośnie wałka i zaworów to może masz podobnie jak moja siostra. http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=2983 przeczytaj sobie 7 post na 1 stronie ;)

i na tym kończę swoje wywody w tym temacie i proponuję kupowanie tylko nowych aut u dealerów :)

ygor
29-01-09, 10:13
i na tym kończę swoje wywody w tym temacie i proponuję kupowanie tylko nowych aut u dealerów :)

tylko wtedy również należy sprawdzić czy auto jest bezwypadkowe :-)

s3kawek
29-01-09, 14:06
i co to znaczy powypadkowy?wypadek to jest wtedy jak są ranni inaczej jest to zdarzenie drogowe czyli fura cokolwiek skasowana a nie drzwi uszkodzone bo szpachla pęka.

Pleciesz takie bzdury że aż strach.
Widziałem Audi które trafiło w drzewo i zostało rozerwane na pół a kierowca wyszedł bez szwanku więc rozumiem że może je pospawać i wg twojego rozumowania można go sprzedać jako bezwypadkowy :D
Ogólnie można przyjąć że jak auto miało wgniotkę w drzwiach i te drzwi zostały wymienione, albo w wyniku delikatnej stłuczki był pęknięty zderzak itp to można stwierdzić że auto było bezwypadkowe.
Natomiast jeżeli gdzieś jest kilo szpachli, wymieniony cały przód, wywaliły poduchy itp to jest to auto wypadkowe albo przynajmniej sprzedający powinien o tym wspomnieć bo ma to istotne znaczenie przy zakupie.
Trzeba wprowadzić nowe określenie oprócz "auto bezwypadkowe" powinno też być "auto bez zdarzeń drogowych " :D

eVok
29-01-09, 16:12
Widziałem Audi które trafiło w drzewo i zostało rozerwane na pół a kierowca wyszedł bez szwanku więc rozumiem że może je pospawać i wg twojego rozumowania można go sprzedać jako bezwypadkowy
to skrajny przypadek,zejdź na ziemię :)

pogrubię bo chyba nie wszyscy widzą ten tekst

pojechalem obejrzec auto z mysla ze bedzie w takim stanie jaie bylo opisane... a na samym wejsciu mowi mi sprzedawca ze bylo jednak po wypadku

i tym razem kończę OT.sytuacja opisana jak ktoś to będzie czytał to sam sobie wyciągnie wnioski :)

joko
29-01-09, 18:16
chciałem się dowiedzieć jakąs informację ale widzę że tu z nikim sie nie dogada taka trwa kłótnia... spoko i dzieki

teg
29-01-09, 18:25
eVok generalnie masz rację, bo nie ma co przsadzać - żeby 10 czy 12-letnie auto nie miało nawet stłuczki? Może 5-10% aut tak ma. Bez przesady, stłuczka w drzwi (jeśli tylko drzwi się uszkodziły) czy w zderzak to nic strasznego! To NORMALNE! Prawda? Jeśli auto nie było spawane, prostowane itp. W Polsce mamy jakąś fobię, że jak tylko drzwi minimalnie odstają albo szyba z innego rocznika to już nie wiadomo co się działo. Handlarz jak nie zaznaczy" bezwypadkowy", to nie sprzeda albo sprzeda bardzo tanio. A ludzie się boją nawet jechać po auto, jeśli widzą najmniejszą oznakę wypadku - bo auto mogło być zrobione z dwóch. I tak to chore koło się nakręca!

ALE z drugiej strony. Wczoraj sprzedałem Skodę Felicję. W ogłoszeniu nie zaznaczyłem: bezwypadkowe, ale napisałem, że auto nie było prostowane czy klepane i że chodzi o drobniejsze "urazy" które są naprawione. Nie ukrywałem nic. Ogłoszenie wystawiłem wieczorem, nastepnego dnia rano już trzy telefony, umówiłem się na oględziny. Auto poszło od razu - na wstępie pokazałem, że drzwi były robione po stłuczce a na nadkolach są ślady walki z korozją. Auto poszło od razu za wyższą cenę, niż myślałem! Bo oprócz tego było bardzo zadbane, 100% sprawne. Kupujący powiedział, że po tym co oglądał a miało być bezwypadkowe czy nie wymagające wkładu finansowego (co to za określenie? Znaczy się co, nie trzeba wkładać banknotów między głowicę a blok żeby uszczelnić?), to moje bierze od razu - tylko się przejechał, nie pojechał nawet na stację diagnostyczną, co mu proponowalem. Auta które oglądał były w różnych cenach, wyższych i niższych od mojego. Stoją dalej nie sprzedane, niektóre od kilku dni, niektóre od kilku miesięcy. Więc może nie warto patrzeć tylko na NIBY-100%-BEZWYPADKOWOŚĆ auta, czy pzebieg który na 90% jest kręcony, ale na faktyczny stan techniczny?

joko: nikt nie ma szklanej kuli po prostu ;) Nie obrażaj się ;) Trzeba pojechać i sprawdzić na stacji diagnostycznej, co naprawdę jest uszkodzone.

eVok
29-01-09, 18:35
to moje bierze od razu
może dlatego że byleś właścicielem :) kilka lat temu sprzedawałem Micrę w Słomczynie i było zero ruchu.ludzie przychodzili,oglądali i szli dalej.aż w końcu padły słowa ile czasu mam to auto,odpowiedziałem że 3 lata."to pan jest właścicielem???" i od razu była inna rozmowa.Micra poszła po chyba 4,5h stania na pierwszej giełdzie bez jazdy próbnej.

can
29-01-09, 18:48
jako czlowiek przygladajacy sie z boku apeluje do moderatora (eVoka:) ) o przesuniecie dyskusji o ogolnym kupowaniu samochodow do bocznego watku i niezaśmiecanie potrzebnego pozostalym tematu.

joko kolejny raz probuje sie czegos dowiedziec, a Wy prowadzicie nudnawą dyskusję zasmiecajac temat wlasnymi wywodami.

eVok
29-01-09, 18:59
dobrze dobrze,koniec OT i jedziemy dalej z pytaniami "czy ktoś już oglądał"
jeśli ktoś chce podyskutować zapraszam do http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=36501

ps.dziękuje za upomnienie ;)

pebek11
29-01-09, 19:14
Dołączam się do pytania o coupe z linku http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7642012. Wielki Google po sprytnym sformułowaniu pytania wyrzuca kilka ofert z Allegro, więc jest to raczej jakiś handlarz. Może ktoś ze Zduńskiej Woli lub okolic wie coś więcej?
I czy wie ktoś coś o tym autku http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7383422

bialy06
29-01-09, 19:29
Witam kumpel ma na oku tego IV gena z Gliwic: http://www.allegro.pl/item541283829_honda_civic_ed7_1_6_16v_d16a6.html

Zna ktoś to auto? Warto?

serwal4
29-01-09, 21:39
Więcej o autku możesz poczytać na forum Klubu Honda Śląsk;
Ogólnie jeżeli coś autko dolega to nie wie nawet o tym sam właściciel;

Zresztą jak widać - nic nie ukrywa;
Nie - nie robię reklamy, jakbym sam nie kupił już EJ2 brałbym to bez wachania;

maciekwrc
30-01-09, 07:33
Witam!

Zna może ktoś to auto, może ktoś go już oglądał:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7509711

Rzadko się pojawiają ogłoszenia EK4 na allegro, myślicie że cena adekwatna do stanu auta??

hyperek
30-01-09, 12:46
samo wyjęcie żarówki też jest oszustwem ale łatwym do wyłapania i od kupującego zależy czy chce się dać oszukać w ten sposób czy nie.

No sorry, ale jeśli żarówka została wyjęta z premedytacją, aby kupujący nie zauważył, że wyświetla się błąd, to moim zdaniem jest to jawne oszustwo.

teg
30-01-09, 16:57
No bo jest.

lookas
30-01-09, 20:19
witam

wiecie cos na temat ponizszego auta? ogladal ktos?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7605638

dzieki za info

Litfos
30-01-09, 21:32
witam

wiecie cos na temat ponizszego auta? ogladal ktos?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7605638

dzieki za info

Samochod masz pod nosem to chyba mozesz sobie obejrzec? Osobiscie mialem okazje obejrzec jednego Civica ktory nalezal do Pana z firmy Perfect-Car. Musze przyznac ze do domu wracalem z pustymi rekoma i w stanie lekkiego w......... bo stan samochodu odbiegal od tego jaki to przedstawil mi handlarz przez telefon. Dla kogos kto mialby do pokanania wieksza ilosc kilometrow radzilbym sie powaznie zastanowic.

teg
30-01-09, 22:44
lookas, wszystkie sztuki tego handlarza stoją już u niego baaardzo długo...

A widział ktoś tą:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7585153
będąc w auto.ojciec.net? Coś długo tam stoi, a może akurat warto, tylko po doświadczeniach z tym handlarzem trzeba by bardzo dokładnie zbadać.

I jeszcze jedno. Zna ktoś adresy handlarzy, którzy sprowadzają te autka?

mido
31-01-09, 02:31
Siema mógłby mi ktoś coś więcej powiedzieć o tych autach. dzięki

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7681226
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7682378 na 8 zdjęciu przednie nadkole jest innego koloru czy to przez światło się tak może wydawać ?
http://www.moto.allegro.pl/item543799603_honda_civic_1500cm3_km_96_16v_bochni a.html#gallery

BolzZ
31-01-09, 10:42
błotnik, zderzak inne, maska inna, drzwi inne, lewy bok i tył jeszcze inne :D

Grochu_666
31-01-09, 11:27
latem jak mam cos kasy nieraz przywioze jakies autko z Niemiec, nie macie pojecia ile Niemiec ceni za autko ktoym jezdzil od nowosci i jest 100% bezwypadkowe, jesli tak jest to cena jest dedykowana pod Niemca a nie pod polaczka - 6gen zwykly 90km jest w stanie kosztowac 4-5 tys euro (z faktyczna ks serwisowa), zadajcie sobie pytanie kto w PL tyle zaplaci?? nawet tacy fanatyce jak My nie :/ no ale to inny temat ....

kurgan
31-01-09, 11:31
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7642012 ktos moze widzial? obejrzal, jechal? dziwnie wyglada lewy tyl przy tylnej lampie jak sa pasowane dwa elementy, albo to swiatlo wlasciwie cen tak pada ...

crx.vti
31-01-09, 12:18

A widział ktoś tą:
będąc w auto.ojciec.net? Coś długo tam stoi, a może akurat warto, tylko po doświadczeniach z tym handlarzem trzeba by bardzo dokładnie zbadać.

auto sprzedane ,adres i bierzące info o aktualnych samochodach jest na stronie.

sky83
31-01-09, 12:37

A widział ktoś tą:

Malowanie i pasowanie drzwi kierowcy w tej Hondzie to partactwo pierwszego sortu !!!

crx.vti
31-01-09, 12:48
Malowanie i pasowanie drzwi kierowcy w tej Hondzie to partactwo pierwszego sortu !!!

jakoś dziwnie auto nie było nigdzie malowane , no i właśnie to jet ta wasza ocena po zdjeciach to co najwyżej możecie sobie laski oceniać.

a przepraszam miało zaprawki na zderzakach robione, tego nie zauważyliście jakoś?

teg
31-01-09, 13:05
Widziałeś osobiście? Bo po zdjęciach to za grzyba tego nie widzę:/ Wyglądają ok. Nawet jeśli drzwi były robione po stłuczce, to jak dla mnie nie dyskwalifikuje samochodu, bez przesady.

Jak ktoś napisał, Niemiec sobie dobre auto ceni, nie ma cudów, a już najbardziej śmieszą mnie teksty handlarzy typu "mam dojścia" - chyba do domu. Na mobile.de po 400euro rzeczywiście stoją. Dlatego nie szukam 100% bezwypadkowej bo albo mnie nie stać, albo nie chce mi się szukać samochodu rok. Robione drzwi czy zderzak to nie tragedia.

crx.vti
31-01-09, 13:07
Widziałeś osobiście? Bo po zdjęciach to za grzyba tego nie widzę:/ Wyglądają ok. Nawet jeśli drzwi były robione po stłuczce, to jak dla mnie nie dyskwalifikuje samochodu, bez przesady.
http://auto.ojciec.net/index.php?co=wiecej&id=182&dzial=31
A ta dlaczego tak długo stoi? :)

2 tygodnie to długo?

może pomyliłeś z inną mieliśmy taką rudą w 1,5 Vtec

ta ma właśnie błotnik z prawej strony wgnieciony.

teg
31-01-09, 13:09
Ja nie wiem bo nie handluję :) Ale z tego co widzę na allegro, otomoto i innych stronach, to dobrze wyglądające egzamplarze znikają w co najwyżej kilka dni :)

http://auto.ojciec.net/index.php?co=wiecej&id=182&dzial=31 - a może się dowiem, dlaczego tej jeszcze nikt nie kupił? :) Jak mówiłem, malowane drzwi czy zderzak to dla mnie nic wielkiego, jeśli stan techniczny i cena będą bardzo dobre.

EDIT: rzeczywiście, tamta była chyba 1.5 :D

crx.vti
31-01-09, 13:11
Ja nie wiem bo nie handluję :) Ale z tego co widzę na allegro, otomoto i innych stronach, to dobrze wyglądające egzamplarze znikają w co najwyżej kilka dni :)

http://auto.ojciec.net/index.php?co=wiecej&id=182&dzial=31 - a może się dowiem, dlaczego tej jeszcze nikt nie kupił? :) Jak mówiłem, malowane drzwi czy zderzak to dla mnie nic wielkiego, jeśli stan techniczny i cena będą bardzo dobre.

EDIT: rzeczywiście, tamta była chyba 1.5 :D

1,6 troche mało ekonomiczne auto jak do jazdy po mieście:) dlatego stoi.
ta jest zarejestrowana. jakiś przedstawiciel handlowy zamienił ja na 1,5 vtec econo:)

-Arturo-
31-01-09, 14:08
1,6 troche mało ekonomiczne auto jak do jazdy po mieście:) dlatego stoi.
ta jest zarejestrowana. jakiś przedstawiciel handlowy zamienił ja na 1,5 vtec econo:)

Koleżanko crx.vti kiedy dokładnie będzie można obejrzeć ten samochód?

http://www.auto.ojciec.net/index.php?co=wiecej&id=177&dzial=31&PHPSESSID=d3e8c4aa862249d9aa6d03ae82752ffb

nedbv
31-01-09, 15:58
jakoś dziwnie auto nie było nigdzie malowane , no i właśnie to jet ta wasza ocena po zdjeciach to co najwyżej możecie sobie laski oceniać.

a przepraszam miało zaprawki na zderzakach robione, tego nie zauważyliście jakoś?

na na zarzuty z lampkami i ściemnianiem o bezwypadkowości auta zero komentarza, ale jak ktoś się zainteresuję waszą Hondą jakoś odpowiadasz i się podniecasz, że ktoś nie widział zaprawek na zderzaku. sprzedajecie walone auta ściemniając i teraz szukanie dziury w całym, po zdjęciach coś tam idzie wyłapać

kurgan
31-01-09, 16:06
w ten oto sposob robi sie niepotrzebna dyskusja walcie sobie na pw, pozniej w topicu juz nic nie mozna doczytac bo syf nie z tej ziemi :(

teg
31-01-09, 16:16
Ja się konkretnie pytam o konkretne auto, dyskusję o uczciwości tamtej transakcji zakończyłem :)

Dowiedziałem się, że auto jest po przedstawicielu handlowym, wgniecenia jakoś do tej pory nie zauważyłem :/:/:/ ,rzeczywiście jest ale groźnie to nie wygląda. Czyli uzyskałem konkretną i szczerą odpowiedź.

Hm, co do silnika. D16Y7 to 105KM (bez VTEC), a D16 Y8 to 125KM (VTEC), więc jaki tam w końcu jest silnik? :)

kurgan
31-01-09, 16:29
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7642012 dzownilem, lewy tyl jak podejrzewalem cos sie z nim dzialo, pan nie powiedzial w prost, ale mowil, ze jest mala wgniotka i jest element zle spasowany. poza tym przez telefon nie ma zadnej rdzy do rejestracji czyli jeszcze okolo 1200 do cenki. do negocjacji kolo 300 zl w dol moglby zejsc. pan sie troche chyba zdenerwowal, bo rzucil sluchawka pod koniec rozmowy nie pozegnal sie nawet :/ o reszte nie pytalem juz, mozecie probowac teraz wy :)

teg
31-01-09, 16:35
Co sądzicie o tej? http://otomoto.pl/honda-civic-C7631360.html Nie dostałem odpowiedzi na maila w którym prosiłem o dokładniejsze zdjęcia.

FIGUS
31-01-09, 16:49

http://www.auto.ojciec.net/index.php?co=wiecej&id=177&dzial=31&PHPSESSID=d3e8c4aa862249d9aa6d03ae82752ffb

jak będziesz oglądał to zwróć uwagę na tył. pytanie: dlaczego ma otwarty kufer? pzdr

-Arturo-
31-01-09, 17:01
jak będziesz oglądał to zwróć uwagę na tył. pytanie: dlaczego ma otwarty kufer? możne walony? pzdr

Tak, że walony był to wiem:) Próbowałem sie nawet dowiedzieć z niemieckiego komisu autolandroute51 co dokładnie mu dolega także mechanicznie ale nie chcieli puscic pary z ust dowiedziałem sie tylko ze go sprzedali.....no ale nic.....obejrzy sie auto to wszystko wyjdzie. Tylko no właśnie kiedy bedzie można zorganizować oględziny? CRX.VTI możesz podać jakąś date???

teg
31-01-09, 17:02
Takie rzeczy jak umawianie się na termin, możesz załatwić przecież telefonicznie. Ten dział to nie reklama ani informator auto.ojciec.net.

autsajder86
31-01-09, 17:06
witam.

znalazłem takie ogłoszenie na otomoto. wie ktoś coś o tym aucie? co możecie powiedzieć po obejrzeniu zdjęć i opisie civica?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7509711

-Arturo-
31-01-09, 17:12
Takie rzeczy jak umawianie się na termin, możesz załatwić przecież telefonicznie. Ten dział to nie reklama ani informator auto.ojciec.net.

Słuchaj skoro dowiadywałem sie w niemieckim komisie o samochód to pewnie dzwoniłem także do auto.ojciec.net! Znudziło mi sie dzwonienie co dwa tygodnie i wysłuchiwanie że bedzie gotowy za dwa tygodnie i tak juz dwa lub 3 telefony. Moze na forum dostane konkretny termin.

teg
31-01-09, 17:27
Aha, no masz rację :/ O to biega.

http://otomoto.pl/honda-civic-97-98r-vtec-115-km-klimatyzacj-C7480519.html - ktoś widział, albo dostrzega tam coś? Według właściciela malowany przedni błotnik, co mnie akurat mało obchodzi, bo w bezwypadkowe nie wierzę - przynajmniej wiadomo, co i jak. Jutro rano miałbym jechać ją oglądać, więc dobrze byłoby wiedzieć coś od Was :) W przebieg też nie wierzę.

junior2004
31-01-09, 17:45
http://otomoto.pl/honda-civic-1-5-16v-vtec-e-C7689895.html

? jak to wygląda według was? prawy przod przy lampie chyba cos nie tak? no i rdza go tam bierze

miodzio
31-01-09, 17:49
latem jak mam cos kasy nieraz przywioze jakies autko z Niemiec, nie macie pojecia ile Niemiec ceni za autko ktoym jezdzil od nowosci i jest 100% bezwypadkowe, jesli tak jest to cena jest dedykowana pod Niemca a nie pod polaczka - 6gen zwykly 90km jest w stanie kosztowac 4-5 tys euro (z faktyczna ks serwisowa), zadajcie sobie pytanie kto w PL tyle zaplaci?? nawet tacy fanatyce jak My nie :/ no ale to inny temat ....

dobrze mówi.... ja zapłaciłem 4750 euro za 2001 rok ej9 (90KM) - tyle że do poprawek lakierniczych, w kilku miejscach poobcierana była, za 'igłe' conajmniej 5000, a jeżeli trafił sie jakiś vtec, to ceny podchodziły pod 5500-6000 i generalnie raczej dałbym sobie spokój z szukaniem civica (generalnie czegokolwiek) po handlarzach w PL

teg
31-01-09, 17:58
http://otomoto.pl/honda-civic-1-5-16v-vtec-e-C7689895.html - ta miała tylko lakierowany przedni błotnik po stłuczce, według słów właściciela. Facet raczej szczerze opowiada, więc może warto pojechać. Ja jutro nie mogę, a do przyszłego weekendu i tak zniknie.

Chbr
31-01-09, 20:27
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6911226
czy ktos moze oglądał?

crx.vti
01-02-09, 12:41

podaj maila na PW pośle ci zdjecia .

pawulon_
01-02-09, 13:02
ej! i tak byłem pierwszy

crx.vti
01-02-09, 13:02
Ja się konkretnie pytam o konkretne auto, dyskusję o uczciwości tamtej transakcji zakończyłem :)

Dowiedziałem się, że auto jest po przedstawicielu handlowym, wgniecenia jakoś do tej pory nie zauważyłem :/:/:/ ,rzeczywiście jest ale groźnie to nie wygląda. Czyli uzyskałem konkretną i szczerą odpowiedź.

Hm, co do silnika. D16Y7 to 105KM (bez VTEC), a D16 Y8 to 125KM (VTEC), więc jaki tam w końcu jest silnik? :)

85 kW czyli 115 HP

ej! i tak byłem pierwszy

spoko jak dotrze do wawy to dam znać.

teg
01-02-09, 18:28
85 kW czyli 115 HP
No to ja już nie wiem, co to za silnik :/ Można dostać VIN na PW?

junior2004
02-02-09, 17:29
http://moto.allegro.pl/item546065952_honda_civic_94_95_wspomag_139tys_km_ stan_bdb.html

zna ktoś ? widać coś po zdj?

Mariuszz
02-02-09, 20:15
Witam czy mógłby mi ktoś obejrzeć i doradzić civica w Krakowie???

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7589423

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

joko
02-02-09, 23:10
Witam czy mógłby mi ktoś obejrzeć i doradzić civica w Krakowie???

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7589423

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

sam miałem jechać go obejrzeć:D zniechęca mnie tylko jedno... ojro kosztuje juz blisko 4.5, to ile handlarz za to auto dał że tyle kosztuje??? 1000euro?????? 1500??? szwab zadbanej by tanio nie oddał- tym bardziej qpety!!!też teraz czegoś takiego szukam ale chyba się wstrzymam i dozbieram kasy...

nedbv
02-02-09, 23:15
Mogła być też lekko uszkodzona i cena automatycznie drastycznie spada.
A lekko uszkodzona nie znaczy, że zaraz musi być zajechana.
No lub oczywiście może być mega dzwonem.
Trzeba obejrzeć.

Mariuszz
03-02-09, 08:47
Dzięki za odpowiedzi. Tak patrząc po zdjęciach to nawet ładnie wygląda, nic nie odstaje i wszystko w miarę równe. Albo ładnie zrobiona albo jej nic nie było. Ale druga sprawa to mechanika? Nie ma może kogoś z Krakowa żeby mógł ją obejrzeć? Jak tak to bym był bardzo wdzięczny? Pozdro

miodzio
03-02-09, 09:06
http://moto.allegro.pl/item546065952_honda_civic_94_95_wspomag_139tys_km_ stan_bdb.html

zna ktoś ? widać coś po zdj?

15 lat - 139 000 km = 9000 km/rocznie (w DE)... no comments, z niewiele mniejszym przebiegiem kupiłem swoją z 2001 roku, na dzień dobry możesz sie nastawić że licznik był nieźle przekręcony (zwłaszcza, że na zdjęciu wnętrza kierownica wygląda na troche wytartą), lakier świerzo, ładnie wypolerowany

Slawkowski
03-02-09, 15:01
15 lat - 139 000 km = 9000 km/rocznie (w DE)... no comments, z niewiele mniejszym przebiegiem kupiłem swoją z 2001 roku, na dzień dobry możesz sie nastawić że licznik był nieźle przekręcony (zwłaszcza, że na zdjęciu wnętrza kierownica wygląda na troche wytartą), lakier świerzo, ładnie wypolerowany

uuu aukcja juz usunieta... :rolleyes:

teg
03-02-09, 18:02
http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-1-6-benzyna-10061043.html#8a96ddfe07e78e4b,1 - rzuci ktoś okiem? :)

rafalmot1
03-02-09, 18:03
a czy moge tu zaoferowac swoj samochod?,bo chce sprzedac swoja hanie.

yobwok
03-02-09, 18:23
a czy moge tu zaoferowac swoj samochod?,bo chce sprzedac swoja hanie.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/forumdisplay.php?f=17

rafalmot1
03-02-09, 18:28
dzieki bardzo!!

miodzio
03-02-09, 19:43
http://moto.gratka.pl/tresc/honda-civic-1-6-benzyna-10061043.html#8a96ddfe07e78e4b,1 - rzuci ktoś okiem? :)

może ktoś powie, że sie czepiam... ale 11 lat i 106 000 km....

Rtype
03-02-09, 20:06

ale nie wiem czy Ty tego nie widzisz, czy zdajesz sobie z tego sprawę i akceptujesz.
Już po tych fotkach widać, że samochód był walony. A te 130 to można włożyć między bajki jeśli nie pokaże wykresu od tego właśnie auta. Będzie dobrze jeśli trzyma serie...

teg
03-02-09, 20:41
W te 106 kkm oczywiście też nie wierzę :)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7274805 - ewidentnie bita w tył, ciekawe jak mocno? Widzi ktoś coś jeszcze?

janekk
03-02-09, 20:57
witam wszystkich, znalazłem w ogłoszeniu auto jakiego szukałem. tzn. w takim nadwoziu i z takim silnikiem jak ten:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7442655

może był ktoś z was i oglądał albo zna to autko. warto w ogóle dzwonić po to???? miałbym po nie spory kawałek

Kondzio
04-02-09, 13:40
janekk dla mnie to jest jakas sciema kolo pisze ze auto uzywane sporadycznie, w sumie maly ma przebieg jak na ten rok no to ja sie pytam po h... tam ktos zakladal gaz...

Artek82
04-02-09, 13:43
ten aerodeck stoi juz ładnych parę tygodni, a wiadomo dobre auta szybko znikają....

BARTAS998
04-02-09, 13:53
Niektorzy z Was maja super fantazje.... ze jak ma 11 lat to musi miec ze 250kkm <hahaha> Sa tez wyjatki po 120 z ori przelotem, ale to wiedza ludzie ktorzy taki samochod maja od nowosci. A nie po 3 wlascicielu z wloch a potem z niemiec.

ironman
04-02-09, 14:34
http://moto.allegro.pl/item541893159_super_honda_zarejestrowana_klima_sta n_idealny.html panowie co myslicie o tym coś mi się wydaje że kolory podkręcane w PS

teg
04-02-09, 16:43
Biorąc pod uwagę że jest za 2/3 rynkowej ceny, a zdjęcia wyostrzone w PhotoShopie... Zdjęcia bardzo sprytnie zrobione - na jednym zdjęciu nigdy nie ma elementów, które trzebaby porównać. Zdjęcie licznika bardzo słabe i światło zasłania - a i tak widać nierówne cyferki. Z przodu i tak widać nierówne szpary, z tyłu klapa odstaje przy tylnej szybkie. Jak masz blisko to jedź, ale mnie by było szkoda drogi.

miodzio
04-02-09, 17:55
Niektorzy z Was maja super fantazje.... ze jak ma 11 lat to musi miec ze 250kkm <hahaha> Sa tez wyjatki po 120 z ori przelotem, ale to wiedza ludzie ktorzy taki samochod maja od nowosci. A nie po 3 wlascicielu z wloch a potem z niemiec.

tak sie składa że moja mama ma pewne auto od nowości i w ciągu ostatnich 6 lat przejechała 60 000 km, ale jak widze auto, które kosztuje mniej więcej tyle co pozostałe w tych samych rocznikach i ma przebieg poniżej 10 000 km na rok, jest ściągniete z niemiec, to nie wierze.... bo żaden niemiec nie jest frajerem i nie odda porządnego auta tanio

ironman
04-02-09, 19:43
no i moja myśl się potwierdziłą dzięki chłopaki, pozatym z gostynina więc zagłębia samochodowego :D

serwal4
04-02-09, 20:26
Ja do tamtego 'zagłębia' nic nie mam gdyby nie mnóstwo aut, które:
- wyglądają lepiej niż z fabryki
- mają zawsze podobne przebiegi (~170k km takim jednym z przykładów)
- zdjęcia robione w stałych miejscach, na niektórych widać inne sprzedawane auta...
- te inne sprzedawane auta wystawiane czasem z... innych kont na Allegro - zresztą dziwnym trafem większość aut z tej masówki sprzedawane są przez nowe/prawie nowe konta;

Wystarczy sobie wpisać w allegro 'gostynin' i na parę ofert faktycznie prywatnych itd trafiamy na 2-4 schematy parudnastu/parudziesięciu ofert;

junior2004
04-02-09, 20:27
http://www.jl.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6619880

słyszał ktos o tym komisie Auto Komis J&L Auto albo mial do czynienia ?
ogólnie jak wyglada ta hania? co jest w linku ? maska nie seryjna prawdopodobnie cos z przodem, ale to tylko moje przypuszczenie licznik raczej tez o pare tys. przekrecony jak uwazacie

_reggie_
04-02-09, 20:32
Witam,
sorry Panie i Pany, ale jak Wy oceniacie samochody po zdjęciach, tu szparka tam szparka to zazdroszczę oka, ale szczerze mówiąc śmieszy mnie taka ocena, żadne zdjęcie nic Wam nie da, one muszą być odpicowane, a nie odstraszające...B.rzadko zdarza się uczciwa osoba, która zamieści zbliżone elementy, które były robione.
Kwestii przebiegów też lepiej nie komentować - wiadomo, że zdarzają się małe w autach 10+, ale jest to rzadkość na miarę trojaczków...ale sami jako Polacy zgotowali sobie taki los, skoro większość kupujących traktuje to jako element decydujący o zakupie, czy w ogóle zainteresowaniu autem, no to mamy kręcenie...
A tak na marginesie - nikomu absolutnie nie chcąc nic zarzucać - ale kolejne sorry - jeżeli ktoś szuka jakiegokolwiek samochodu powyżej 10 lat i patrzy na szparki, zarysowania, nr na szybach, to powodzenia życzę, ludzie te samochody jeżdżą już ponad dekadę, więc nie da rady, żeby nic się z nimi nie zadziało...
Ale sam wątek oceniam jak najbardziej pozytywnie, no i życzę oczywiście każdemu udanego zakupu.

pozdro :cool:

Uniek
04-02-09, 20:46
No wlasnie ludzie zastanowcie sie co za glupoty piszecie. Przebieg po 150 tys nie moze byc w 15 letnim samochodzie ? Ja osobiscie jezdze civiciem V g i robie po 12 tys km na rok wychodzi mniej wiecej 300 km na tydzien na uczelnie do wroclawia i z powrotem + miasto. Civici to sa miejskie samochody to niby gdzie maja ci ludzie jezdzic ? w podroz po europie ? i narobic 300 tys km. Wiec nie piszcie BREDNI ze niskie przebiegi sa w wiekszosci krecone. A co do osob ktore widza najmniejsza szparke to tez smiech na sali. Ja w polowie tych ogloszen co komentujecie nie widze zadnej roznicy w wielkosci szpar miedzy elementami a tu znawcy maja chyba suwmiarki w oku. Po za tym jak kolega wczesniej pisal te samochody maja po 10-15 lat ;p to musial byc jakis cud zeby nie mialy najmniejszej stluczki co skutkuje lakierowaniem i chocby delikatna zmiana barwy lakieru + jakies niedociagneicia ze spasowaniem elementow. Tak wiec moja rada JEDZCIE SIE SAMI PRZEKONAC NA WLASNE OCZY bo czytajac brednie jakie wypisuja tu "znawcy" tematu nic nigdy nie kupicie ;)

kamel607
04-02-09, 20:51
Witam . Mam pytanie . Ile w aktualnym stanie rzeczy trzeba dać za CTR'a EP3? Czy np 35tys to rozsądna cena i można kupić coś w miare dobrym stanie?

hondaWL
04-02-09, 21:35
http://moto.allegro.pl/item548138257_mala_czarna_honda_civic_1_4_is_90ps_ silverstone.html

witam czy ktos ogadal to Hanie? co oniej sadzicie?

teg
04-02-09, 21:44
Na pierwszy szybki rzut oka wygląda ok. Ale takie auto kosztuje teraz 4000tys. euro, pomyśl więc co handlarze sprowadzają, za ile to kupują, dolicz ich zarobek... No może akurat ten gdzieś coś wyrwał.

ygor
05-02-09, 09:46
http://moto.allegro.pl/item548138257_mala_czarna_honda_civic_1_4_is_90ps_ silverstone.html

witam czy ktos ogadal to Hanie? co oniej sadzicie?

Czy ja dobrze widze ze lusterka sa pod kolor ? Nie wiem na ile jest to prawdziwe ale kiedys jak dzwonilem do ASO to Pan mi powiedzial ze lakierowane byly tylko lusterka elektryczne - w sumie nic ale koles pisze ze NIC nie bylo lakierowane , a lakiernik zazwyczaj nawet farby nie zmiesza na taka ilosc ... tak to wyglada bardzo ladnie - wypucowany silnik

miodzio
05-02-09, 11:10
Civici to sa miejskie samochody to niby gdzie maja ci ludzie jezdzic ? w podroz po europie ? i narobic 300 tys km. Wiec nie piszcie BREDNI ze niskie przebiegi sa w wiekszosci krecone.

i jakoś tak dziwnym trafem wszystkie te mało jeźdzone egzemplarze trafiają do Polski w bardzo atrakcyjnych cenach... mój miejski civic z 2001 roku zrobił do października 2008 w niemczech 130 000 km i nie kosztował tyle, ile te mało jeżdżone sprzedawane przez handlarzy w PL... proponuje popatrzeć jak cenią sie auta z takimi przebiegami chociazby na mobile.de, a potem porównać jakie egzemplarze mozna tam znaleźć za taką kwote, za jaką sprzedawane są u nas

drex87
05-02-09, 13:41
PAnowie a co myslicie o tym nie za duza cena ??
http://moto.allegro.pl/item539348736_honda_civic_1_8_vti.html

sterosta
05-02-09, 13:51
@ drex87 Wygląda na to że reflektory zmieniane, bo zbyt błyszczące śrubki. Brakuje naklejki od podzuszek na spodzie maski, i naklejki od klimy na pasie przednim. To może o czymś siwadczyć. Jednak nie dowiesz sie niczego zanium jej sam nie objrzysz

Uniek
05-02-09, 15:39
i jakoś tak dziwnym trafem wszystkie te mało jeźdzone egzemplarze trafiają do Polski w bardzo atrakcyjnych cenach... mój miejski civic z 2001 roku zrobił do października 2008 w niemczech 130 000 km i nie kosztował tyle, ile te mało jeżdżone sprzedawane przez handlarzy w PL... proponuje popatrzeć jak cenią sie auta z takimi przebiegami chociazby na mobile.de, a potem porównać jakie egzemplarze mozna tam znaleźć za taką kwote, za jaką sprzedawane są u nas

Kolego to ze przeplaciles za samochod to nie znaczy ze kazdemu ktory tu sie wpisze musisz odradzac zakup auta z "normlanym" przebiegiem bo wedlog twojej opinie jest on zanizony. Takie brednie jak tu wypisujesz w tym temacie to az zal czytac. Kazdy samochod jest wedlug ciebie krecony i do bani ;) A w co drugim poscie jest text "bo ja kupilem moj samochod z takim przebiegiem i to nie mozliwe ze ty mozesz miec mniejszy hiahia". Po za tym zobacz sobie ile samochodow jest wystawianych na mobile.de - wedlug mnie bardzo malo w porownaniu z takim allegro czy otomoto w dodatku ceny tam sa wyzsze niz normalnie. A handlarze i osoby sprowadzajace auta (NIE ZLOMY TYLKO NORMALNE SAMOCHODY) glownie posilkuja sie ogloszeniami z mediow lokalnych od prywatnych sprzedajacych. Wiec zanim zaczniesz cokolwiek komentowac nastepnym razem dowiedz sie moze cos na ten temat zeby nie wprowadzac kogos innego w blad - swiadomie czy nie ;p

sky83
05-02-09, 16:05
@ drex87 Wygląda na to że reflektory zmieniane, bo zbyt błyszczące śrubki. Brakuje naklejki od podzuszek na spodzie maski, i naklejki od klimy na pasie przednim. To może o czymś siwadczyć. Jednak nie dowiesz sie niczego zanium jej sam nie objrzysz

Z ta naklejką od srs to ja miałem na mysli VI gen. 3D,nie wiem jak to jest w 5D:) Auto nie wygląda źle ,ciemny kolor więc ciężko cos na podstawie zdjęć powiedzieć.

miodzio
05-02-09, 16:20
Kolego to ze przeplaciles za samochod to nie znaczy ze kazdemu ktory tu sie wpisze musisz odradzac zakup auta z "normlanym" przebiegiem bo wedlog twojej opinie jest on zanizony. Takie brednie jak tu wypisujesz w tym temacie to az zal czytac. Kazdy samochod jest wedlug ciebie krecony i do bani ;) A w co drugim poscie jest text "bo ja kupilem moj samochod z takim przebiegiem i to nie mozliwe ze ty mozesz miec mniejszy hiahia". Po za tym zobacz sobie ile samochodow jest wystawianych na mobile.de - wedlug mnie bardzo malo w porownaniu z takim allegro czy otomoto w dodatku ceny tam sa wyzsze niz normalnie. A handlarze i osoby sprowadzajace auta (NIE ZLOMY TYLKO NORMALNE SAMOCHODY) glownie posilkuja sie ogloszeniami z mediow lokalnych od prywatnych sprzedajacych. Wiec zanim zaczniesz cokolwiek komentowac nastepnym razem dowiedz sie moze cos na ten temat zeby nie wprowadzac kogos innego w blad - swiadomie czy nie ;p

tak sie składa, że kupiłem własnie od niemca z ogłoszenia w lokalnej gazecie, i nie uwarzam że przepłaciłem - zapłaciłem normalną rynkowa cene za auto w dobrym stanie z udokumentowanym przebiegiem, a to co tutaj pisze o przebiegach itp wynika z tego, że zanim kupiłem swoją hanke to oglądałem troche aut od handlarzy w PL i taką opinię sobie wyrobiłem - niestety nie ma okazji - zawsze jest jakiś 'haczyk', a NORMALNE SAMOCHODY NIE ZŁOMY muszą kosztować swoje...

_reggie_
05-02-09, 20:48
Nie chcę się wdawać w spór słowny między miodzio a Uniek bo w sumie oboje macie moim zdaniem trochę racji. Wg mnie na mobile.de czy tego typu stronach rzeczywiście ceny są zawyżone, a właściwe realne, jak za dany egzemplarz w b.dobrym stanie. Tylko zakupy od właściciela są opłacalne, ale tu już trzeba się więcej napocić. Co do przebiegów, to już zaznaczałem, że zdarzają się niskie i prawdziwe, ale większość niskich jest kręcona, tylko ja się pytam kolejny raz - jakie to ma znaczenie?!?! Czy ma 100 czy 200 kkm 10 latek?!?!
Co do okazji - owszem zdarzają się, ale dowiadujesz się o tym po czasie a nie w chwili zakupu i nie patrząc tylko na cenę, bo takich "okazji" nie brakuje. Natomiast nie zgodzę się z tym, cyt. miodzio "NORMALNE SAMOCHODY NIE ZŁOMY muszą kosztować swoje..." Nie zgadzam się dlatego, że ja swój kupiłem w Polsce za 25500 PLN 2,5 roku temu, kiedy jego cena rynkowa nie schodziła zbyt często poniżej 28-29 tys. Więc nie mów mi, że nie da się kupić, bo ja z perspektywy widzę, że się opłacało i da radę to zrobić. Ale jak ktoś marudzi, że nie ma książki serwisowej (ja nie mam), tu rysa tam rysa (moja miała.... i ma już nowe:D), czy że będę "już" 3 właścicielem (ja jestem) to sorki ale jedyną chyba drogą dla takiego kupującego jest wizyta w salonie Hondy...

nedbv
05-02-09, 23:35
tak sie składa, że kupiłem własnie od niemca z ogłoszenia w lokalnej gazecie, i nie uwarzam że przepłaciłem - zapłaciłem normalną rynkowa cene za auto w dobrym stanie z udokumentowanym przebiegiem, a to co tutaj pisze o przebiegach itp wynika z tego, że zanim kupiłem swoją hanke to oglądałem troche aut od handlarzy w PL i taką opinię sobie wyrobiłem - niestety nie ma okazji - zawsze jest jakiś 'haczyk', a NORMALNE SAMOCHODY NIE ZŁOMY muszą kosztować swoje...

Znajomy przywiózł z Francji taką Civice z tego rocznika co Ty, czarną 1.5 i dał za nią 1600E, do wyklepania tylny błotnik i nowa lampa. A Ty za swoją dużo dałeś bo "za dobre auto trzeba zapłacić" bo ktoś Ci tak powiedział? Coś słabo się targowałeś z niemcem.

peq
06-02-09, 00:19
YO, zna ktoś tą furkę i coś o niej może powiedzieć ?? za wszelkie info będę wdzięczny. Czy nie uważacie że cena jest lekko wygórowana ? PZDR

http://allegro.pl/show_item.php?item=544625483

hellboy
06-02-09, 03:41
Na moje oko prawe drzwi były malowane ale moge sie mylic..

Jorge
06-02-09, 07:56
http://www.allegro.pl/item542685487_honda_civic_1_8_sedan_automat_klima_ tempomat.html

kumpel interesuje sie ta Hania, jak jest z PL z czesciami do niej, tylko sciaganie z USA? Bo z tego co widze ten CVC byl produkowany tylko na Stany, chyba ze sie myle...?

Jesli wiedziec cos o tym konkretnie aucie albo generalnie o tym modelu CVC to prosilbym o opinie, sugestie etc. Najlepiej na PM co by tu nie smiecic.

peq
06-02-09, 11:36
YO, zna ktoś tą furkę i coś o niej może powiedzieć ?? za wszelkie info będę wdzięczny. Czy nie uważacie że cena jest lekko wygórowana ? PZDR

Na moje oko prawe drzwi były malowane ale moge sie mylic..

A cena jest adekwatna do tego co gość o niej wypisuje ?

Uniek
06-02-09, 11:47

cena jak dla mnie conajmniej o 3-4 tys zl za duzo ;p

hellboy
06-02-09, 13:36
tak jak kolega Uniek napisał. Ja za 12k zł wolałbym kupić VIgen :)

Alf7
06-02-09, 14:59
Witam, a co myslicie o tym?

Warto za ta cene?

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7557792

teg
06-02-09, 15:47
Jest to auto od prywatnej osoby, więc myślę, że warto.

_reggie_
06-02-09, 20:45
Witam, a co myslicie o tym?

Warto za ta cene?

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7557792

Jeżeli to, co napisał sprzedający się potwierdzi, to nie pozostaje nic, jak trochę potargować, choć nie bardzo będzie z czego i kupować, jeśli jesteś serio zainteresowany akurat takim samochodem.

mido
07-02-09, 02:54
zna ktoś to auto? lub może mi o nim coś więcej powiedzieć po obserwacji zdjęć?
http://www.moto.allegro.pl/item549818542_honda_civic_1_5_16v.html#gallery

EDIT: widzę że allegro się coś pogubiło i pod linkiem hondy jest jakas astra a tej hondy juz nie ma ;/

fitua
07-02-09, 18:21
Oglądał ktoś tego civica?? Widać coś po zdjęciach?? Z góry dzieki http://moto.allegro.pl/item542099686_honda_civic_1_4_16v_klima_lifting_un ikat.html

teg
07-02-09, 20:05
Ja się dzisiaj przekonałem, ze po zdjęciach to sobie można oglądać. Kufa, to jest loteria. Oglądałem jedną Hondę Civic 5d pewnej osoby z forum. Ładna (z pierwszego wrażenia), po lekkim tuningu. Zastanawiam się, czy opisać to na forum, bo z jednej strony to robienie "pod górkę" osobie z forum, której Hondą w jego temacie wszyscy bardzo się zachwycali i wręcz zazdroscili, a z drugiej może komuś oszczędzę doła psychicznego każdego ranka (przy wycieczce na parking) i ukrywania na forum tego, czym tak naprawdę ten samochód jest, udawania, że ma się cudną brykę. Ja i mój kolega, osoby dość doświadczone i "kumate" w sprawie oglądania samochodów, o mały włos nie daliśmy się nabrać. Zonk wyszedł dopiero przy sztucznym świetle i to MEGA MEGA MEGA zonk. Zonki mechaniczne też, ale mniejszego kalibru - w końcu nie nowe auto, a skrzynię z telepiącym się łożyskiem na wałku można wymienić. Opisać, czy nie opisać... Sam nie wiem.

EDIT: w razie czegoś, mam na papierze wyniki badania z Norauto.

nedbv
07-02-09, 20:30
Dawaj, nie wiem co za problem.

eVok
07-02-09, 20:55
hmmmm,może kup ode mnie ;) malowana maska,drzwi kierowcy,błotnik z tyłu prawy.do wymiany sprzęgło(ale normalnie można jechać) i wszystkie gumy z tyłu.końcówki drążków i sworznie z przodu raczej też :) przebieg 257kkm i nic nie robione.jeżdzi ::) ;)

zawsze coś sie znajdzie i nawet właściciel nie będzie wiedział

nedbv
07-02-09, 21:53
hmmmm,może kup ode mnie ;) malowana maska,drzwi kierowcy,błotnik z tyłu prawy.do wymiany sprzęgło(ale normalnie można jechać) i wszystkie gumy z tyłu.końcówki drążków i sworznie z przodu raczej też :) przebieg 257kkm i nic nie robione.jeżdzi ::) ;)

zawsze coś sie znajdzie i nawet właściciel nie będzie wiedział

Z tym przebiegiem to na złom jedź a nie ofertę sprzedaży dajesz! W dodatku auto lakierowane? No co Ty... takiego klepanego strucla na forum nie sprzedaż! Może jeszcze jakąś szybę masz z innym rocznikiem?

kuzyn
07-02-09, 22:41
czy to jest civic vti-s ? bo angielskie wersje mialy dokladki a ta ma czerwony środek

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7740718

teg
08-02-09, 02:37
eVok, gdyby tak było i zaproponowałbyś rozsądną cenę, to naprawdę bym kupił. Przecież w ponad 10-letnim samochodzie się takich rzeczy nie ma się co czepiać - jeśli były to lakierowane z głową elementy. Ale jeśli ktoś zataja, a potem twierdzi że mówił o tym, że samochód był najpierw CAŁY lakierowany u jakiegoś papudroka (cały w kropkach, jakby ktoś lakierem wymieszanym z kurzem malował), a dopiero potem jak mówil właściciel był lakierowany bok - i tylko na tym boku lakier sensownie wyglądał... a na jednym boku coś na szybko przesmarowane pastą TEMPO albo czymś takim - bez przesady, to mnie przerosło. Poza tym chyba wiesz, jaki olej lejesz i sprawdzasz od czasu do czasu, czy jest płyn chłodniczy i hamulcowy? Mogę na ten temat kilka stron forum napisać. Wszystkich zainteresowanych zapraszam na PW, w razie roszczeń (w tym prawnych) mam wszystko potwierdzone na piśmie z Norauto.

Aha, bo naprawdę nie wiem - czy kontrolka ABS gaśnie równiutko z Check Engine? Bo się nad tym zastanawiałem. I czy to prawda, że te samochody odpalają bez problemów dopiero jak się przekręci stacyjkę raz i poczeka aż zgasną kontrolki?

nedbv
08-02-09, 07:24
albo nic

eVok
08-02-09, 07:54
hehe,ja żartuję z tym kupnem :) poza tym mój jest stary rupieć z 91r.jeden z pierwszych civiców sprzedanych w Polsce w pierwszym salonie Hondy w Rzeszowie ;) ale od ponad 7 lat dobrze mi nim jeździ :)

teg
08-02-09, 11:51
poza tym mój jest stary rupieć z 91r.jeden z pierwszych civiców sprzedanych w Polsce w pierwszym salonie Hondy w Rzeszowie
O kurde, niezły egzemplarz :eek: :)

pawulon_
08-02-09, 14:40
legenda peerelu

fowler99
08-02-09, 16:27
Witam :) Wlasnie jestem po oględzinach pewnej Hondy. Pod wzgledem blacharki i silnika stan b. dobry. Bylem z mechanikami to wszytko ładnie wybadali. Ale teraz chodzi o aspekt gustu. Czy warto taka honde kupic. Osobiscie ja bym w niej ten grill wywalił. A Wam co sie w nie niepodoba. Z gory dzieki za opinie :)
Ponizej dołaczam link : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7631489

pawulon_
08-02-09, 16:29
http://otomoto.pl/honda-civic-C7646890.html

ciekawe to to

_reggie_
08-02-09, 17:07

ciekawe to to

No wizualnie nie powiem - ciekawe, ale śmierdzi mi tu lipą, takich samochodów się nie oddaje za bezcen, NIE MA OKAZJI, a wygląda jak by wyjechał przed chwilą z salonu, albo .........od blacharzo-lakiernika:D jeszcze zmieniony zawias, a swoją drogą 2005 r. a tu auto ma szyby na korbkę i bębny z tyłu...

P.S. teg dawaj nawijaj jakieś konkrety o tym wózku, po to jest forum, a ludziska ciekawe o co chodzi...

adriangrabowski
08-02-09, 17:16

był już dużo o tym aucie na allegro to jest chyba od zawsze
auto mialo takiego dzwona ze miało trafic na złomowisko ale jak widać ktoś je uratowal

mido
08-02-09, 18:14
Siema mam małe zapytanie co myślicie o tej Hondzie?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7764978
Osobiście przeraża mnie troszkę przebieg chociaż niby Japońce mają wytrzymały silnik to jednak szukam czegoś z przebiegiem poniżej 200tys. Bardzo prosiłbym o opinie

can
08-02-09, 19:05

ciekawe to to
stary, to jest temat walkowany od ponad roku, juz wszystko zostalo w nim wytknięte, nawet raport z carfaxa wklejalem.

teg
08-02-09, 20:44
Siema mam małe zapytanie co myślicie o tej Hondzie?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7764978
Osobiście przeraża mnie troszkę przebieg chociaż niby Japońce mają wytrzymały silnik to jednak szukam czegoś z przebiegiem poniżej 200tys. Bardzo prosiłbym o opinie

Jeśli masz blisko, to obejrz. Na pewno bita w przód i w tył, pytanie czy tylko blacha wymieniana, czy też szpachlowana albo elementy konstrukcyjne naruszone. W przebiegi i tam nie wierz. W Polsce woli się kupić samochód z przebiegiem kręconym na 150kkm z 400kkm dla spokoju ducha, niż pawdziwy przebieg 200kkm.

P.S. teg dawaj nawijaj jakieś konkrety o tym wózku, po to jest forum, a ludziska ciekawe o co chodzi...

Nie za bardzo chcę ogólną siarę robić, ale co mi tam. Przykro mi bo właściciel to bardzo w porządku i sympatyczna osoba, ale nie chciałbym, żeby ktoś się naciął, bo jestem pewien, że o partackim malowaniu całego auta nic nie słyszałem zanim zrobiłem sobie wycieczkę z Bydgoszczy do Poznania (słyszałem o malowych drzwiach i błotniku, potem chyba o całym boku - rzeczywiście był malowany, ale jeszcze wcześniej malowane było całe auto). Poza tym stan techniczny więcej niż dobry. Już niedługo do wymiany tuleje wahaczy z tyłu, przekładnia kierownicza ma mały luz -pewnie od obniżonego i twardszego zawieszenia z przodu. Słychać łożysko na wałku w skrzyni przy puszczeniu sprzęgła (na pewno nie łozysko wyciskowe sprzęgła, jestem tego pewien). Przy schodzeniu z obrotów, w okolicach 1-1,2k obrotów, jakiś metaliczny przydźwięk, prawdopodbnie to wina zmodyfikowanego wydechu. Przy kręceniu kierownicą coś obciera, jakiś plastik albo blaszka. ABS chyba jest odłączony, wydaje mi się, że kontrolka ABS powinna gasnąć chwilkę po check engine, ale dla niektórych to zaleta. W zasadzie to pierdoły, auto śmiga jak rakieta, hamuje cudownie, trzyma się drogi jak przyklejone. Wyposażenie naprawdę wypas. Tyle że econo z tą skrzynią bardzo rzadko się załącza. Inne wady to takie, że właściciel nie zaglądał, czy w ogóle jest płyn chłodniczy bo skoro wskaźnik temp. działa prawidłowo to jest ok (a było poniżej miniumum), olej czarny, nie wiedział też nic o stanie płynu hamulcowego, Auto stało 2 miesiące nie używane ("ciekawe czy odpali"). Akumulator do natychmiastowej wymiany. Z tyłu zapieczone samoregulatory (takie sprężynki) od stania z zaciągnietym ręcznym - hamulce trzymały lekko cały czas. Zero śladów korozji, nawet w najgorszych zakamarkach. Chodzi o to auto:

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=14836

Gdyby cena - właściciel z 15500zł nie chciał zejść niżej niż 15000zł - to może i bym wziął, ale po odliczeniu od ceny kosztów wymiany/remontu skrzyni i chociaż częściowo kosztów malowania całego auta.Bo polerować tego bym się bał, że te "grudki" popękają. Ogólnie nie wiadomo, co się pod tym lakierem czai i czy nie zacznie odpryskiwać.

Poznaniakom bardzo mocno polecam serwis Norauto przy M1, byłem w szoku jakością usług w porównaniu do wszelkich "szepniów" w Bydgoszczy.

mizer
08-02-09, 22:40
Co prawda nie CiFF ale tez H - macie jakies uwagi co do tego ?:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7430316
Ksiazke serwisowa sprawdzilem w Szwajcarii i autentyczny przebieg, serwisowana do konca - jak dl amnie, przynajmniej ze zdjec blacha wyglada ok, silnik troche za czysty, ale myty ponoc nie byl...

Chemiczny
08-02-09, 22:49

ja też mam błyszczące śrubki :(:( zmieniłem je razem z podkładkami bo zardzewiały - czy to znaczy że muszę też zmienić reflektory ?

sterosta
08-02-09, 23:13
ja też mam błyszczące śrubki :(:( zmieniłem je razem z podkładkami bo zardzewiały - czy to znaczy że muszę też zmienić reflektory ?

z reguły w oglądanych przezemnie egzemplarzach i na tym opieram swój wywód, jesli w hani były stare skorodowane srubki, to potwierdzał sie bezypadkowy scenariusz. Jesli były błyszczace to znaczylo o tym ze cos było robione przy reflektorach (bo w moim odczuciu rzadko sie wymienia śruby jesli są sprawne a nieestetyczne....) Pozatym to jest tylko hipoteza, i napisałem w niej z niczego sie nie dowie dopóki sam nie obejrzy auta z bliska, wiec nie wiem czemu masz zastrzeżenia. Pozdrawiam serdecznie :)

pawulon_
09-02-09, 07:33
stary, to jest temat walkowany od ponad roku, juz wszystko zostalo w nim wytknięte, nawet raport z carfaxa wklejalem.

aha, dzięki

johnyfive
09-02-09, 10:27
Czy zna ktoś to autko ??

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7761760

Lukasyaho
09-02-09, 11:25
Czy zna ktoś to autko ??

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7761760

To qupeta Cookee
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=37503

kurgan
09-02-09, 13:43
koledzy mowi wam cos koles z allegro mianuje sie woj_58 i jest z bydgoszczy ma juz w sumei 3 hanie, ktora by mnie interesowala, ale przez telefon to wszystko ok, a wycieczka do bydgoszczy moglaby sie nie odbyc gdyby ktos znal goscia ew. widzial auta. glownei ma same qpe 6 gen
jego aukcje http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3237480 z gory dzieki.. ew. moze ktos na miejscu jest?

hellboy
09-02-09, 14:36
odpuść go sobie.. m.in. ja byłem u niego i bodajże Makoś. Było ileś tam stron temu o nim

teg
09-02-09, 17:08
Ja jestem z Bydgoszczy i patrząc na zdjęcia, nie chciało mi się tych kilka ulic podjechać nawet to obejrzeć. Na forum czytałem podobne opinie, że nie warto. Zdjęcia są nieźle wyretuszowane w PhotoShopie albo innym programie. Samo "picownictwo przedsprzedażne" i bardzo niska cena mnie zniechęca. Sprawdź, ile takie auto kosztuje w Niemczech :) Zresztą przestał pisać, że bezwypadkowe.

kurgan
09-02-09, 17:16
Czy zna ktos ta kupete albo ewentualnie moglby obejrzec? Bo ja niestety mam bardzo daleko do Wroclawia a czegos takiego wlasnie szukam. Przy okazji jaki moze byc calkowity koszt przekladki na manualna skrzynie?

http://moto.allegro.pl/item497494696_honda_civic_coupe_1_6_v_tec_130_km_z _usa.html

wydaje mi sie, ze juz kolejny raz wisi. poprzednim razem miala bok caly i jak gdzies juz czytalem blachy idealne. aktualnie jak widac nie ma.... silnik byl zameczony tez szukam 6 gena widze, ze to bialy kruk znalezc nie walona... :/

pawulon_
09-02-09, 19:07
koledzy mowi wam cos koles z allegro mianuje sie woj_58 i jest z bydgoszczy ma juz w sumei 3 hanie, ktora by mnie interesowala, ale przez telefon to wszystko ok, a wycieczka do bydgoszczy moglaby sie nie odbyc gdyby ktos znal goscia ew. widzial auta. glownei ma same qpe 6 gen
jego aukcje http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3237480 z gory dzieki.. ew. moze ktos na miejscu jest?

to slynny handlarz konkretnie porozbijanych aut

FIGUS
09-02-09, 19:22
tak jak ktoś pisał kilka stron wcześniej było o kolesiu. same negatywy na jego temat :/

pawulon_
09-02-09, 19:23
spalic jego kram

teg
09-02-09, 20:41
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7274805 - czy ktoś ją oglądał, albo w wolnej chwili mógłby zajrzeć? :) Stoi już jakiś czas, wydaje mi się, że walnięta w tył, pytanie jak mocno. Przebieg spory więc trzeba by odkręcić korek wlewu na działającym silniku i sprawdzić czy spalin tamtędy nie wyrzuca, bagnet wyjąć czy się obroty nie zmieniają, czy nie dymi itp... Sprawdzić czy kontrolki gasną w odpowiedniej kolejności. Mam bardzo daleko żeby w ciemno jechać.

http://moto.allegro.pl/item551199604_honda_civic_1_5_vtec.html - tu druga sztuka, mam jeszcze dużo dalej :/ Może ktoś mógłby rzucić okiem?

Chemiczny
09-02-09, 20:58
Pozatym to jest tylko hipoteza, i napisałem w niej z niczego sie nie dowie dopóki sam nie obejrzy auta z bliska, wiec nie wiem czemu masz zastrzeżenia. Pozdrawiam serdecznie :)

śmieję się - jednocześnie zwracając uwagę na dystans do obiegowych opinii na temat oglądania aut - sam się zastanawiam nad tym co będzie jak będę sprzedawał Hankę - kto mi uwierzy że pomalowałem prawie całą bo lakier był brzydki ... Moje dziecko miało przygodę z klepniętą pupką o czym nie wiedziałem kupując. pomalowałem całe oprócz maski i dachu żeby była ładna....

jacor
09-02-09, 20:58
http://moto.allegro.pl/item551199604_honda_civic_1_5_vtec.html - tu druga sztuka, mam jeszcze dużo dalej :/ Może ktoś mógłby rzucić okiem?

odnośnie tej to kolego zapytaj na ogólnopolskim tam jest dział Honda Podkarpacie może ktoś z Rzeszowa ją obejrzy. Ew możesz wbić na forum klubu Honda Podkarpacie i poprosić o sprawdzenie tego auta :)

teg
09-02-09, 21:02
sam się zastanawiam nad tym co będzie jak będę sprzedawał Hankę - kto mi uwierzy że pomalowałem prawie całą bo lakier był brzydki ...

Ja, sprawdzając miernikiem, czy pod spodem nie ma szpachli, a malowanie będzie na sensownym poziomie, nie jak w egzemplarzu który oglądałem w sobotę :) A sprzedajesz? :>

odnośnie tej to kolego zapytaj na ogólnym tam jest dział Honda Podkarpacie może ktoś z Rzeszowa ją obejrzy. Ew możesz wbij na forum klubu Honda Podkarpacie i poproś o sprawdzenie tego auta

Good idea :)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6215173 - a tę sztukę ktoś zna? Bardzo długo jest na otomoto i allegro, ciekawe co z nią nie tak, może coś o bym przełknął...

johnyfive
09-02-09, 22:55
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6215173 - a tę sztukę ktoś zna? Bardzo długo jest na otomoto i allegro, ciekawe co z nią nie tak, może coś o bym przełknął...

Dlatego tak długo stoi ze ma Silnik " V-CET " :P <haha>

A widzieliscie ten ?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7782030

cena jakas niska, wogole jakis dziwny egzemplarz , chyba jakis składak... zegary po lifcie, tapicerka nie i do tego jeszcze podłokietnik na tylnej kanapie ;/ brak sprysków i halogenow ogladał to ktoś z bliska ??

Devilk
10-02-09, 15:36
Witam wszystkich. przymierzam się do tej hondy http://allegro.pl/item551827993_honda_civic_coupe_klima_elek_super_z _niemiec.html
Na zdjęciach wygląda ładnie ale to tylko zdjęcia wiec na dniach jadę ja obejrzeć. Wiem na co zwrócić uwagę ale chciałbym zęby ktoś bardziej kompetentny wypowiedział się o tym samochodzie. Nigdy nie widziałem jak wygląda wnętrze takiego samochodu i chciałbym się od was dowiedzieć czy można dojrzeć podłużnicę od góry i czy pod silnikiem jest montowana osłona bo chciałbym pooglądać trochę silnik od spodu chyba ze pojadę na stacje diagnostyczna ale oczywiście nie na ta co poleca sprzedawca. Co do przebiegu to poczytałem parę tematów o tym ze 160000 tys to dla hondy nic wiec tym się nie martwię. Proszę o opinie ponieważ jutro będę jechał po nią lub w sobotę. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

ygor
10-02-09, 15:41
Devilk podłużnice najlepiej widac od dołu , od góry raczej nie zobaczysz , osłona jest ale krótka , licząc od zderzaka kończy się gdzieś za chłodnicami zaraz wiec silnik obejrzysz. ale uwazaj na tego sprzedawce - jakby ci sie chcialo przjerzec kilkanascie lub kilkadziesiat stron wstecz tego tematu (chocby dwie strony wstecz) to znajdziesz wiele zlych opinii o kolesiu i jego samochodach. powodzenia i uważaj.

Devilk
10-02-09, 15:58
Właśnie przeglądałem te strony i troszeczkę mnie to zniechęciło, a juz miałem jutro po nią jechać. Dzięki za cynk o kolesiu. Dzisiaj jeszcze będę do niego dzwonił, a tak na marginesie to juz sie wypytałem o wszystko i zachwala sobie, kolo ma dwie aukcje na allegro dwie podobne Hondy i obydwie mają wszystko udokumentowane. Zastanawia mnie ile w tym prawdy?

ygor
10-02-09, 16:03
kiedys mial jeszcze kilka , wszystkie coupe o ile sie nie myle z czego czesc d16y8 , jezeli wczesniej sprzedawal szroty to albo byl slepy albo nieuczciwy, mysle ze i jedno i drugie ciezko wyleczyc ...

wisnia8686
10-02-09, 16:06
Devilk słuchaj jedz na stacje diagnostczna z nia i po sprawie ja jestem z Bydzi sobota niedziela mam wolne jak chcesz to mozemy sie jakos zgraci ja oblukac pozdro

Devilk
10-02-09, 16:16
Siema Wiśnia8686 dzisiaj o 18 będę do niego dzwonił i umówię sie na sobotę bo jutro chciał o 16 a później sie robi ciemno i ciężko cokolwiek dojrzeć. Jeżeli masz w sobotę czas to był bym wdzięczny gdybyś ze mną pojechał do niego. Jak byś mógł mi wysłać numer na priva to by było super byśmy sie ustawili albo ja ci wyśle swój.

teg
10-02-09, 17:09
Polecam Wam te stacje diagnostyczne:

Mitsubishi "MOTO - CHAMP" Zbigniew Karaś ul. Ks. Schulza 1a
85-315 Bydgoszcz

Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe „EXMOT” Sp. z o.o. ul. Fordońska 38 85-719 Bydgoszcz SKP-Bydgoszcz, ul. Fabryczna 19

Lub stację przy zakładzie AUTO-RENO-LAK na końcu ul. Wojska Polskiego, tam jest niezły i czepliwy diagnosta, dodatkowo do auta może zajrzeć któryś mechanik. Tutaj robiłem przeglądy.

Zastanawiam się czy z Wami nie pójść, bo jestem CHOLERNIE ciekaw Hond od tego kolesia, jak to naprawdę wygląda, poza tym szukam sam zdla siebie (ale 5d) i kilka już oglądałem, więcej praktyki w oglądaniu nie zaszkodzi, mam też miernik lakieru. Nie wiem tylko, czy nie będe w tym czasie jakiejś innej oglądał :)

Devilk
10-02-09, 18:06
Dzięki za stacje, na pewno do którejś zajedziemy i sprawdzimy wiarygodność tego sprzedawcy.

mido
10-02-09, 19:50
Witam co powiecie o tej Hondzie ?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7788321

Slawek
10-02-09, 20:37
A moze ktoś juz ogladal te autka ??

http://moto.allegro.pl/item552852123_honda_integra_1_8_type_r_190km_o_r_y _g_i_n_al.html

http://moto.allegro.pl/item552860251_honda_accord_type_r_212km_krakow.htm l

pawulon_
10-02-09, 20:46
Witam wszystkich. przymierzam się do tej hondy http://allegro.pl/item551827993_honda_civic_coupe_klima_elek_super_z _niemiec.html
Na zdjęciach wygląda ładnie ale to tylko zdjęcia wiec na dniach jadę ja obejrzeć. Wiem na co zwrócić uwagę ale chciałbym zęby ktoś bardziej kompetentny wypowiedział się o tym samochodzie. Nigdy nie widziałem jak wygląda wnętrze takiego samochodu i chciałbym się od was dowiedzieć czy można dojrzeć podłużnicę od góry i czy pod silnikiem jest montowana osłona bo chciałbym pooglądać trochę silnik od spodu chyba ze pojadę na stacje diagnostyczna ale oczywiście nie na ta co poleca sprzedawca. Co do przebiegu to poczytałem parę tematów o tym ze 160000 tys to dla hondy nic wiec tym się nie martwię. Proszę o opinie ponieważ jutro będę jechał po nią lub w sobotę. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

przejrzyj pare stron wstecz

pozdro

FIGUS
10-02-09, 21:26
ooo jestem ciekaw co zobaczycie oglądając auta tego handlarza z Bydgoszczy. Jak to z nim naprawdę jest, miał ostatnimi czasy ładna qp z 2000r ale po przeczytaniu kilku opinii odpuściłem sobie jazdę, żeby się nie wku***** nie potrzebnie:)
czekamy na recenzje. pzdr

sterosta
10-02-09, 21:51
Mam krótkie pytanie. Lifting w Civicach 3d był w 98 roku? Bo znalazłem jeden egzemplarz który mmnie zaciekawił a ma jeszcze tylne światła sprzed liftu. Ogolnie czym przedlift i polift w 3drzwiowej sie od siebie jeszcze rózniły?

teg
11-02-09, 00:04
Czy ktoś widzi coś niepokojącego w tych dwóch autach:

http://otomoto.pl/honda-civic-1-6i-es-115-ps-klima-C7785016.html

http://otomoto.pl/honda-civic-1-5-v-tec-115-ps-klima-C7699790.html

Druga stoi na Allegro już bardzo długo. Handlarz nie pisze że są bezwypadkowe, więc jesli nic powaznego to bym rozważył te 244km wycieczki... Jakieś zonki z wyposażeniem, innego typu ?

xaoo
11-02-09, 08:41
czy były VII gen sporty 1,4???
zaraziłem koleżanke wirusem H i jako że chce kupic samochód spodobał jej się ten
http://moto.allegro.pl/item546201879_honda_civic_1_4i_sewisowana_pierwszy _wlascicie.html
http://photos04.allegro.pl/photos/400x300/546/20/18/546201879
http://photos04.allegro.pl/photos/400x300/546/20/18/546201879_7

wszystko wygląda jak sport gdyby nie ten silnik 1,4 ale piasty na 5 śrub
przebieg 37kkm... 1 rejestracja 2006...i super cena... nie moge się doszukać gdzie tam jest haczyk..

znalazłem...
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=29661
i to
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=14551
ale jeśli ktoś cos skomentuje powyższą aukcje z góry dziękuje

no_fear
11-02-09, 09:44
...wszystko wygląda jak sport gdyby nie ten silnik 1,4 ale piasty na 5 śrub
przebieg 37kkm... 1 rejestracja 2006...i super cena... nie moge się doszukać gdzie tam jest haczyk...
super cena czyli jaka ?
bo ja tam widzę, że "cena minimalna nie została osiągnięta" i równie dobrze może wynosić 40k...

xaoo
11-02-09, 09:54
super cena czyli jaka ?
bo ja tam widzę, że "cena minimalna nie została osiągnięta" i równie dobrze może wynosić 40k...

podobno cena ustawiona na allegro żeby prowizji nie płacić ale kupno za mniej niż 25kpln wchodzi w grę

R6
11-02-09, 16:20
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7123611

zna ktos to padło ? cena atrakcyjna nawet jako pojemnik na silnik inny

pawulon_
11-02-09, 20:16
heheh bylo juz gdzies o tym ze albo sprzedajacy sie nie zna na samochodach albo to jak sam napisales "padło"

junior2004
12-02-09, 07:08
http://moto.allegro.pl/item554722770_honda_civic_95r_stan_b_dobry.html

obserwowal ktos?:) bo wyglada na OK. jeszcze z 95r. ^^

szymanowczyk
12-02-09, 14:27
http://moto.allegro.pl/item546669384_honda_civic_sedan_tuning.html

duzoo na tym szpachli da rade cos z tego zrobic ???

teg
12-02-09, 18:11
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7803476 - czy ktoś widzi coś złego?

EDIT:

http://moto.allegro.pl/item555233928_honda_civic_coupe_1_6ils_98r_klima_e l_szyber.html - co myślicie?

Dragan
12-02-09, 20:21
Zna ktos ktoregos z tych CTRów?
http://moto.allegro.pl/item552408696_honda_civic_type_r_idealny.html
http://moto.allegro.pl/item544445792_otomoto_honda_civic_type_r_sport_cou pe.html
http://moto.allegro.pl/item549695460_otomoto_honda_civic_type_r_sport_cou pe.html
http://moto.allegro.pl/item551923153_civic_type_r_cena_promocyjna.html
http://moto.allegro.pl/item554119563_otomoto_honda_civic_type_r_2003r_hat chback.html

teg
14-02-09, 16:51
Dziś oglądałem w Bydgoszczy takie oto Coupe, od nie-sławnego sprzedawcy. Podjechaliśmy z kol. Devilk żeby zobaczyć, co tam się w tej Bydgoszczy z nimi dzieje :)

http://moto.allegro.pl/item551827993_honda_civic_coupe_klima_elek_super_z _niemiec.html
http://moto.allegro.pl/item551868846_honda_civic_coupe_elektryka_alu_piek na_z_niemiec.html
http://moto.allegro.pl/item553806432_honda_civic_coupe_klima_elek_alu_pie kna_z_nemiec.html
http://moto.allegro.pl/item553806750_honda_civic_coupe_1_6_vtec_125_ps_kl ima_elektryka.html

A tej to już nawet nam się nie chciało dokładnie oglądać jak ją zobaczyliśmy:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7724325

Wszystkie sprzedaje jedna osoba, dość sympatyczny i szczery człowiek. Nie ukrywał co i jak, nie wciskał kitu, że bezwypadkowe. Twierdził, że szukamy nowego za cenę używanego i życzył nam powodzenia, jeśli tak chcemy szukać i się czepiać. Bo on kupuje od Niemca i "nie mierzy wszystkiego takim urządzeniem". Po czym twierdzi, że "tej to nawet nie macie co oglądać jak ją chcecie tym sprawdzać". Nie chce mi się opisywać co z którą było nie tak, więc przedstawię tylko kilka ciekawostek.

Czy widzieliście kiedyś glony które zalęgły się w popękanych reflektorach? (niebieska) Czy widzieliście kiedyś bagażnik, w którym z prawej strony pod wykładziną, na wszystkich rantach ktoś położył szpachel, a spod niego wyciekała woda z rdzą? (niebieska) Widzieliście arcydzieło szpachlownictwa - prawie CAŁY bok samochodu (błotniki przód i tył, drzwi) zbudowany od nowa ze szpachli takiej grubości, że miernik od lakieru odpadał jak od drewnianego stołu? (srebrna) Nie licząc różnej grubości szpar, 4 elementów z których na każdym był lakier innej grubości (czarna), braku na niektórych egzemplarzach oryginalnych naklejek... (niebieska) Wszystkie oprócz jednej miały zaszpachlowane tylne nadkola (oprócz niebieskiej), szpachel generalnie był wszechobecny. A na nim, szczególnie na nadkolach, widoczne malowanie. Srebrna ma maskę (sprzedawca twierdzi, że błotnik) w innym odcieniu.

Jedna, ta najdroższa, ma całą maskę w dziwnych białych kreseczkach - jakby lakier pękał? Sam nie wiem. Tylko maska na całej powierzchni. Aha - po odkręceniu w niej korka wlewu oleju ukazała się 1-2 centymetrowa warstwa "majonezu". Niebieska z kolei kopciła na siwo na zimnym silniku. Było tego dużo więcej, ale nawet wszystkiego nie pamiętam. Na stację diagnostyczną nie jechaliśmy, bo z czym.

Wnioski?

Nie chcę, żeby potem ktoś się bał mi zaoferować samochód, bo go potem obsmaruję na forum, tym albo innym.
Ja rozumiem, że w tym wieku samochód bezwypadkowy to jak wygrana w totolotka. Spoko, co mi tam malowany błotnik, drzwi, wymieniony zderzak czy odrobinka korozji. To wszystko normalne przy eksploatacji samochodu, cudów nie szukam. Jakieś łożysko, jakieś stuki od zużytych gum w zawieszeniu, czasem jakiś przegub. To wszystko się zużywa i samochód z takimi uszczerbkami można kupić. Nawet uszczelniacze zaworowe można wymienić, czy termostat, czy cieknącą chłodnicę. Bo każdy chyba rozumie, że nikt nie hoduje w garażu przez 10-15 lat dla nas autka po to, żeby je za 10-13 tys. zł sprzedać w stanie idealnym. Ale na Boga. Jak ktoś w tym kraju z prawem porządku nie zrobi, że takie zonki jak te można sprzedać a potem się wypiąć, to ja zaczynam zbierać na nowy samochód.

Devilk
14-02-09, 19:42
Potwierdzam. Byliśmy, widzieliśmy i szukamy dalej. Koleś ma 4 konta na allegro, i na pewno nie jest uczciwy. Uważajcie na niego. pozdro

eVok
14-02-09, 22:02
hehe może moja siostra będzie sprzedawała jajko,95r kupione w Polsce zero wyposażenia ale bezwypadkowe :) właściwie jedyny mankament to rdzewiejąca klapa tylna ;)

Cyber
14-02-09, 22:20
teg napisał http://moto.allegro.pl/item551199604_honda_civic_1_5_vtec.html - tu druga sztuka, mam jeszcze dużo dalej :/ Może ktoś mógłby rzucić okiem?[/QUOTE]

Oglądałem ją w listopadzie. Tylko na fotkach ładnie wygląda. Zmęczona i zajeżdżona, a miała być taka ładna.
Odradzam.

FIGUS
15-02-09, 22:19
no to ładnie już zaczynam tracić nadzieje ze znajdę ładną qp. chyba trzeba przeczekać trudny okres (kurs euro itp).

joko
16-02-09, 11:49
Zgodzę się z kolegą, że te dobre ładne krajowe civy kosztuja astronomiczne pieniądze, ale mimo warto i tak je kupić. Szukaj jakiegoś lekko uszkodzonego, po kolizji stłuczce- daje to największe prawdopodobieństwo że kupisz samochód w miarę przyzwoity... ale wtedy najlepiej wziąść blacharza który Ci z tym będzie robił i żeby on oglądał potencjalne "okazy".

teg
16-02-09, 18:23
Dzisiaj znajomy oglądał sobie tę Hondę, na moją prośbę - żebym sobie wycieczki na darmo nie robił do AUTO OJCIEC.

http://auto.ojciec.net/index.php?co=wiecej&id=182&dzial=31

Zrelacjonował mi to tak:

Samochód ma:
- uszkodzony błotnik prawy (to widać)
- malowany zderzak tylny - inny odcień, bardziej "soczysty", nierówne szpary,
- coś było robione z drzwiami kierowcy - widać że w jednym miejscu jest na nich "skórka pomarańczy", którą ktoś próbował polerować,
- coś było z przodem robione - są nierówne szpary pomiędzy błotnikami i maską,
- malowaną maskę przednią - bardziej "soczysty" odcień

Nie wiem na ile jest to prawdą, ale postanawiam nie jechać - osoba bezstronna tak twierdzi.
Znajomy dostarczył mi jednak zrobione przez siebie zdjęcia, które jeszcze analizuję.

EDIT: po obejrzeniu zdjęć, w 100% potwierdzam - wszystko to widać bardzo wyraźnie.

nedbv
16-02-09, 18:30
Hahahah kolejny handlarz specjalizujący się w danej marce którego najpierw polecają osoby z forum a potem okazuje się zwykłym handlarzyną-oszustem.

pawulon_
16-02-09, 20:25
chlopaki, gdzie ten komis w wawie co same hb stoją sprowadzone z DE?

Turbo
16-02-09, 21:48
Dzisiaj znajomy oglądał sobie tę Hondę, na moją prośbę - żebym sobie wycieczki na darmo nie robił do AUTO OJCIEC.

http://auto.ojciec.net/index.php?co=...d=182&dzial=31

Zrelacjonował mi to tak:

Samochód ma:
- uszkodzony błotnik prawy (to widać)
- malowany zderzak tylny - inny odcień, bardziej "soczysty", nierówne szpary,
- coś było robione z drzwiami kierowcy - widać że w jednym miejscu jest na nich "skórka pomarańczy", którą ktoś próbował polerować,
- coś było z przodem robione - są nierówne szpary pomiędzy błotnikami i maską,
- malowaną maskę przednią - bardziej "soczysty" odcień

Nie wiem na ile jest to prawdą, ale postanawiam nie jechać - osoba bezstronna tak twierdzi.
Znajomy dostarczył mi jednak zrobione przez siebie zdjęcia, które jeszcze analizuję.

EDIT: po obejrzeniu zdjęć, w 100% potwierdzam - wszystko to widać bardzo wyraźnie.

Potwierdzam niestety :(
Jeszcze klamki, lusterka były malowane pod kolor tylko w VTI ;)

teg
16-02-09, 22:07
chlopaki, gdzie ten komis w wawie co same hb stoją sprowadzone z DE?

Jeśli jest coś takiego, to mnie by też to BARDZO interesowało.

Slawek
16-02-09, 23:20
Ogladal ktos ? Co o niej sądzicie? :]

http://moto.allegro.pl/item552852123_honda_integra_1_8_type_r_190km_o_r_y _g_i_n_al.html

Endi
17-02-09, 15:15
Zna ktoś to autko ?!
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7741159

miodzio
17-02-09, 15:19
Zgodzę się z kolegą, że te dobre ładne krajowe civy kosztuja astronomiczne pieniądze, ale mimo warto i tak je kupić

ja bym uważał na takie komentarze... kilka stron temu za podobne wypowiedzi troche mnie pojechali, bo podoobno sie nie znam i kiepsko targuje, (bo m. in. civica z 2001 roku z draśniętym błotnikiem mozna we francji kupic za 1600 euro... a przebiegi poniżej 10 000 km/rocznie w autach o dosyć 'atrakcyjnych' cenach to normalka...), a z tego co widze, to kolega teg szuka już od dobrych kilku tygodni egzemplarz z lat 98-99 za 15-16 tyś zł i niestety nie może niczego sensownego znaleźc :-/

i dodam do tego tylko że nie tylko ładne krajowe egzemplarze 'kosztują astronomiczne pieniądze', bo za granicą ludzie też rozum mają i odpowiednio sie cenią (każdy kto sprzedaje naprawde dobre sztuki wie, że nawet za troche wiekszą kase znajdzie sie na na takie auto szybko klient)

s3kawek
17-02-09, 15:36
Zna ktoś to autko ?!

"Hondka po przyjezdzie do nas do kraju zostało oczyszczone całe podwozie i zakonserwowane" - śmierdzi mi próbą ukrycia czegoś bo jaki handlarz konserwuje podwozie i po jaką cholerę?

joko
17-02-09, 18:06
Napisał joko Zobacz post
Zgodzę się z kolegą, że te dobre ładne krajowe civy kosztuja astronomiczne pieniądze, ale mimo warto i tak je kupić
ja bym uważał na takie komentarze... kilka stron temu za podobne wypowiedzi troche mnie pojechali, bo podoobno sie nie znam i kiepsko targuje, (bo m. in. civica z 2001 roku z draśniętym błotnikiem mozna we francji kupic za 1600 euro... a przebiegi poniżej 10 000 km/rocznie w autach o dosyć 'atrakcyjnych' cenach to normalka...), a z tego co widze, to kolega teg szuka już od dobrych kilku tygodni egzemplarz z lat 98-99 za 15-16 tyś zł i niestety nie może niczego sensownego znaleźc :-/

i dodam do tego tylko że nie tylko ładne krajowe egzemplarze 'kosztują astronomiczne pieniądze', bo za granicą ludzie też rozum mają i odpowiednio sie cenią (każdy kto sprzedaje naprawde dobre sztuki wie, że nawet za troche wiekszą kase znajdzie sie na na takie auto szybko klient)

ha ha zgadzam się w 100% wystarczy wejść na mobile.de i porównać z motoallegro.pl- po krótkiej analizie wynika, że wszyscy niemcy to debile którzy za bezcen sprzedają "mądrym" polskim handlarzom autka w idealnym stanie:) prosty przykład pierwszy z brzegu:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7504498
157tys km przebiegu samochód za cenę( wg dzisiejszego kursu:4.83) to ok 1680 Ojro- i pytanie: za ile handlarz to auto kupił że się mu opłacało go przywieź?? nie wierze ,żę więcej niż 800Euro!!! oj naprawdę musiał być głupi niemiec że auto z takim przebiegiem w tak idealnym stanie za tyle sprzedał...

nedbv
17-02-09, 20:37

No kupił kupił, a ty przepłaciłeś.
Nie gadajcie głupot, że wszystko co przejeżdża z zachodu to wraki bo wystarczy, że auto może być draśnięte czy coś i cena ewidentnie od razu spada, no ale zapomniałem że dla was wymieniony błotnik maska czy lampa to samochód już wrak. 10 letnie które miało jakąś obcierke czy coś to już wrak.
I ten tekst o tym ile auta kosztują na mobile.de i niemcy te auta cenią. Są przypadki, że auto wystawione za 1700 euro kupisz za 1000 euro albo i mniej. Zresztą pewnie minimum połowę aut tak kupisz.

Endi
17-02-09, 20:38
"Hondka po przyjezdzie do nas do kraju zostało oczyszczone całe podwozie i zakonserwowane" - śmierdzi mi próbą ukrycia czegoś bo jaki handlarz konserwuje podwozie i po jaką cholerę?

s3kawek dzięki za dobre chęci, ale ja potrzebuje konkretów, nie przypuszczeń :D.

Więc:
Czy ktoś oglądał to auto ? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7741159

pawulon_
17-02-09, 20:42
od handlarza,

joko
17-02-09, 20:52
Nie gadajcie głupot, że wszystko co przejeżdża z zachodu to wraki bo wystarczy, że auto może być draśnięte czy coś i cena ewidentnie od razu spada, no ale zapomniałem że dla was wymieniony błotnik maska czy lampa to samochód już wrak. 10 letnie które miało jakąś obcierke czy coś to już wrak.
I ten tekst o tym ile auta kosztują na mobile.de i niemcy te auta cenią. Są przypadki, że auto wystawione za 1700 euro kupisz za 1000 euro albo i mniej. Zresztą pewnie minimum połowę aut tak kupisz.

ta... tylko każdemu handlarzowi zależy żeby kupić jak najtaniej a sprzedać jak najdrożej... stan techniczmy w tym wypadku schodzi na drugi plan- bo jak wiadomo- wszystko da sie naprawić... po prstu- dobre auto ma swoja wartośc i nie ważne czy u Polaka, czy u Niemca!!

miodzio
17-02-09, 21:11

w moim przypadku auto z obcierkami kosztowało tyle, że po zapłaceniu w PL za lakiernika wyszło tyle samo, ile bez obcierek - i nie gadam, że wszystko to wraki, tylko jak ktoś pisze że kupił auto z przytrartym błotnikiem i maską do wymiany z 2001 roku za cene, za jaką chodzą V geny to jakoś nie chce mi sie wierzyć w takie historie...
poza tym uważam że chyba lepiej dać troche więcej za coś w pewnym (udokumentowanym) stanie, bo już sie kiedyś przejechałem na takiej super okazji i wole jednak unikać ryzyka związanego z takimi super-bonusami od zagranicznych handlarzy

s3kawek
17-02-09, 21:47
w moim przypadku auto z obcierkami kosztowało tyle, że po zapłaceniu w PL za lakiernika wyszło tyle samo, ile bez obcierek - i nie gadam, że wszystko to wraki, tylko jak ktoś pisze że kupił auto z przytrartym błotnikiem i maską do wymiany z 2001 roku za cene, za jaką chodzą V geny to jakoś nie chce mi sie wierzyć w takie historie...

Dokładnie. Ideą handlowania czymkolwiek jest maksymalizacja zysku i handlarz na pewno nikomu prezentu robić nie będzie.
Tak się składa że sporo kilometrów robię na trasie Warszawa - Dolny śląsk i na trasie mijam dziesiątki lawet jadących z Niemiec, choć teraz trochę się uspokoiło i widzę co na tych lawetach jeździ. Nie brakuje aut po dachowaniu z pogiętymi słupkami i progami. Oczywiście zdarzają się też sztuki z połamanym zderzakiem czy po małej stłuczce ale to może 10%.

nedbv
17-02-09, 21:49
A byłeś kiedyś we Francji?Ja raz byłem i swoje widziałem :) Widziałem jak całe Laguny i 406 tam wjeżdżały do prasy bez rozbierania na części, więc nie mów, że ten Civic to wrak, po prostu nie opłacało się go ubezpieczalni i wystawili go za 2000 euro.

joko
17-02-09, 22:38
A byłeś kiedyś we Francji?Ja raz byłem i swoje widziałem Widziałem jak całe Laguny i 406 tam wjeżdżały do prasy bez rozbierania na części, więc nie mów, że ten Civic to wrak, po prostu nie opłacało się go ubezpieczalni i wystawili go za 2000 euro.

ale to może stanowi 10% ogółu autek sprowadzanych do PL:) reszta jest takich jak pisze kolega powyżej:)

teg
17-02-09, 22:39
Ja i tak już zawsze będę twierdził że: 1. cudów nie ma, 2. debili jest, uśredniając, wszędzie tyle samo.

nedbv
17-02-09, 22:54
ale to może stanowi 10% ogółu autek sprowadzanych do PL:) reszta jest takich jak pisze kolega powyżej:)

No tak, ale takich aut z Francji jest sporo. Ten sam gostek sprzedaje uszkodzone auta handlarzom którzy jeżdżą do niemcowni :) w niemczech znają rynek i Polaków, do tego Turki i auta jak marzenie. We Francji tanio sprzedają bo po jakimś czasie czeka na nie prasa :D Ale też jest stereotyp, że z Francji są autach po mocnych dzwonach, powodziach itd. bzdury.

Devilk
18-02-09, 13:57
Witam widział może ktoś w Poznaniu tą Qpejke? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7839106
Dzwoniłem do gościa i powiedział ze lekko był bity w tyłek z prawej strony, reszta jest nie ruszona. Jedyne co mnie interesuje to przebieg, powiedział ze jest oryginalny 151tyś?????
Jest jakiś sposób na rozpoznanie po liczniku czy był kręcony?

Endi
18-02-09, 18:08
teg, joko, miodzio, pawulon_ Umówcie się na kawę :p

Nikt nic nie wie :confused:

teg
18-02-09, 18:18
Wiem tylko tyle, że stoi już dłuugo.

drex87
18-02-09, 21:21
panowie znajomy chcekupic acorda co myslicie o tym http://moto.allegro.pl/item558558876_honda_accord_1_8_lpg_sekwen_full_opc ja_stan_bdb.html

Zawad
18-02-09, 21:24
Szukam Civica V gen w coupecie...
Znacie jakiś ludzi, którzy mają "na placu" parę sztuke.
Kiedyś był taki gość na śląsku i parka w łodzi co specjalizowali się w hondach.
Pojechaliśmy do Łodzi i samochódy zgodne z opisem.
Znacie takie miejsca ? Nie chce na darmo przejechać pół Polski...
Pozdro

Sn0w86
19-02-09, 10:49
Witam, 1 post, szukam pomocy z wyborem Civica. Szukam juz dosc dlugo, 1 samochod to nie chce tego zawalic.
Czy jest ktos w stanie przejrzec te linki i poprostu polecic ktorys konkretny albo odradzic jakis samochod ?
Wszystko ze slaska. do 10tys.
Pojedzie ze mna kolega-mechanik ale ma malo czasu wiec nie bedzie ze mna przy kazdym aucie, dlatego potrzebuje malej selekcji.
Z gory dziekuje

http://otomoto.pl/honda-civic-v-tec-...-C7773194.html
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7489547
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7453967
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6485654
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7779071
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6964329
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7608048
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7567579
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7784449
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7697385
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7851881
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7756272
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7737774

s3kawek
19-02-09, 11:27

Za 10 tys z 98 roku ze stosunkowo niewielkim przebiegiem jakim jest 167 tys nie kupisz dobrej hondy. Poza tym obleśne brewki, przykombinowane zegary - tego bym nawet nie oglądał.

Tą bym mocno przetrzepał. Na zdjęciu wygląda fajnie ale zwróć uwagę że maska nie pasuje do nadkola nad lewym reflektorem. Tak jak poprzednio - cena dużo poniżej średniej

Tego bym obejrzał dokładniej.

Ta jest ciekawa (była wyżej) i warto się jej przyjrzeć. Jedyne co razi to myty silnik.

Ale napisze jeszcze raz - ze zdjęcia niewiele zobaczysz. Na twoim miejscu pojechałbym zobaczyć czerwoną i srebrną i poświęcił dużo czasu na ich sprawdzenie. Nie spodziewaj się że kupując Hondę z dolnych pułapów cenowych znajdziesz coś przyzwoitego. Zaoszczędzisz na kupnie, to włożysz w części.

Sn0w86
19-02-09, 11:50

Za 10 tys z 98 roku ze stosunkowo niewielkim przebiegiem jakim jest 167 tys nie kupisz dobrej hondy. Poza tym obleśne brewki, przykombinowane zegary - tego bym nawet nie oglądał.

Tą bym mocno przetrzepał. Na zdjęciu wygląda fajnie ale zwróć uwagę że maska nie pasuje do nadkola nad lewym reflektorem. Tak jak poprzednio - cena dużo poniżej średniej

Tego bym obejrzał dokładniej.

Ta jest ciekawa (była wyżej) i warto się jej przyjrzeć. Jedyne co razi to myty silnik.

Ale napisze jeszcze raz - ze zdjęcia niewiele zobaczysz. Na twoim miejscu pojechałbym zobaczyć czerwoną i srebrną i poświęcił dużo czasu na ich sprawdzenie. Nie spodziewaj się że kupując Hondę z dolnych pułapów cenowych znajdziesz coś przyzwoitego. Zaoszczędzisz na kupnie, to włożysz w części.

A co mylisz o tych ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6964329

nawet nie 150tys przebiegu to bankowo cofniety ale wyglada ciekawie

i o tej?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7697385

Ale ogolnie warto szukac w tej cenie gen6 czy moze wogle poszukac czegos innego ?

s3kawek
19-02-09, 12:15
Ale ogolnie warto szukac w tej cenie gen6 czy moze wogle poszukac czegos innego ?

Uważam że nie warto. Jeżeli średnia cen auta u handlarzy to 11-12 tys a tu jest 9 to coś jest nie tak. O ile osoba prywatna może potrzebować pieniędzy i musi szybko upłynnić auto i niższa cena ma uzasadnienie to handlarz który sprzedaje "idealna, stan igła" za 9 tys to już powinien uruchamiać czerwoną lampkę. Niestety nie da się w 100% sprawdzić auta - szczególnie kondycji silnika, dlatego IMHO należy unikać okazji bo szansa że okazja okaże się szrotem jest bardzo duża.

Sn0w86
19-02-09, 12:23
Uważam że nie warto. Jeżeli średnia cen auta u handlarzy to 11-12 tys a tu jest 9 to coś jest nie tak. O ile osoba prywatna może potrzebować pieniędzy i musi szybko upłynnić auto i niższa cena ma uzasadnienie to handlarz który sprzedaje "idealna, stan igła" za 9 tys to już powinien uruchamiać czerwoną lampkę. Niestety nie da się w 100% sprawdzić auta - szczególnie kondycji silnika, dlatego IMHO należy unikać okazji bo szansa że okazja okaże się szrotem jest bardzo duża.

Czyli jak? Powinienem szukac w gen 5? Tam niestety przebiegi tez duuze ;/
Zawsze zostaje mi jakas mazda 323f, astra czy cos podobnego ale od zawsze marzyla mi sie Civica.