Zobacz pełną wersję : Pomocy Spalanie !! civic 6gen
Nie wiem czemu ,ale moj civic 6 generacji 3D ,1.5 vtec-e Pali mi 9l \100km I to jeszcze 80% jazdy w trasie ! Czy to jest normalne ? ?
Mam tez pytanie odnosnie wskaznika paliwa ,czy wam tez tak faluje ,znaczy nie jest precyzyjna strzałka ?
Bo u mnie co zakret pokazuje inaczej ,raz mniej raz wiecej ?
Pozdrawiam !
:szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: ...
Szukaj - bylo o tym wiele razy - z tego co pamietam to tematem przewodnim problemow z vtec-e byla sonda lambda, sprawdz tez filtr powietrza i swiece, jak nie pomoze sprawdz zaplon i zatankuj gdzie indziej lub zrob samodiagnostyke.
albo poprostu zrób reset kompa i zobacz co jak
Zrobilem reset,tak jak radzicie i nic. zatankowalem 11 litrow ,jazda typu emeryt zrobileem 120km....a trasa pol miasto,pol trasa....
sonda?
moze byc to sonda. A jak wyglada filtr powietrza?? Swiece masz czyste czy okopcone??
filtr wyglada tak :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/815ff843180fea93.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8c8b726ef050e6df.html
Hmm wyglada na to ze filtr w porzadku. Stawiałbym chyba ze sonda jest walnieta. Swieci Ci sie kontrolka check engine??
Kolego mój 1.4 is 3d, 6gen, ma taki sam problem ta głupia wskazówka również pokazuje co zakręt co innego bardzo mnie to wkurza, a po za tym niewiadomo kiedy jest rezerwa i ile jej jest, jeśli chodzi o spalanie jeździłem jak emeryt po przejechani 200km w cylku mieszanym dolałem 18.200 tak samo jak ty. TRAGEDIA, jest na etapie szukania przyczyny.
Pozdrawiam.
Hmm .... Jutro postaram sie zobaczyc czy sonda jest ok , ma ktos jakis pomysł jak sie sprawdza ? i ile musi miec tam czegos jak jest ok ? ? ?
dzisiaj sprawdzałem świece ....
i mechanik powiedział ze sa ok ,ale ja po przeczytaniu medelu swiecy stwierdziłem ze sa złe z tego wzgledu,ze mozna 2 rodzaji swiec uzywac NGK ....6 ... i NGK ....5...
Cyferek i literek nie pamietam ...
i u mnie jest ta 1 opcja i zastanawiam sie czy to nie jest własnie problem ?
POzdrawiam !
[ Dodano: Sro 11 Kwi, 2007 ]
Hmm wyglada na to ze filtr w porzadku. Stawiałbym chyba ze sonda jest walnieta. Swieci Ci sie kontrolka check engine??
Niestety nic sie nie swieci na liczniku ... Wyglada jakby było ok .
moze jeszcze zawory warto spradzic
one sporo potrafia zwiekszyc spalanie....